گیاهان محاسبات ریاضی انجام میدهند!
به ظاهر، گیاهان در طول شب و زمانی که برای تبدیل دیاکسیدکربن به قند و نشاسته به انرژی نور آفتاب دسترسی ندارند، نیازمند آن هستند که با تنظیم منابع موجود نشاسته خود تا زمان طلوع مجدد خورشید از این ذخیره غذایی استفاده کنند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، محققان انگلیسی در تحقیقات خود برای نخستین بار دریافتند که گیاهان برای تنظیم منابع غذایی در طول شب « محاسبات ریاضی» انجام می دهند.
محققان با بررسی آنچه که در دنیای گیاهان مشاهده کرده اند، با شگفتی دریافتند که نمونه محاسبات پیچیده ریاضی در زیست شناسی نیز وجود دارد.
مدل های ریاضی یاد شده نشان می دهند که مقادیر نشاسته مصرفی گیاهان در طول شب از طریق عمل تقسیم و در فرآیندی پیچیده به وسیله مواد شیمیایی موجود در برگ گیاه، محاسبه می شود.
این در حالی است که پرندگان نیز با روش هایی مشابه سطوح چربی خود را در زمان مهاجرت ثابت نگاه می دارند.
محققان با بررسی گیاه « آرابیدوپسیس» به عنوان نمونه آزمایشی به نتایج این پژوهش دست یافتند.
به ظاهر، گیاهان در طول شب و زمانی که برای تبدیل دی اکسیدکربن به قند و نشاسته به انرژی نور آفتاب دسترسی ندارند، نیازمند آن هستند که با تنظیم منابع موجود نشاسته خود تا زمان طلوع مجدد خورشید از این ذخیره غذایی استفاده کنند.
آزمایش های انجام شده توسط محققان در مرکز « جان اینز» حاکی است که گیاه برای تنظیم دقیق مصرف نشاسته خود می بایست نوعی محاسبه تقسیم ریاضی انجام دهند.
پرفسور « الیسون اسمیت» ، سرپرست این گروه تحقیقات گفت: گیاهان در واقع محاسبات ریاضی خود را به شیوه ای ساده و از طریق فرآیند شیمیایی انجام می دهند.
وی افزود: این عمل گیاهان واقعیتی شگفت انگیز است که ما را به عنوان دانشمندان ناظر این فرآیند در بهت و حیرت فرو برده است؛ این سطح محاسبات زیر دیپلمی است، اما ریاضی است دیگر.
محققان با روش مدل سازی ریاضی شیوه تقسیم منابع درون گیاه را بررسی کردند.
در طول مدت شب، مکانیسم درون برگ مقدار ذخیره نشاسته را اندازه گیری می کند.
اطلاعاتِ زمانی از طریق ساعت درونی گیاه، شبیه آنچه در بدن انسان نیز هست، دریافت می شود.
به گفته محققان، روندی پیچیده در گیاه آغاز می شود که وسیله دو نوع مولکول به نام « S» برای نشاسته و « T» برای زمان انجام می شود.
مولکول « S» تفکیک نشاسته را تحریک می کند و مولکول « T» جلوی این فرایند را می گیرد، میزان مصرف نشاسته از طریق نسبت مولکول های « S» به مولکول های « T» تعیین می شود.
به بیان دیگر، فرمولی به شکل S/T توسط گیاه محاسبه می شود.
دکتر « ریچارد باگز» ، از دانشگاه « کویین مری» لندن در این باره گفت: این نتایج مدرکی برای هوشمندی گیاهان نیست، بلکه تنها نشان می دهد که گیاهان مکانیسمی دارند که به کمک آن، به طور خودکار، سوخت کربوهیدرات در طول شب را تنظیم می کنند.
گفتنی است که نباتات به مانند انسان محاسبات ریاضی را به شکل هدفمند و به میل خود انجام نمی دهند.
ارسال نظر