تغییر در فرایند ثبت شرکت - ثبتنام در سامانه ثنا
اگر تصمیم گرفتهاید که با ثبت شرکت به کسب و کار خود اعتبار ببخشید و از مزایای بیشتری بهرهمند شوید، قطعا سوالهایی در رابطه با مراحل و چگونگی ثبت شرکت برایتان پیش آمده است. گرچه امروزه فرایند ثبت شرکت به دلیل آنلاین شدن، آسانتر از سالهای گذشته شده است اما هنوز هم بسیاری از افراد در حین انجام مراحل ثبت، اشتباه میکنند و دچار دردسر و چالشهای متعدد میشوند. همچنین هر ساله تغییراتی در فرایند ثبت شرکت ایجاد میشود که لازم است قبل از آغاز این مسیر، نسبت به آنها آگاهی کافی داشته باشید. در این مطلب به ابهامات شما در مراحل ثبت شرکت پاسخ میدهیم تا آن را به آسانی پشت سر بگذارید.
قدم به قدم تا ثبت شرکت
ثبتیار، به شما کمک میکند تا ثبت شرکت خود را به آسانی و بدون دردسر انجام دهید. گامهای مختلف ثبت شرکت را با هم بررسی میکنیم:
قدم اول: دریافت کد ثنا
تا چند سال قبل، برای دریافت کد ثنا باید به صورت حضوری به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه میکردید. اما از دی ماه سال ۱۳۹۹، با اعلام مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، "سامانه احراز هویت برخط قوهقضاییه" راهاندازی شد و تمامی مراحل ثبتنام در سامانه ثنا و دریافت کد ثنا، به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی انجام میشود. با این اقدام، تمامی امور مربوط به ابلاغ اوراق قضایی از طریق این سامانه انجام میشود و نیازی به ارسال فیزیکی ابلاغیهها به درب منازل نیست.
نکته مهم اینکه از آبان ماه سال ۱۴۰۰،کلیه اعضای هیات مدیره شرکتهای تازه تاسیس هم باید ابتدا در سامانه ثنا ثبتنام و کد را دریافت و سپس فرایند ثبت شرکت را شروع کنند. در غیر اینصورت، ثبت شرکت از طرف اداره ثبت شرکتها رد خواهد شد.
برای دریافت کد ثنا باید وارد سامانه ثبتنام الکترونیک قضایی شوید و به ترتیب مراحل زیر را طی کنید:
- انتخاب گزینه ثبتنام اشخاص حقیقی یا حقوقی و ورود اطلاعات خواسته شده شامل شماره ملی، تاریخ تولد، شماره سریال شناسنامه و کد امنیتی
- تکمیل اطلاعات شناسنامهای، اطلاعات تماس، اطلاعات اقامتگاه و سایر اطلاعات مانند شغل و میزان تحصیلات
- وارد کردن کد ارسال شده به شماره تلفن همراه در قسمت مربوطه و انتخاب گزینه تایید
- انتخاب یکی از کارگزاران برای احراز هویت و پرداخت هزینه
- شروع احراز هویت غیرحضوری و انجام مراحل امضای الکترونیک، گرفتن عکس از چهره خود با دوربین موبایل یا وبکم لپ تاپ و ارسال ویدئو
- تکمیل فرایند و دریافت کد ثنا از طریق پیامک
قدم دوم: انتخاب موضوع فعالیت
یکی از اقدامات اولیه برای تاسیس یک شرکت، انتخاب موضوع فعالیت شرکت است. موضوع شرکت باید به صورت دقیق در اساسنامه ذکر شود زیرا شرکت صرفا در آن موضوعات میتواند فعالیت کند. همچنین در انتخاب موضوع شرکت باید نکاتی رعایت شوند:
موضوع شرکت باید قانونی باشد. بنابراین حتما به موضوعات ممنوع توجه داشته باشید.
ممکن است موضوع انتخابی شما نیاز به دریافت مجوز داشته باشد. در این صورت باید قبل از اقدام به ثبت شرکت، مجوز را از سازمان مربوطه دریافت کنید.
