محمد کاظم انبارلویی
قلب دنیای اسلام!
امام خامنهای در دیدار مردم قم، از ایران بهعنوان قلب دنیای اسلام یاد کردند و فرمودند : ایران وسط دنیای اسلام قرار گرفته است. ایران یک قله راهبردی در جهان است.
ایشان چهار دلیل برای اینکه ایران یک قله راهبردی در جهان است آوردند:
موقعیت جغرافیایی خوب، جغرافیای سیاسی خاص، امکانات طبیعی و نیروی انسانی پیشرفته.
درباره این گزاره گفتنیها زیاد است ازجمله :
۱- تیموتی تیم مارشال یک روزنامهنگار انگلیسی است در سه کتاب جبر جغرافیا، در اسارت جغرافیا و زندانیان جغرافیا به این سؤال پاسخ داده است که چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین میکند. او همچنین از ۱۰ نقشه جغرافیایی صحبت میکند که آموختنیهایی درباره سیاست جهانی دارد. او در این کتابها از «قدرت جغرافیا» و «آینده جغرافیا» سخن به میان آورده است.
ما باید در مورد جغرافیای سیاسی و جغرافیای طبیعی خود زیاد بدانیم. فقر علمی ما در نهاد علم در کشور باعث شده آنها که در میدان سیاست و اقتصاد و فرهنگ هستند رشد ۸ درصدی را ممکن نمیدانند. گردش اطلاعات در ذهن حضرات توسط دشمن و دوستان غافل مدیریت می شود و متأسفانه دچار بیماری خودکمبینی و حقارت هستند.
۲- پروفسور محیالدین مصباحی، استاد برجسته رشته روابط بین الملل در دانشگاه فلوریداست کتابی دارد به نام «تنهایی استراتژیک ایران» او در این کتاب از مخمصه ژئوپولتیک ایران تا بحران هستهای سخن به میان آورده است.
او میگوید؛ ایران به دلیل ساختار ژئوپولتیک تاریخی که در آن قرار گرفته است و موقعیت جغرافیای استراتژیک خود و نیز تاریخ تعاملات و تنشهایی که با قدرتهای جهانی داشته، همواره تنها بوده است. امری که با انقلاب اسلامی تشدید شده است این تنهایی ریشه در تمایل ایرانیان برای حفظ استقلال خود در برابر قدرتهای جهانی دارد.
ایران نخستین دولت تاریخی جهان و ایرانیان قدیمیترین مردمان زنده جهان هستند. ایران یک کشور و دولت تاریخی است و یک کشور واقعی است.
ایران به دلیل موقعیت ژئوپولتیک خود ۵ بار توسط قدرتهای جهانی قبل و بعد از اسلام مورد غارت و تاخت وتاز بوده است اما هر بار از خاکستر مرگ برخاسته و به حیات خود بهعنوان یک قطب قدرت در جهان ادامه داده است این در تاریخ جهان بینظیر است.
او میگوید؛ ایران به لحاظ استراتژیک شاید «تنها» بوده ، اما هرگز «منزوی» نبوده است.
دیگر اینکه ایران همواره یک قطب قدرت در جهان بوده همین است ایران و ایرانی هیچوقت منزوی نبوده است.
۳- امامین انقلاب فهم درستی از موقعیت ژئوپولتیک ایران داشتند.مردان مرد ایرانی که در جبهههای نظامی نام خود را در تاریخ انقلاب اسلامی جاودانه کردهاند، فهم درستی از ایران به عنوان یک قله راهبردی در جهان داشتند. سرداران سلحشوری چون باقریها، همتها،چمران ها، احمد کاظمیها، سلیمانیها حتی سربازانی چون حججیها با یک درک تاریخی و الهی دست بر قبضه تفنگ خود داشتند اما متأسفانه برخی دیپلماتهای ما با آنکه بهلحاظ علمی تحصیلاتی داشتند از درک این حقیقت روشن عاجز بودند.
مذاکره با دشمن یک تابو نیست به شرطی که بدانیم چه میدهیم و چه میگیریم. مذاکره در محیط ذهنی «ترس» و «ضعف» یک بلاهت سیاسی است، آنهم در شرایطی که ما قدرتمندترین دوران حکمرانی را تجربه میکنیم.
مذاکره با دشمن کار سختی نیست. به شرطی که بدانیم آنکه با او گفتوگو میکنیم آدم اصلی است؛ اگر توافق کنیم مشکل حل میشود. مسیر گفتوگوهای ایران و آمریکا از قرارداد الجزایر تا توافق برجام نشان داد آدم اصلی آن نیست که با او گفتوگو میکنیم.
ارسال نظر