ژرف نگری «حجاب و عفاف» در شاهنامه فردوسی؛
فردوسی «کمال و پاکدامنی» زن را در حجاب تعریف می کند + تصاویر
فردوسی شاعر حماسه سرا و نامدار ایرانی در ابیات زیبای اشعارش، عفاف، پاکدامنی، نجابت، شجاعت، شرم و حیا وآگاهی زن ایرانی را در قالب مراعات حجاب به نحوی زایدالوصف برای جهانیان معرفی و ترسیم کرده است.
بر کسی پوشیده نیست، فرهنگ و ادب فارسی متأثر از احکام روح نواز و متعالی اسلام بوده و لذا همواره صاحب سخنان، نامداران و شاعران فرهیخته و بزرگان ادب این مرز و بوم در سخنان گهربار و ادبیات فارسی و شعرهای پرمحتوا و سراسر پند و اندرز خود، تاکیدات بسیاری بر مراعات حدود شرعی و اسلامی، به ویژه در حیطه عفاف و حجاب و پاکدامنی داشته اند.
حجاب از دیرباز در فرهنگ و تمدن غنی ایرانیان وجود داشته و آمیختگی آن با احکام نورانی اسلام بر غنا و اکمال آن بسی موثر بوده و لذاست که در سروده های شاعران کهن ایران زمین محتوایی دینی و توحیدی و سراسر حیا و پاکدامنی را شاهد هستیم. فردوسی شاعر بزرگ و حماسه سرای ایرانی که نقل شاهنامه ماندگارش زبانزد عالم و شاهکارش ستاره تابناکی بر تاریخ ایران اسلامی است، در جای جای شعرهای زیبا و حماسی خود تأکید زیادی بر امر حجاب ورزیده و زیبایی آنرا در چهره زنان ایرانی به رخ جهانیان کشیده است. در شاهنامه ی او، کمال زن در این است که عفاف و حجاب و شرم و حیا را با علم و آگاهی جمع کرده باشد، چه اینکه لازمه پاکدامنی زن، مراعات عفاف و حجاب است. ثمره پاکدامنی. زن خردمند در شاهنامه این است که زن ایرانی، شرم و حیا را با فرزانگی همراه کرده و محدوده وظایف خود را می شناسد. این مقوله در بسیاری ابیات حماسه ای کتاب وزین شاهنامه ذکر شده است و همین زیبایی زایدالوصف، شاهنامه را در زمره بزرگترین آثار ادبی جهان قرار داده است.
آنچه در عکس نوشته های زیر آمده حاکی از توجه ویژه این شاعر حماسه سرا و نامدار ایرانی به اهمیت عفاف و حجاب زن ایرانی است:
ارسال نظر