محققان بر اساس مطالعات اخیر اظهار داشتند: رژیم غذایی سالم و گیاه محور می تواند خطر بروز سکته مغزی را تا ۱۰ درصد کاهش دهد.

 
این نوع از رژیم غذایی شامل میزان بیشتری از خوراکی هایی همچون سبزیجات، غلات و حبوبات و حاوی غذاهای کمتر سالم مانند غلات تصفیه شده یا قندهای مازاد است.
 
متخصصان تغذیه در آمریکا اظهار داشتند: در حال حاضر بسیاری از مطالعات نشان می دهد که رعایت یک رژیم غذایی غنی از انواع میوه ها و سبزیجات می تواند خطر ابتلا به انواع بیماری ها از بیماری های قلبی تا دیابت را کاهش دهد.
 
متخصصان تاکید کردند: در این مطالعه به دنبال آن بودیم که مشخص شود آیا ارتباطی بین رژیم غذایی با حجم بیشتری از میوه، سبزی و گیاهان خوراکی با کاهش خطر سکته مغزی نیز وجود دارد؟
 
در این مطالعه متخصصان آمریکایی به بررسی اطلاعات نزدیک به ۲۱۰ هزار نفر که به بیماری قلبی یا سرطان مبتلا نبودند، پرداختند. این افراد برای مدت بیش از ۲۵ سال تحت کنترل بودند و هر دو تا چهار سال به پرسشنامه مربوط به نوع مواد غذایی مصرفی پاسخ دادند.
 
متخصصان، شرکت کنندگان را بر اساس مقدار غذاهای گیاهی که مصرف می کردند بدون مستثنی کردن همه غذاهای حیوانی به پنج گروه تقسیم کردند. به طور میانگین، افرادی که بیشترین میزان مصرف خوراکی های گیاهی سالم را داشتند، روزانه ۱۲ وعده غذای گیاهی سالم مانند سبزیجات برگ دار، میوه ها، غلات سبوس دار، حبوبات و روغن های گیاهی مصرف می کردند و این درحالیست که افرادی با رژیم غذایی با کمترین میزان کیفیت، به طور متوسط ۷.۵ وعده در روز مصرف این نوع از خوراکی ها را داشته اند.
 
در مدت زمان انجام این بررسی حدود ۶۲۴۰ نفر دچار سکته مغزی شدند از جمله ۳۰۱۵ مورد سکته ایسکمیک یا انسدادی و ۸۵۳ مورد سکته هموراژیک گزارش شد. 
 
 متخصصان آمریکایی مشاهده کردند: در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف غذاهای گیاهی سالم را داشتند، افرادی که بیشترین میزان مصرف را داشتند ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی و حدود هشت درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک بوده اند. هرچند در میزان خطر ابتلا به سکته مغزی هموراژیک تفاوتی مشاهده نشد.