دعای روز بیستوچهارم ماه مبارک رمضان/ آنچه روزی را زیاد میکند
دعای بیستوچهارمین روز از ماه مبارک رمضان را بههمراه توضیح آن بخوانیم.
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده میشود توسط ابنعباس از حضرت پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاند و ما این ادعیه را از کتاب «اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل میکنیم. این کتاب مانند سایر کتابهاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که مرحوم شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.
اینک بهمناسبت فرا رسیدن بیستوچهارمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز بههمراه توضیحی دربارۀ آن منتشر شده است:
اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَکَ و لا أعْصیکَ یا جَوادَ السّائلین.
خدایا من از تو میخواهم در این روز آنچه تو را خوشنود کند و پناه میبرم به تو از آنچه تو را بیازارد و از تو در این روز توفیق میخواهم برای اینکه فرمانت برم و نافرمانیات نکنم؛ ای بخشنده سائلان.
حجتالاسلام حسن شریعتزاده کارشناس مسائل دینی در گفتوگو با تسنیم به بیان نکاتی دربارۀ دعای امروز ماه رمضان پرداخت و گفت: مقام رضا نهایت به مقام بندگی است. در ادعیه رسول مکرم اسلام(ص) داریم که همیشه میفرمود خدایا! پروردگار من! مرا توفیق بده آنچه تو دوست داری و رضای توست، انجام دهم، مرا موفق کن که تو از من راضی و خوشنود شوی. خدایا! اطاعت از تو، تو را خوشنود میکند و معصیت و گناه من باعث میشود که تو از من ناراحت و ناخرسند شوی.
خدایا توفیق اطاعت و بندگی به این بنده است مرحمت بفرما و مرا موفق به توبه و بازگشت به خودت کن. رسول مکرم اسلام(ص) در پایان ماه شعبان میفرمود این ماه، ماه رمضان، ماه اطاعت، ماه بندگی، بیشتر ماه احسان نسبت به عباد خدا، ماه قرائت بیشتر کتاب خداست. بندگان خدا خود را به این سفره الهی برسانید، یکی از اسباب رحمت الهی یاد خدا بودن و همواره اهل توبه بودن است.
امیرالمومنین علیهالسلام در بیانی فرمود: یاد خدا باشید در همه مکانها، به درستی که او همراه شماست: «أُذْکُرُوا اللَّهَ فِی کُلِّ مَکَانٍ وَ أَنَّهُ مَعَکُمْ». این استغفار و انابه هم نتایج آخرتی دارد و هم دنیایی، یعنی انسان بعد از استغفار سر دو سفره مهمان میشود، در مورد سفره دنیا امیرالمومنین(ع) میفرماید زیاد استغفار کنید، استغفار زیاد روزی شما را زیاد میکند «أَکْثِرُوا الِاسْتِغْفَارَ تَجْلِبُوا الرِّزْق».
ارسال نظر