در حالی که حدود 5 روز از زمان نفوذ پهپادی حزب الله به منطقه مورد مناقشه با اسرائیل می‌گذرد، مقامات و محافل و شهرک‌نشینان اسرائیل همچنان در حالتی از سردرگمی و وحشت به سر می‌برند و رسانه‌های عبری زبان اسرائیل برای پنجمین روز متوالی به انتشار گزارش‌ها، اخبار و تحلیل‌های مربوط به پرواز پهپادهای حزب الله در آسمان میدان کاریش ادامه می‌دهند.

اسرائیل

دیدار های مخفی روحانی با نمایندگان اسرائیل و آمریکا فیلم می شود

بعد از اینکه 3 پهپاد حزب الله بر فراز میدان کاریش به پرواز درآمدند ابتدا ارتش رژیم صهیونیستی مدعی رهگیری و سرنگونی این پهپادها شد و سخنگوی ارتش اسرائیل در یک بیانیه رسمی به این دستاورد افتخار کرد؛ اما بعد از مدت کوتاهی ماجرا تغییر یافت و در نهایت صهیونیست‌ها اعتراف کردند که نیروی هوایی ارتش اسرائیل برای رهگیری پهپادهای حزب الله با مشکلات زیادی مواجه بوده است و مجبور شده آنها را با یک ناو جنگی سرنگون کند.  به این ترتیب محافل و کارشناسان صهیونیست مجددا  به انتقاد از ارتش اسرائیل و بررسی عوامل ناتوانی آن در برابر اقدامات حزب الله پرداختند.

ژنرال الازار ماروم، از فرماندهان سابق نیروی دریایی رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای که در روزنامه اسرائیل هیوم منتشر شد، اعلام کرد،  در ارزیابی وضعیت نیروی دریایی اسرائیل مشخص شد که ناوها در برابر تهدیدات هوایی فزاینده دچار نقص و کمبود فراوانی هستند. تهدیدات حزب‌الله با حمله پهپادی به سکوهای گازی در میدان کاریش برای آسیب رساندن به تاسیسات انرژی اسرائیل، نیروی دریایی ارتش را در حالت آماده باش قرار داد و در نهایت یک ناو جنگی مجبور به رهگیری پهپادها شد اما این کافی نیست.

این فرمانده سابق  نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی افزود، اسرائیل باید به این تلاش‌های حزب الله پاسخ داده و مواضعی را که حزب‌الله از آن برای عملیات‌های پهپادی خود استفاده می‌کند مورد هدف قرار دهد؛ اما در عین حال می‌دانیم که حمله به این اهداف با مشارکت نیروی دریایی ارتش اسرائیل ، بازدارندگی حزب الله را تقویت خواهد کرد، به طوری که  این اقدام، حزب‌الله را به سمت پرتاب پهپادهای دیگری به سوی آب‌های اقتصادی اسرائیل سوق می‌دهد.

«عاموس یادلین» رئیس  مرکز مطالعات استراتژیک  امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد، حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله سیطره اسرائیل در آسمان را به چالش می‌کشد و معادله جدیدی را به وجود آورده است.  در اینجا باید چند توصیه به تصمیم سازان در تل‌آویو بکنیم؛ این که باید به فعالیت و استخراج و اکتشاف در میدان کاریش در کنار تلاش های اطلاعاتی جهت دفاع و حمایت از سکوهای گازی ادامه بدهیم و همچنین مذاکرات با لبنان جهت ترسیم مرزها باید متوقف شود.  همچنین باید تلاش  اطلاعاتی خود را در برابر تهدیدات حزب‌الله بیشتر کنیم.

پای داعش به اسرائیل نیز باز شده است

این مسئول صهیونیست تصریح کرد، تهدیدات ادامه‌دار حزب الله اسرائیل را به سمت  اقدامات بازدارنده جدی‌تر سوق می‌دهد. آنچه که در دریای مدیترانه اتفاق می‌افتد را باید از منظری گسترده تر مورد بررسی قرار داد و در واقع این اقدامات تلاشی برای به چالش کشیدن سیطره اسرائیل در آسمان است. نصرالله معادله جدیدی به وجود آورده و حزب الله تلاش‌های اطلاعاتی اسرائیل را به چالش می‌کشد.

