اگر شما جزو افرادی هستید که پرفشاری خون در شما مزمن شده و دارو مصرف میکنید بهتر است قبل از استفاده از هر نوع داروی مکمل و گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.
اگر منعی برای مصرف داروهای گیاهی نداشته باشید میتوانید از آنها به عنوان روش کمکی یا مکمل برای کنترل فشارخونتان استفاده کنید. با ما همراه باشید تا با 6 نمونه از بهترین گیاهان برای کاهش فشار خون بیشتر آشنا شوید.
چگونه میتوان فشار خون را کاهش داد؟
مشکلات مربوط به فشار خون جزو مشکلات قلبی عروقی محسوب میشوند که زندگی میلیونها نفر در جهان را با خطرات جدی روبهرو کردهاند. این بیماری میتواند در اثر افزایش سن یا بیماریهای دیگر بروز کند. به طوری که عضله قلب ضعیف میشود و سلامت ارگانهایی مانند کلیهها، پانکراس و مغز را به خطر میاندازد. یادتان باشد که بالا بودن فشار خون خطر بروز سکتههای قلبی، سکتههای مغزی و مشکلات جدی دیگر را بالا میبرد. بنابراین لازم است که سبک زندگیتان را تغییر دهید و روشهای مناسبی را برای کنترل فشارخونتان در پیش بگیرید. بنابراین لازم است که اقدامات زیر را در پیش بگیرید:
کاهش وزن و کاهش اندازه دور کمر
انجام فعالیتهای جسمی منظم
داشتن تغذیه سالم مانند رژیم DASH
کاهش مصرف نمک
پرهیز از مصرف الکل
عدم استعمال دخانیات
کاهش مصرف کافئین
کنترل استرس
مراجعه به پزشک متخصص
یادتان باشد مراجعه به پزشک از اهمیت بالایی برخوردار است و شما باید تحت نظر پزشک باشید تا میزان فشارخونتان کنترل شود. با وجود اینکه بسیاری از افراد مبتلا میتوانند با روشهای غیر دارویی وضعیت فشارخونشان را کنترل کنند اما برخی حتماً باید دارو مصرف کنند. بنابراین بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامتیتان بهتر کنترل شود.
گیاهان مفید برای کنترل فشار خون بالا
نتایج مطالعاتی که در مجله پزشکی Pharmacognosy Reviews به چاپ رسیده است نشان میدهد که برخی گیاهان طبیعی تأثیر خوبی برای مقابله با فشار خون بالا دارند. برخی از این گیاهان به عنوان مکمل در درمان فشار خون بسیار کاربردی هستند. یادتان باشد که داروهای گیاهی نیز بیخطر نبوده و در صورت مصرف نادرست و یا بیش از اندازه عوارض جانبی دارند. بنابراین همانطور که گفته شد اگر تحت درمان دارویی هستید لازم است که در خصوص مصرف این داروهای گیاهی با پزشکتان مشورت کنید.
پونه کوهی
پونه کوهی حاوی ماده فعالی به نام کارواکرول است. نتایج پژوهشی که در مجله Planta Medica به چاپ رسیده است نشان میدهد که این ماده تأثیر زیادی در کاهش فشار خون بالا دارد. پونه کوهی حاوی پتاسیم نیز هست که این ماده معدنی تأثیر زیادی در کنترل فشار خون دارد. با وجود اینکه مصرف این سبزی معطر در بین افراد بزرگسال که از سلامتی عمومی برخوردار هستند مشکلی ایجاد نمیکند اما مصرف زیاد آن برای خانمهای باردار و شیرده توصیه نمیشود. به خاطر داشته باشید که مصرف متعادل پونه کوهی به کنترل فشار خون کمک میکند اما باید آن را در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم مصرف کنید.
روش مصرف: شما میتوانید طبق ذائقه شخصی خود از پونه کوهی در طعم دهی به گوشتها، خورشتها، آش یا غذاهای دیگر استفاده کنید. همچنین میتوانید دمنوش یا چای آن را تهیه کرده و یا به اسموتی ها اضافه کنید.
