آمفی‌تئاترها مکان‌های مجذوب‌کننده‌ای هستند که قرن‌ها به عنوان قطب‌ فرهنگی خدمت کرده‌اند. طراحی متمایز آنها ارتباط منحصر به فردی را بین اجراکنندگان و مخاطبان ایجاد می کند که برای کنسرت‌ها، نمایش‌ها، سخنرانی‌ها و رویدادهای دیگر ایده‌آل می‌سازد. در این دوره، طراحی مدرن آمفی تئاتر به گونه‌ای است که جذابیت و زیبایی را ادغام کرده تا فضای معاصری ایجاد ‌کند. طراحی سالن آمفی تئاتر یک کار پیچیده و هیجان انگیز است. برای این کار لازم است معماران خلاقیت خود را گسترش دهند و یک تجربه منحصربه‌فرد و همه جانبه برای مخاطبان و هنرمندان ایجاد کنند.

ساخت سالن آمفی‌تئاتر

طراحی و ساخت سالن آمفی تئاتر

ترکیبی منحصربه‌فرد از زیبایی شناسی و عملکرد می‌تواند جامعه شما را به یک صحنه جهانی سوق دهد و بازدیدکنندگان را از دور و نزدیک جذب نماید. با این حال اگر درحال طراحی یک شاهکار شهری مدرن یا یک آمفی تئاتر سنتی هستید، ممکن است با چالش‌هایی مانند ضوابط طراحی آمفی تئاتر، ضوابط طراحی آمفی تئاتر روباز، دکوراسیون سالن آمفی تئاتر، طراحی سن سالن اجتماعات، تجهیزات سالن آمفی تئاتر و سالن آمفی تئاتر کوچک روبه رو شوید. بنابراین در ادامه به بررسی این چالش‌ها خواهیم پرداخت.

ضوابط طراحی آمفی تئاتر

هدف اصلی آمفی‌تئاتر شما بر طراحی تاثیر دارد. در نظر بگیرید که آیا مخاطبان از آن برای اجراهای موسیقی، بازی‌های ورزشی، سخنرانی‌ها یا رویدادهای اجتماعی استفاده خواهند کرد. ساخت سالن آمفی تئاتر فرصتی برای خلق چیزی است که مخاطبان هرگز تجربه نکرده‌اند. طراحی سالن آمفی تئاتر شما می‌تواند فراتر از ساختارهای سنتی باشد و به مقصدی منحصربه‌فرد تبدیل شود که بازدیدکنندگان را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

هر چقدر هم که خلاق باشید، تجربه مخاطبان شما در طول اجرا باید همیشه در اولویت باشد. همچنین ظرفیت مورد نظر شما نیز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی حیاتی است، زیرا بر تعادل صوتی در فضا تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل یکی از چالش‌برانگیزترین پروژه‌های معماری محسوب می‌شود. بنابراین برای طراحی یک آمفی‌تئاتر در نظر گرفتن ضوابط زیر حیاتی است.

دکوراسیون سالن آمفی تئاتر

اجرای یک دکور مناسب، زیبا و مفهومی در طراحی سالن آمفی‌تئاتر مهم است. با ایجاد دکورهای بصری می‌توان مخاطبان را برای تماشای یک نمایش تئاتر آماده کرد. کاربرد ترکیبی از رنگ‌های گرم و متریال های چوب و MDF سالن آمفی‌تئاتر را شگفت‌انگیز می‌کند. در دکوراسیون سالن آمفی‌تئاترهمچنین باید به قسمت‌های کفپوش سالن و صحنه، رنگ کفپوش‌ها، رنگ، اندازه و طراحی پرده‌های صحنه نمایش، دیوارکوب‌ها، نحوه قرار دادن چراغ‌ها، نحوه شماره‌گذاری صندلی‌ها، جنس متریال و رنگ درب‌ها و… توجه ویژه کرد.

طراحی سالن های آمفی تئاتر و اجتماعات

صندلی آمفی تئاتر

چیدمان صندلی یکی از مهم‌ترین تجهیزات سالن آمفی‌تئاتر است. به طور خاص، شکل، آکوستیک، گزینه‌های صندلی، پوشش سایه و قابلیت دسترسی همه باید در هنگام تصمیم‌گیری درباره محل نشستن مهمانان برای اجرا و هنگام طراحی سالن آمفی تئاتر در نظر گرفته شوند. به طور سنتی، صندلی‌ها به صورت طبقاتی چیده می‌شوند که به شکل نیم‌دایره یا بیضوی در اطراف فضای نمایش مرکزی بالا می‌روند. این طراحی چند لایه تضمین می‌کند که تماشاگران زیادی بدون در نظر گرفتن محل صندلی خود، دیدی بدون مانع از صحنه داشته باشند.