قدم سوم: تعیین نوع و سرمایه شرکت
قدم بعدی برای ثبت شرکت، تعیین نوع و سرمایه شرکت است. شما باید از بین انواع شرکتهای تجاری، یک قالب را برای شرکت خود انتخاب کنید. شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود از محبوبترین و متداولترین انواع شرکتهای تجاری برای ثبت هستند.
برای انتخاب نوع شرکت، ابتدا ویژگیهای کسب و کار و شرایط و امکانات خود را بررسی کنید. سپس قالب مناسب را انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که حداقل میزان سرمایه برای هر یک از انواع شرکتها متفاوت است. برای تصمیمگیری آسان میتوانید از جدول زیر کمک بگیرید:
قدم چهارم: انتخاب نام برای شرکت
شما باید ۵ نام به ترتیب اولویت برای شرکت خود انتخاب کنید. در انتخاب نام باید به نکاتی توجه داشته باشید مانند اینکه نامهای پیشنهادی نباید تکراری یا مشابه شرکت دیگری باشند، به این منظور پیشنهاد میشود که نامها حداقل از سه سیلاب(کلمه) تشکیل شده و ترجیحاً شامل اسامی خاص(اسم اشخاص یا محل مانند پاسارگاد) باشند. همچنین نام شرکت باید ریشه فارسی داشته باشد و اسامی لاتین از قبیل انگلیسی و عربی قابلیت ثبت ندارند.
قدم پنجم: ورود اطلاعات در سامانه اداره ثبت شرکتها یا مراجعه به پنجره واحد فیزیکی کسب و کار
برای ثبت شرکت خود میتوانید از دو راه استفاده کنید:
۱- سامانه اداره ثبت شرکتها
در این روش میتوانید شرکت خود را به صورت غیرحضوری ثبت کنید. به این منظور وارد سامانه اداره ثبت شرکتها شوید و مراحلی مانند ورود اطلاعات شرکت، شرکا، مدیران، نامهای پیشنهادی، موضوع شرکت، میزان سرمایه، مجامع، روزنامه، اساسنامه و … را تکمیل کنید. سپس برای دریافت مدارک و پیشنویس آگهی به اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید.
۲- پنجره واحد فیزیکی کسب و کار
ثبت شرکت با این روش به صورت حضوری و در مدت زمان کمتری انجام میشود. یکی از مزایای پنجره واحد این است که سایر خدمات مرتبط با شرکت مانند اخذ کد کارگاهی، کد اقتصادی، بیمه و مالیات را نیز میتوانید به صورت یکجا در این مرکز انجام دهید. البته توجه داشته باشید که ثبت شرکت با مسئولیت محدود در تهران فقط از طریق پنجره واحد امکانپذیر است. اگر از این روش استفاده میکنید به صورت حضوری به کارشناس مربوطه در پنجره واحد مراجعه کنید. کارشناس، ورود اطلاعات را انجام میدهد و نامهای انتخابی شرکت را نیز بررسی میکند. پس از گذشت یک روز از اتمام کلیه مراحل، پیشنویس آگهی منتشر میشود.
شرکت خود را به آسانی ثبت کنید
ثبت شرکت دارای پیچیدگیهای خاص و نیازمند وقت و انرژی زیاد است. برای اینکه وقت و انرژی خود را بیهوده تلف نکنید و به راحتی شرکت خود را ثبت کنید، پیشنهاد میشود که از کارشناسان ثبتی و حقوقی یا شرکتها و موسسات معتبر ثبتی کمک بگیرید. این اشخاص، به قوانین و مقررات جدید مسلط هستند و میتوانند در تسریع روند ثبت شرکت شما سهیم باشند. ثبتیار به عنوان سامانه آنلاین ارائه خدمات حقوقی کسب و کارها، آماده همراهی شما در مسیر ثبت شرکت است.
ارسال نظر