سنبلالطیب
نتایج پژوهشی که در Evidence Based Complementary and Alternative Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد سنبل الطیب گیاهی خواص آرامبخشی و ضدالتهابی است. این اثرات طبیعی و مهم نیز به کنترل فشارهای عصبی و استرس که باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون میشوند کمک زیادی میکند. سنبل الطیب یک مسکن و آرامبخش طبیعی است که باعث کاهش دردهای عضلانی، کاهش افسردگی و برطرف کردن بیخوابی میشود. علاوه براین نتایج پژوهشها حاکی از آن است که این گیاه اثرات مثبتی روی تنظیم و کنترل چربی خون و فشارخون دارد.
روش استفاده: میتوانید روزانه تا 10 قطره از عصاره سنبل الطیب را مصرف کنید. همچنین میتوانید دم کرده این گیاه را یک ساعت قبل از خواب میل کنید.
سنبل الطیب یک مسکن و آرامبخش طبیعی است که باعث کاهش دردهای عضلانی، کاهش افسردگی و برطرف کردن بیخوابی میشود. علاوه براین نتایج پژوهشها حاکی از آن است که این گیاه اثرات مثبتی روی تنظیم و کنترل چربی خون و فشارخون دارد
وخودوس
با وجود اینکه هیچ مطالعه علمی صحت این ادعا را ثابت نکرده اما به عقیده برخی از اطبای طب سنتی، ماساژ دادن بدن با عصاره روغنی اسطوخودوس به کاهش فشار خون بالا کمک میکند. البته نتایج بررسیهایی که در Evidence Based Complementary and Alternative Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد که این قبیل روشهای درمانی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون کمککننده است.
روش استفاده: میتوانید دو بار در روز یک فنجان دمنوش اسطوخودوس میل کنید. همچنین میتوانید هر هفته دو تا سه مرتبه کل بدنتان را با روغن اسطوخودوس ماساژ دهید.
گیاه دماسبی
اکثر افرادی که به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند در معرض مشکل احتباس آب نیز قرار دارند. این اختلال که اِدِم نیز نامیده میشود روی عبور خون در عروق تأثیر گذاشته و به قلب فشار میآورد. به عقیده متخصصان، گیاه دم اسبی یک گیاه مُدر است. بنابراین باعث دفع مایعات اضافی بدن شده و به این ترتیب وضعیت احتباس آب را بهبود میدهد. در نتیجه به کنترل فشار خون نیز کمک میشود.
روش استفاده: میتوانید روزانه دو تا سه مرتبه دم کرده گیاه دم اسبی میل کنید. البته لازم است که این کار را هر هفته حداقل سه مرتبه تکرار کنید.
گیاه قاصدک
نتایج بررسیهای که در Journal of Alternative and Complementary Medicine به چاپ رسیده حاکی از فواید ادرارآوری گیاه قاصدک است. به عقیده متخصصان این خاصیت ادرارآوری به کنترل فشار خون نیز کمک میکند. با این حال بهتر است در مصرف این گیاهان حد تعادل را رعایت کنید.
روش استفاده: میتوانید روزانه تا دو فنجان دمنوش قاصدک میل کنید.
گل ساعتی
نتایج پژوهشی که در Phytomedicine به چاپ رسیده است نشان میدهد گل ساعتی یک گیاه دارویی است که طی قرنهای گذشته به عنوان مکمل در درمان افسردگی، اضطراب و استرس به کار رفته است. این خواص آرامبخشی با کاهش چشمگیر ترشح کورتیزول باعث آرامش جسم و روح میشود. نتایج بررسیهای متعدد نشان میدهند که این گیاه خواص ضدالتهابی داشته و باعث انبساط عروق میشود و این مسئله برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون مفید است.
روش استفاده: زمانی که در شرایط استرسزا قرار میگیرید این گیاه مفید را دم کرده و یک فنجان میل کنید. از آنجایی که این گیاه تأثیر آرامبخشی دارد بهتر است شبها مصرف شود.
ارسال نظر