همچنین در تجهیز سالن‌ آمفی‌تئاتر، نه‌تنها باید به نحوه چیدمان صندلی توجه شود، بلکه کیفیت آن نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. صندلی‌های سالن باید ازمتریال قابل شستشو، غیرقابل اشتعال و ارگونومیک باشند. علاوه بر این، فاصله هر ردیف صندلی با دیگری بهتر است حدود 1 متر در نظر گرفته شود تا اولین ردیف از سن نیز کمتر از 3 متر فاصله نداشته باشد.

طراحی سن سالن اجتماعات

در طراحی سالن آمفی تئاتر دیزاین صحنه سن به نوع اجرا و حجم مخاطب بستگی دارد. اتفاقات روی صحنه باید برای هر صندلی قابل مشاهده باشد. صحنه شما همچنین باید از ریگ نورپردازی، تجهیزات صوتی و مناطق پشت صحنه پشتیبانی کند. اگر در حال طراحی یک آمفی‌تئاتر بزرگ هستید، ممکن است از عناصر بصری مانند صفحه نمایش‌های بزرگ استفاده نمایید تا مخاطبان خود را در این تجربه بصری غوطه ور کنید.

سیستم‌های نمایشگر در سن شامل طیف گسترده‌ای از تجهیزات مانند ویدئو وال‌ها، تلویزیون‌های بزرگ، پروژکتورها و صفحات نمایش LED می‌شوند که هرکدام برای شرایط خاصی مناسب هستند. انتخاب سیستم مناسب بستگی به عواملی مانند اندازه سالن، تعداد مخاطبان، نوع محتوای نمایشی و بودجه در دسترس دارد.

ضوابط طراحی آمفی تئاتر روباز

در ضوابط طراحی سالن آمفی‌تئاتر روباز در ازای هر 200 صندلی لازم است که 270 متر مربع فضا وجود داشته باشید. بنابراین اگر قصد دارید 150 یا 75 عدد صندلی قرار دهید به ترتیب به 190 یا 125 متر مربع فضا نیاز خواهید داشت.

مهم‌ترین نکته‌ای که در ضوابط طراحی سالن آمفی تئاترهای رو باز باید مورد توجه قرار دهید، شیب زمین است؛ زیرا رعایت شیب استاندارد در مناسب موجب می‌شود تا همه افراد که در هر کجای زمین آمفی‌تئاتر نشسته‌اند بتوانند دید کافی به سن داشته باشند. به طور کلی شیب زمین باید تا 10 درصد باشد و در صورت بیشتر بودن آن باید از سکو یا پله برای رفت‌وآمد راحت استفاده کرد.

ابعاد آمفی تئاتر 300 نفره

جزئیات زیادی وجود دارد که باید در پروژه‌های طراحی سالن آمفی‌تئاتر از جمله ظرفیت سالن، تعداد صندلی، عرض صندلی‌ها، رمپ‌ها و شیب‌ها… باید در نظر گرفت. بنابراین، به طور کلی، می‌خواهیم بدانیم ابعاد یک سالن آمفی‌تئاتری کوچک با ظرفیت 300 نفر چقدر است؟ برای یک سالن با ظرفیت 300 صندلی، حدودا 280 تا 335 متر مربع را هدف قرار دهید.

این اندازه برای رویدادهای متوسط ​​مانند تئاتر اجتماعی، سخنرانی‌ها یا نمایش فیلم مناسب است. همچنین صحنه یک آمفی‌تئاتر 300 نفره با عرض حدود 12 در 6 متر برای این اندازه سالن به خوبی کار می‌کند و یک فضای کافی برای رویدادهای مختلف بدون ایجاد فشار بر مخاطب فراهم می‌نماید.

تفاوت تئاتر و آمفی تئاتر

سالن تئاتر و سالن آمفی‌‌تئاتر به عنوان دو فضای بسیار مهم در برگزاری رویدادهای مختلف، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. معمولاً سالن تئاتر و آمفی تئاتر فضایی است که برای اجرای نمایش‌های تئاتری، کنسرت‌ها و سخنرانی‌ها طراحی شده است. ساختار خاص سالن آمفی تئاتر به گونه ای است که به تماشاگران این امکان را می‌دهد که از هر نقطه‌ای از سالن نشسته‌اند به صحنه دید خوبی داشته باشند. کلمه آمفی‌تئاتر از کلمه یونانی amphi-loosely به معنای هر دو طرف یا اطراف گرفته شده است.

طراحی سالن آمفی تئاتر به طور کلی نیم دایره یا بیضی شکل است و صندلی‌ها به صورت پلکانی و با شیب تند در اطراف صحنه چیده می‌شوند و تمرکز بر روی دید کامل تماشاگران است که بتوانند از زوایای مختلف به صحنه تسلط داشته باشند. در مقابل، سالن تئاتر می‌تواند اشکال مختلفی مانند مستطیل، مربع یا دایره داشته باشد. در این نوع سالن، صندلی‌ها در ردیف‌های افقی و با شیب ملایم چیده می‌شوند.