هاشمیان فوق تخصص بیماری های عفونی درباره ارتباط اسهال و حالت تهوع با کرونا اظهار کرد: افت فشار خون  به تنهایی ارتباطی با بیماری کرونا ندارد، اما به طور کلی اسهال و حالت تهوع می تواند از علائم بیماری کرونا باشد.

 فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: اگر مردم تب شان بالا است و قطع نشده به مراکز مشخص شده برای بیماری کرونا مراجعه کنند.

علت اسهال

اصلی‌ترین عامل ایجاد این بیماری عفونت است. عفونت‌ها می‌توانند به شکل انگل، ویروس و باکتری از طریق راه‌های مختلفی به بدن وارد شوند و در سیستم گوارش و روده‌ها اختلال ایجاد نمایند. یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال عفونت به بدن مصرف آب و غذای آلوده به خصوص در مواقع سفر است. در چنین شرایطی بدن مقابله‌ی خود را با این میهمانان ناخوانده آغاز می‌کند و در حقیقت، اسهال بخشی از واکنش طبیعی بدن در این مبارزه است.

اما علاوه بر عفونت، منشا آن می‌تواند به دلیل موارد زیر هم باشد:

حساسیت به برخی مواد غذایی

عوارض مصرف برخی دارو‌ها

بیماری‌های روده مثل کرون

پرتودرمانی

پرکاری تیروئید

سندروم روده‌ی تحریک پذیر IBS

برخی از سرطان‌ها

دیابت

دویدن زیاد

مصرف بیش از اندازه‌ی ملین‌ها

سوء جذب

استرس

علائم اسهال

علائم اسهال را با توجه به شدت و پیشرفت نشانه‌های آن به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌کنند:

بدون عارضه

بغرنج

اسهال بدون عارضه

اسهال بدون عارضه یا غیر جدی را همه‌ی ما در طول زندگی خود تجربه کرده ایم. دوره‌ی این نوع اسهال در حدود ۲ الی ۳ روز است و به راحتی هم درمان می‌گردد. از مهم‌ترین علائم اسهال بدون عارضه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدفوع شل و آبکی

نفخ و دل پیچه

احساس فوریت برای دفع مدفوع به طوری که نگه داشتن آن فوق العاده دشوار است.

تهوع و استفراغ

گرفتگی عضلات شکمی

ضعف

اسهال بغرنج

علائم و نشانه‌های اسهال بغرنج مانند اسهال بدون عارضه است، ولی بسیار شدید‌تر که با علائم دیگری هم همراه است و می‌تواند سلامتی فرد را به خطر بیندازد. این نوع اسهال نیاز به فوریت‌های اورژانسی دارد. از علائم اسهال بغرنج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشاهده‌ی خون، مخاط یا مواد غذایی هضم نشده در مدفوع

از دست دادن وزن

تب

درمان اسهال

از آنجایی که بیشترین موارد اسهال مربوط به عفونت‌های ساده است و معمولا در مسافرت یا فصل تابستان رخ می‌دهد، به سادگی قابل درمان هستند و عوارض خاصی هم به دنبال ندارند. روش‌های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد. بیشتر افراد در چنین مواقعی به دنبال درمان‌های خانگی متداول می‌روند البته روش‌های درمان دارویی هم وجود دارد که در مدت زمانی بسیار سریع‌تر می‌تواند علائم این بیماری را از بین ببرد.

مهم‌ترین اصل در درمان این بیماری توجه به میزان آب بدن است. شما باید روزانه در حدود ۱۰ لیوان آب و مایعات بنوشید تا بدن شما در مواقع مبتلا شدن به بیماری با بحران کم آبی مواجه نشود.

درمان خانگی اسهال

برای درمان این بیماری روش‌های درمان خانگی زیادی وجود دارد که در کتب طب سنتی به تفصیل راجع به آن‌ها نوشته شده است. برخی از این روش‌ها به اندازه‌ی درمان‌های دارویی و پزشکی تاثیر گذارند و می‌توانند برای درمان این بیماری بسیار موثر باشند.

سرکه سیب

یکی از موثرترین درمان‌های خانگی، مصرف سرکه‌ی سیب است. برای درمان، ۱ قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب را با ۱ لیوان آب ترکیب کرده و میل کنید. سرکه‌ی سیب میتواند بسیاری از عفونت‌های روده‌ی شما را از بین ببرد و به درمان این بیماری کمک کند.

ماست

ماست از موثرترین درمان‌های خانگی شناخته شده برای اسهال است. خوردن ۲ کاسه ماست در شرایطی که به این بیماری مبتلا شده اید می‌تواند برای درمان سریع آن بسیار موثر باشد. برای تاثیر بیشتر می‌توانید موز و یا کته را به ماست اضافه کنید.

موز

موز حاوی مقادیر فراوانی پکتین است. پکتین نوعی فیبر محلول در آب است که می‌تواند برای درمان بسیار مفید باشد. همچنین موز دارای مقادیر فراوانی پتاسیم است که می‌تواند شرایط الکترولیتی بدن شما را در مواقع ابتلا به این بیماری تنظیم کند. در زمانی که به اسهال مبتلا هستید روزانه چند عدد موز رسیده میل کنید تا بیماری شما کاهش یابد.

آلوئه ورا

آلوئه ورا می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را افزایش دهد و در مواقعی که به اسهال مبتلا شده اید دستگاه گوارش شما را تقویت نماید. برای درمان می‌توانید روزانه ۳ فنجان آب طبیعی آلوئه ورا بنوشید.

چای بابونه

گیاه بابونه به علت خواص ضد اسپاسم یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی است. نوشیدن دمنوش بابونه می‌تواند به کاهش التهابات روده کمک کند و برای درمان این بیماری یکی از موثرترین روش هاست. ۱ قاشق چایخوری برگ بابونه را با ۱ قاشق چایخوری برگ نعناع خشک در ۱ فنجان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید و سپس میل کنید. برای درمان می‌توانید چند فنجان از این دمنوش گیاهی را در طول روز میل نمایید.