چرا این‌قدر داد و فریاد می‌زنیم که تبلیغات در گوگل همانی‌ست که کسب‌وکارهای آنلاین به آن نیاز دارند؟ چون با نسل عجیبی از مردم دنیا مواجه هستیم. به‌نظر شما نسلی که بیشتر از 3 ثانیه برای دیدن آثار هنری وقت صرف نمی‌کند و کپشن دوخطی بشود سه‌خطی، به‌سراغ پست بعدی می‌رود، حوصله می‌کند در تک‌تک سایت‌ها به دنبال مطلب یا محصول مورد نظرش بگردد؟ بعید است!

خود شما که نسبت به تبلیغات در گوگل اکراه دارید، آخرین باری که صفحه دوم گوگل را دیدید، یادتان هست؟ البته فاکتور بگیرید آن روزی را که برای پیداکردن سایتتان، تا صفحه ششم و هفتم هم رفته‌ بودید!

پس باید بدانید که به مرور زمان، تحمل کاربران کمتر شده است و صاحبان مشاغل برای دردسترس بودن و پیروزی در رقابت آنلاین، باید چاره های جدید و صدالبته پرسرعت تری را بیندیشند. یکی از این چاره ها، استفاده از گوگل ادز یا تبلیغات در گوگل است.

رفیق شفیق کسب وکارها؛ گوگل

نمی توان شغل آنلاینی را به راه انداخت اما با واژه  «گوگل» ناآشنا بود. گوگل که تا سال ها پیش دوست حاضرجواب ما بود و به سوال هایمان پاسخ می داد، امروزه وجهه تاثیرگذارتری به خود گرفته است. ما این وجهه  تاثیرگذارتر را «تبلیغات در گوگل» می نامیم.

سالی که گذشت، شهرها و فروشگاه ها بیش از هر زمان دیگری خود را خالی از جمعیت دیدند. دلیلش پرواضح است؛ کرونا! کرونا باعث شد بسیاری از مشاغل سنتی ورشکسته شوند و مشاغل آنلاین بیش از قبل مورد توجه قرار گیرند. 

اما همین مشاغل آنلاین برای آن‌که بتوانند در میدان رقابت پیروز بیرون بیایند، مسیر ساده-ای را پیش رو نداشته‌اند و نخواهند داشت. برای دانستن این موضوع کافی ست عبارت «خرید اکانت گوگل ادواردز» را در گوگل جستجو کنید. با صدها لینک و سایت مواجه می-شوید که قصدشان فروش اکانت گوگل ادوردز است.

https://file.tesmino.ir/images/2021/12/image_1640468925.jpg

در این شرایط رقابتی، کسب وکارها از ترفندهای متنوعی برای پدیدارشدن در نتایج ابتدایی گوگل استفاده می کنند. از رپورتاژنویسی گرفته تا بهینه سازی سایت (SEO) و تولید محتوای درجه یک. اما این ها برای اهداف بلندمدت پاسخگوست. 

در عصری که همه چیز به سرعت پیش می رود، آیا می توان انتظار داشت که کسب وکارهای نوپا با حوصله و تولید محتوای برنامه ریزی شده، خودشان را به صدر نتایج گوگل برسانند؟ آیا افزایش کلیک گوگل به همین راحتی‌هاست؟ جواب تا حدود زیادی منفی ست؛ زیرا سالانه بین 16 تا 20 درصد از کل جستجوهای گوگل جدید است و این یعنی کار برای مشاغلی که نتوانند با علوم دیجیتال مارکتینگ پیش بروند، سخت وسخت تر می شود.

اما برای افرادی که روی دور سرعت هستند و به دنبال نتایج زودبازده می گردند، تبلیغات در گوگل بهترین ابزار ممکن است.

یک سال حیرت‌انگیز با تبلیغات در گوگل

همان‌طور که گفته شد، در سالی که گذشت رویکرد مردم نسبت به مشاغل آنلاین تغییر محسوسی کرد. برخی از کسب وکارهای آنلاین که در سال های قبل تر هم فعالیت چشمگیری داشتند، به دلیل بهینه سازی های صورت گرفته و تولید محتواهای مناسب، نگرانی زیادی بابت قرارگرفتن در رنکینگ گوگل نداشتند؛ زیرا از مدت ها پیش اهداف بلندمدت خود را پی ریزی کرده بودند و حالا نوبت به چیدن میوه هایشان بود. 

اما مشاغل تازه کار که می خواستند به سرعت دیده شوند، از ابزار مهم و هدفمندی به نام «گوگل ادز یا تبلیغات در گوگل» استفاده کردند. گرچه این ابزار توسط کسب وکارهای قدیمی هم مورد استفاده قرار می گرفت و می گیرد، اما اصرار در فروش آنی برای مشاغلی که خود را در آستانه  ورشکستگی می دیدند، باعث شد استقبالشان از تبلیغات در گوگل، نمود بیشتری پیدا کند.

وقتی از مدیر آلفابت (مادر شرکت گوگل) در رابطه با درآمد گوگل در سال 2020 سوال پرسیدند، او پاسخ داد درآمد این شرکت نسبت به سال 2019 حدود 4 میلیارد دلار افزایش پیدا کرده که عمده  آن به خاطر تبلیغات در گوگل و یوتیوب بوده است. این موضوع نه تنها برای گوگل، بلکه به طور کلی در رابطه با تبلیغات دیجیتال هم صدق می کند.