وی افزود، در کنار تلاش‌های نظامی مدیریت یک درگیری هوشمند در سطح افکار عمومی نیز بسیار مهم است و ما باید در این مرحله به سراغ مردم لبنان برویم و فعالیت‌های بزرگی در شبکه‌های اجتماعی به راه بیندازیم.  در این زمینه دولت‌های آمریکا و فرانسه در واکنش به اتفاقاتی که روز شنبه رخ داد و عملیات پهپادی حزب الله در میدان کاریش تلاش کردند یک تصویر خطرناک از حزب الله که امنیت لبنان و اسرائیل و کل خاورمیانه را تهدید می‌کند ارائه دهند.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در پایان سخنان خود گفت، باید همه بدانند که ما اکنون در ابتدای حوادث هستیم و هنوز حرف آخر زده نشده است.  احتمال تشدید درگیری‌ها وجود دارد و اسرائیل باید همه تلاش خود را برای مبارزه با قدرت حزب الله به کار بگیرد.

از طرف دیگر موسسه تحقیقات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در دانشگاه تل آویو با انتشار گزارشی به پرواز 3 پهپاد حزب الله بر فراز میدان گازی کاریش پرداخت و اعلام کرد که این پهپادها حامل پیام‌هایی راهبردی هم برای اسرائیلی‌ها و هم برای لبنانی‌ها بودند.

در ادامه این گزارش آمده است، تل آویو باید تصمیم حزب الله مبنی بر  تهدید اسرائیل در سایه مذاکرات ترسیم مرزی با میانجیگری آمریکا و همچنین تاثیر عملی تهدیدات حسن نصرالله را  مورد بررسی قرار دهد؛ جایی که او در سخنرانی خود حدود یک ماه پیش گفت که می‌تواند از فعالیت‌های اسرائیل در میدان گازی کاریش جلوگیری کند.

موسسه تحقیقات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه افزود، شرایط به گونه‌ای است که نقش مهم حزب الله به عنوان مدافع لبنان در میان مردم این کشور پررنگ شده است.  از طرف دیگر  اینکه اسرائیل موضع خود را به میانجی آمریکایی در خصوص پیشنهاد لبنان درباره ازسرگیری مذاکرات اعلام و تاکید کرده که لبنان باید از خواسته‌های خود عقب نشینی کند، حزب‌الله را در موقعیتی قرار داد که  مجبور است در این پرونده دست به اقدامات عملی بزند.

رسانه‌های صهیونیستی که همچنان در حال بررسی و ارزیابی ابعاد عملیات پهپادی اخیر حزب‌الله هستند اعتراف کردند که حزب‌الله معادله جدیدی را ترسیم کرده است و اسرائیل در پاسخ به آن با مشکل مواجه می‌شود.

این رسانه‌ها تاکید می‌کنند، مشکل اسرائیل این است که نمی‌داند چگونه واکنش نشان بدهد و ما نمی‌دانیم که ارتش چگونه عمل خواهد کرد. پهپادهایی که حزب‌الله به‌سمت میدان کاریش پرتاب کرد این پیام را برای اسرائیلی‌ها داشت که باید به خواسته‌های این حزب پاسخ بدهند. می‌دانیم که توانایی‌های حزب‌الله بسیار مهم‌تر از چیزی است که با پرواز این پهپادها به نمایش گذاشته شد و در واقع هدف اصلی این عملیات پهپادی رساندن پیام‌هایی به اسرائیل بود نه منحصراً آسیب رساندن به تأسیسات آن. هنوز تکلیف پرونده مناقشه مرزی و آب‌های اقتصادی لبنان و اسرائیل مشخص نشده است و انتظار می‌رود که تنش‌ها در این زمینه ادامه داشته باشد.