نظر مراجع و علما درباره روزه گرفتن در شرایط کرونایی
یک استاد حوزه علمیه گفت: با توجه به تعطیلی جلسات مذهبی در ماه رمضان، مبلغان باید از ظرفیت فضای مجازی برای تبلیغ کمک بگیرند.
حجتالاسلام محسن غرویان، استاد حوزه و دانشگاه، درخصوص روزهداری در ماه مبارک رمضان در شرایط شیوع ویروس کرونا، گفت: مسائل این چنینی چه در ایام شیوع کرونا و چه در ایام غیر از آن تابع نظر پزشک است.
وی با بیان اینکه یکی از شروط مهم روزهداری استطاعت جسمانی است، تصریح کرد: اگر تشخیص پزشک این باشد که فردی نمیتواند روزهداری کند، گرفتن روزه برای او ممنوع است، چراکه فرد روزهدار باید استطاعت روزه گرفتن را داشته باشد.
غرویان در ادامه با تاکید بر توجه به نظر پزشک متخصص در زمان بیماری، ابراز داشت: چه در این ایامی که ویروس کرونا شایع است و چه در زمانی که این ویروس نباشد، نظر متخصص مورد اطمینان و اتکاء است، یعنی اگر پزشکی گفت شما به خاطر قند، فشار خون، چربی و .. نمیتوانید روزه بگیرید، روزه گرفتن برای آن فرد ممنوع است.
وی ادامه داد: نظر فقها و مراجه تقلید هم چنین است که باید براساس تشخیص و نظر پزشک تصمیم گرفت به ویژه در این شرایطی که احتمال بیمار شدن هم وجود دارد حتما باید به نظر پزشک متخصص مراجعه شود. اگر سلامتی و جان فرد در خطر باشد روزه گرفتن برای او ممنوع میشود، همانطور که برگزاری نماز جمعه تعطیل شد و یا حرمهای زیارتی تعطیل شدند.
این استاد حوزه علمیه در پایان با اشاره به تعطیلی جلسات مذهبی در ماه مبارک رمضان، بیان داشت: با توجه به این که جلسات مذهبی در ماه مبارک رمضان تعطیل است و مبلغان نمیتوانند سخنرانیهای تبلیغی و دینی داشته باشند، خوب است که از ظرفیت فضای مجازی کمک بگیرند و از این طریق به فعالیت تبلیغی پرداخته و نکتههای اخلاقی را به اطلاع مردم برسانند.
ارسال نظر