۱۰ نکته تغذیهای برای بهبود یافتگان کرونا
افراد بهبود یافته از ویروس کرونا، با رعایت برخی نکات تغذیهای میتوانند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد: در دوران نقاهت بیماران مبتلا به کرونا، اشتهای از دست رفته آنها به مرور بازگشته و بهترین فرصت برای جبران کمبود مواد مغذی است؛ بنابراین باید به نکات زیر توجه کرد:
۱) مصرف روزانه مایعات حداقل ۸ لیوان برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی الزامی است و به بهبودی سریعتر بیمار کمک میکند.
۲) بیمار بهبود یافته باید روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آب پز مصرف کند تا اشتهای فرد تحریک شده و هم چنین ریزمغذیهای مورد نیاز بدن او تامین شود.
۳) فرد برای حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی، باید از ویتامین A استفاده کند. از منابع غذایی ویتامین A میتوان به زرده تخم مرغ، میوه و سبزیهای نارنجی و زرد و سبزیهایی با برگ تیره اشاره کرد.
۴) استفاده از ویتامین C به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدان، برای فرد بهبود یافته توصیه میشود. مرکبات، آب نارنج و آب لیمو ترش از منابع ویتامین C هستند.
۵) استفاده از منابع پروتئین، روی، آهن و سلنیوم برای تقویت سیستم ایمنی فرد بهبود یافته توصیه میشود. گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی، میگو، حبوبات، غلات کامل و انواع مغزها، از منابع موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.
۶) فرد باید روزانه از منابع کربوهیدرات مانند برنج، سیب زمینی و نان سبوس دار حداقل در یک وعده، استفاده کند.
۷) از روغن گیاهی یا نباتی برای تامین انرژی روزانه و ویتامینهای محلول در چربی در تهیه غذا استفاده شود. مصرف روغن آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون و کنجد توصیه میشود.
۸) از عسل، سیر، پیاز، زنجبیل و زردچوبه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مهار سرفه استفاده شود.
۹) فرد برای رفع حالت تهوع میتواند از موز یا زنجبیل استفاده کند.
۱۰) مصرف پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد برای جلوگیری از یبوست توصیه میشود.
افراد باید این نکته را در نظر داشته باشند که یک بار ابتلا به ویروس کرونا، برای آنها مصونیت ایجاد نمیکند و احتمال ابتلای دوباره به این بیماری وجود دارد. با این که احتمال ابتلای دوباره بسیار پایین است، اما برای پیشگیری حداکثری از این اتفاق حفظ نکات بهداشتی و رعایت تغذیه سالم حتی پس از بهبودی نیز ضروری است.
ارسال نظر