بررسی های انجام شده توسط Dentsu Aegis  نشان می دهد تبلیغات دیجیتال در سال 2020 به 290 میلیارد دلار رسیده، درحالی که در سال 2019 این عدد معادل 261 میلیارد دلار بوده است. موضوع زمانی جالب تر می شود که می بینیم از سال 2018 تا 2020 سهم رسانه های تلویزیونی و چاپی از هزینه های تبلیغات در جهان رو به کاهش بوده و تبلیغات دیجیتالی به شکل قابل توجهی از 39 درصد به 5/44 درصد افزایش یافته است.

این موضوع را بگذارید در کنار این‌که تبلیغات توسط موتور جستجو (گوگل) در صدر تبلیغات دیجیتالی قرار داشته و نسبت به سال 2019 حدود 8 میلیارد دلار افزایش داشته است! حالا حق نداریم داد و فریاد کنیم؟

آمار تبلیغات دیجیتال در ایران چگونه است؟

براساس گزارشی که توسط مجموعه های ادرو، آپارات، تپسل و مدیااد منتشر شده، گرچه هزینه کل تبلیغات در سال 99 نسبت به سال 98 کاهش یافته، اما میزان تبلیغات دیجیتالی به رشد محسوسی دست یافته است. این موضوع می تواند نشان گر تغییر استراتژی شرکت ها باشد که از تبلیغات سنتی به تبلیغات دیجیتالی روی آورده اند. موضوع هیجان انگیز این‌جاست که وقتی با جزئیات، این آمار را مشاهده می کنیم، می بینیم که تبلیغات در گوگل محبوب ترین قالب تبلیغات دیجیتال در ایران بوده است (با وجود تمام تحریم ها و نوسانات لحظه ای ارزی!).

در تبلیغات گوگل، کسب وکارهای بزرگ برنده هستند یا کسب وکارهای کوچک؟

 جواب روشن است. هرکدام باتوجه به سیاست ها و استراتژی هایی که به کار می برند و هزینه هایی که می پردازند، نفع می برند. بحث تبلیغات در گوگل ارتباطی با قدمت کسب وکار شما در فضای مجازی یا مدت زمانی که روی بهینه¬سازی سایت صرف کرده اید، ندارد. چه یک فروشگاه محلی باشید و چه یک فروشگاه زنجیره ای صاحب نام، از نظر گوگل تفاوتی نخواهد داشت. اما خیلی مهم است که تبلیغات در گوگل را روی تلفن های همراه تنظیم کنید.

زیرا براساس آماری که توسط تپسل ارائه شده، میزان تبلیغات ویدیویی در ایران روی گوشی های همراه 86 درصد تخمین زده شده و طبق آماری که آپارات منتشر کرده، در سال گذشته تعداد بینندگان تبلیغات ویدیویی با تلفن های همراه از مرز 50 میلیون نفر گذشته است. اگر بخواهیم یک نگاه جهانی هم به این موضوع داشته باشیم، در سال 2020 تبلیغات روی گوشی های همراه با رشد 16 درصدی همراه بوده است. 

پس به  همین دلیل است که گوگل آماری منتشر کرده و گفته است:

بین سال های 2017 تا 2019 جستجوهای محلی در گوشی های همراه با رشد 250 درصدی همراه بوده و جالب است بدانید از کل جستجوهای گوگل، 46 درصد آن محلی بوده است! پس با این تفاصیل، نگرانی  خاصی برای مشاغل کوچک و محلی باقی می ماند؟

ما می‌نویسیم تبلیغات در گوگل، شما بخوانید نان شب!

وقتی قطعات پازل را در کنار یکدیگر قرار می دهیم، می بینیم طرحی که در نهایت پدیدار می شود، «گوگل ادز» است. تبلیغات در گوگل می تواند به‌مثابه یک سوپرمن برای کسب وکارهای آسیب دیده در سال‌های گذشته و یک سکوی پرتاب برای مشاغل نوپا در سال پیش رو باشد؛ زیرا تبلیغات در گوگل هدفمندترین تبلیغات را داشته و برای کاربران عجول امروزی، بسیار مناسب است.

همچنین تبلیغات در گوگل می تواند در کوتاه¬ترین زمان، بیشترین فروش را برایتان داشته باشد؛ به این دلیل که نیازی به برنامه ریزی بلندمدت برای رسیدن به رنک های بالایی گوگل ندارید و با یک تنظیم صحیح، می توانید در رنک های ابتدایی قرار گیرید.

به گفته  شرکت گوگل، هر 1 دلار هزینه برای تبلیغات، 8 دلار سود به همراه دارد. همچنین خرید اکانت اختصاصی گوگل ادوردز از آژانس وی دیجیتال مارکتینگ، برای شما 2 برابر خدمات به‌همراه خواهد داشت. اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع را از مشاور شرکت وی دیجیتال مارکتینگ بخواهید. اطلاعات شگفت‌انگیزتری به شما خواهد داد.

و در آخر جای نگرانی برای تبلیغات روی گوشی های همراه وجود ندارد؛ زیرا به کمک تنظیمات هدفمند تبلیغات در گوگل، می توانید کاربری را در ایران هدف قرار دهید که چندباری به سایت شما سر زده اما خریدی انجام نداده و همین الآن مجدداً با گوشی همراهش آنلاین شده است و به دنبال یک فرش دست دوم می گردد. بسیار عالی! شغل شما چیست؟ فروش فرش. آپشن جدید سایت شما چیست؟ فروش فرش‌های دست‌دوم! هنوز تصمیم به ساخت اکانت گوگل ادوردز ندارید؟

حالا اگر داد بزنیم، والله حق داریم!