به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بخش خاصی از طیف نوری وجود دارد که در صورت مهارشدن، به دانشمندان امکان دیدن آن سوی دیوارها و حتی پوست را می‌دهد. این بخش «طیف تابش تراهرتز» (پرتوهای T) نام دارد و بین مادون‌قرمز و میکروموج واقع شده است.

شناسایی این طول‌های موج ریز (طول موج زیرمیلی‌متری) برای محققان همواره یک چالش بوده زیرا آشکارسازهای پرتوهای T باید در دماهای بی‌نهایت سرد (زیر -268.9 درجه سانتی‌گراد) نگه‌داری شوند؛ بنابراین کارکردهای میدانی آن‌ها بسیار اندک است.

252049_673

هم‌اکنون گروهی از محققان دانشگاه مریلند از گرافن (ورقه کربنی با ضخامت یک اتم) به عنوان حسگری استفاده کرده‌اند که می‌تواند پرتوهای T را در دمای اتاق شناسایی کند. چون این آشکارساز گرافنی را می‌توان به آسانی ساخت، محققان بر این باورند می‌توان آرایه‌های پیکسل‌های آن را در داخل لنزهای عینک‌های چشمی مخصوص شب قرار داد و به کمک این سیستم آن سوی دیوارها و پارچه را دید.

این عینک دارای کارکردهای فراوانی خواهد بود و می‌توان از آن در نجوم رادیویی و شناسایی تابش ضعیف کائنات نیز استفاده کرد. پرتوهای T قادرند داخل هر چیزی را ببینند و در مقایسه با پرتوهای ایکس برای بافت‌های زیستی کمتر مخرب‌اند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature Nanotechnology منتشر شد.