کیفیت بروز مشکلات تنفسی در بیماران کرونایی
پریسا ترابی گفت: برخی از مبتلایان به کرونا پیش از بروز علائم تنفسی دچار مشکلات گوارشی میشوند.
پریسا ترابی مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: نتایج حاصل از مطالعات جدید نشان میدهد که برخی افراد در مراحل اولیه ابتلا به کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.
او ادامه داد: در حال حاضر برخی بیماران کرونایی بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکالت شکمی به مراکز درمانی مراجعه کنند و یا علائمی مانند تهوع ، استفراغ یا اسهال را قبل از تب و علائم تنفسی بروز میدهند.
استرس و اضطراب عامل پیدایش مشکلات گوارشی
مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: علائم گوارشی عمدتا در بیماران کرونایی بزرگسال گزارش شده است، اما در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال مشاهده شده است.
ترابی بیان کرد: تصور میشود ویروس کرونا از طریق زائدههای برجسته پروتئینی سطح خود به گیرندههایی در بدن متصل شده و سبب ایجاد علائم گوارشی می شود. تحقیقات نشان می دهد که استرس و اضطراب نیز میتواند باعث ایجاد برخی از این علائم گوارشی باشد.
او افزود: امروزه ترس از ابتلا به بیماری کووید۱۹، بیکاری و ناامنی شغلی در وضعیت قرنطینه و یا حتی وجود بیماریهای زمینهای خاموش همچون سندرم روده تحریک پذیر ممکن است سبب شعله ور شدن اختلالات گوارشی شود.
مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه مشکلات گوارشی میتواند ناشی از تحریک معده و رودهها به دنبال عفونت ریوی بوده و به عنوان اولین نشانه کرونا خودنمایی کند، ادامه داد: در حال حاضر اصلاح برخی عادات تغذیهای میتواند سبب تخفیف یا حتی برطرف شدن علائم گوارشی در هنگام ابتلا به بیماری کرونا شد.
او تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری کرونا باید در منزل بمانند و جز برای ویزیت پزشکی یا انجام آزمایش از محل قرتطینه خارج نشوند تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری شود.
ترابی گفت: قطرات تنفسی منبع اصلی گسترش ویروس کرونا هستند. اگرچه این ویروس در مدفوع برخی افراد مبتلا به کووید۱۹ شناسایی شده است، اما کارشناسان هنوز نمیدانند خطر انتقال از طریق مدفوع چقدر است. کرونا ویروس ممکن است پتانسیل گسترش از طریق فاضلابی که به صورت غیربهداشتی دفع میشود را داشته باشد.
مدیر برنامه تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید. افراد باید مایعات از دست رفته بدن را ، با مصرف فراوان آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین جبران کنند. همچنین محلول ORS حاوی الکترولیتهای لازم برای جبران املاح از دست رفته بدن است.
ارسال نظر