گروه صنعتی کرمان خودرو  یک شرکت خودروسازی و وارد کننده ایرانی است که در دی ماه ۱۳۶۹ با نام  صنایع خودروسازی کرمان  برای واردات مدل‌های مختلف خودروهای دوو تأسیس شد و از سال ۱۳۷۳ فعالیت خود را در زمینه ساخت و مونتاژ خودرو آغاز کرد.این شرکت به همراه هواپیمایی ماهان زیر نظر موسسه خیریه مولی الموحدین قرار دارند. مدیرعامل کرمان موتور از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۸ مهندس یاد ابوالفضل سجادی بنیان‌گذار اولین بخش خودروسازی خصوصی در کشور بود. در ادامه گزارش بازگشت هیوندای به ایران با کرمان موتور را مشاهده می نمایید.

هیوندای

اطلاعیه مهم شرکت کرمان موتور

سامان فیروزی در ادامه گفت در چند وقت اخیر و با ایجاد زمزمه‌های لغو تحریم‌ها و نهایی‌شدن توافق احیای برجام ، نماینده شرکت هیوندای کره به ایران آمد تا در خصوص همکاری‌های آینده صحبت و مذاکره کنیم. در حال حاضر برنامه توسعه همکاری میان شرکت‌های کرمان موتور و هیوندای به محض لغو تحریم‌ها میان دو شرکت نهایی خواهد شد و دو شرکت در انتظار نتیجه مذاکرات در خصوص برجام هستند.

فیروزی افزود: همکاری با شرکت هیوندای به صورت جوینت ونچر خواهد بود و بر اساس آن توافق نموده ایم. بر اساس تفاهم‌نامه با هیوندای کره هر زمانی که تولید محصولات این مجموعه در ایران از 50 هزار دستگاه خودرو فراتر برود، این شرکت در مجموعه کرمان موتور سرمایه‌گذاری مستقیم انجام دهد و ما به شبکه بین‌المللی و جهانی هیوندای متصل شویم. البته اجرای تفاهم‌نامه و این تعهد بستگی به شرایط بین المللی و سیاسی و لغو تحریم ها دارد.

مدیرعامل کرمان موتور در خصوص مفاد دیگر تفاهم نامه گفت که در این تعهدنامه آمده است که با عبور فروش هیوندای از 50 هزار خودرو در سال در کشور ایران، خودروساز کره ای قادر است تا 50 درصد از سهام شرکت ایرانی یعنی کرمان موتور را بخرد. بر این اساس اتفاق اول سهام‌دارشدن هیوندای در مجموعه کرمان موتور خواهد بود و همچنین کرمان موتور به زنجیره بین‌المللی تامین قطعات هیوندای متصل خواهد شد.

سامان فیروزی مدیرعامل کرمان موتور در گفت‌وگو با روزنامه دنیای اقتصاد در مورد همکاری با شرکت فولکس واگن تصریح کرد که همکاری با این شرکت آلمانی شرایط و مشکلات خاص خود را داشته و فولکس واگن در حقیقت موضوعی به نام ساخت در کشورهای دیگر نداشته و صفر تا صد زنجیره تامین خود را با خود می‌برد. این موضوع در شرکت هایی ژاپنی از جمله تویوتا صدق می‌کند. در ایران نیز به خاطر بحران‌های سیاسی و ریسک بالای سرمایه‌گذاری، شرکت‌هایی مانند فولکس واگن و امثال آن تمایلی به حضور و سرمایه گذاری ندارند.