مصرف قرص‌های ضد بارداری یکی از روش‌های رایج برای جلوگیری از بارداری ناخواسته است که با کنترل سطح هورمون‌ها، خطر بروز حاملگی را کاهش می‌دهد. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌هایی که در مورد قرص‌های ضد بارداری وجود دارد، افزایش ناخواسته وزن است. بیشتر مطالعات نشان می‌دهد که مصرف قرص‌های بارداری ارتباط چندانی با اضافه وزن ندارد و از طرفی مقدار هورمون‌های موجود در این قرص‌ها به اندازه‌ای نیست که موجب اضافه وزن شما شود. اما شواهد نشان می‌دهد که بسیاری از خانم‌ها پس از مصرف قرص‌های ضد بارداری با اضافه وزن زیادی مواجه می‌شوند.

الماس لاغری

علت افزایش وزن بعد از مصرف قرص ضد بارداری

قرص‌های ضد بارداری که در چند دهه پیش استفاده می‌شدند، همگی حاوی مقدار زیادی هورمون پروژسترون بودند که مصرف آن‌ها به شدت موجب افزایش اشتها می‌شد. از طرف دیگر افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن با افزایش احتباس آب و مایعات در بدن نیز وزن خانم‌ها را افزایش می‌داد.

قرص کولین فیت

جالب است بدانید اولین قرص‌های ضد بارداری که در سال ۱۹۵۰ ساخته شدند، حاوی ۱۵۰ میکروگرم استروژن بودند و مصرف این قرص‌ها به طور مستقیم موجب افزایش وزن می‌شد. بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۱۲ نشان می‌دهد قرص‌هایی که امروزه تولید می‌شوند، تنها حاوی ۲۰ تا ۵۰ میکروگرم استروژن هستند. تاکنون مطالعات زیادی روی مصرف قرص‌های ضد بارداری و افزایش وزن خانم‌ها انجام شده است و اکثر مطالعات نشان می‌دهند که برخی از خانم‌ها بعد از مصرف این قرص‌ها اضافه وزن محسوسی را تجربه می‌کنند. در ادامه این بخش به مهم‌ترین عوامل موثر بر اضافه وزن پس از مصرف قرص‌های ضد بارداری اشاره شده است.

قرص گلدن لیمب

۱- احتباس مایعات در بدن

بهتر است بدانید که افزایش وزن در هفته‌ها و ماه‌های اول پس از مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی استروژن ناشی از افزایش ذخیره چربی نیست و به دلیل احتباس آب در بدن ایجاد می‌شود. قرص‌های حاوی استروژن با احتباس آب و ایجاد نفخ در بدن موجب ایجاد پف و اضافه وزن می‌شود که در اکثر مواقع این اضافه وزن پس از سازگاری هورمون‌ها با بدن از بین می‌رود. عوارض مصرف قرص‌های حاوی استروژن درست مثل عوارض پیش از دوران قاعدگی است که بدن به دلیل نوسانات هورمونی دچار اضافه وزن و نفخ می‌شود. در این شرایط نیز پس از مدتی این اضافه وزن برطرف می‌شود. بنابراین نمی‌توان افزایش چربی و چاق شدن بدن را ناشی از مصرف این قرص‌ها دانست.

قرص لاغری ویکتوریا

۲- افزایش اشتها

در صورتی که از قرص‌های پروژسترون برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنید، ممکن است اشتهای شما بعد از مدتی افزایش پیدا کند. هر چقدر میزان هورمون پروژسترون در قرصی که مصرف می‌کنید، بیشتر باشد، افزایش اشتهای بیشتری را تجربه می‌کنید و سریع‌تر با افزایش وزن مواجه خواهید شد.

۳- عوامل ژنتیکی

مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از افراد به صورت ژنتیکی بعد از مصرف قرص‌های ضد بارداری دچار اضافه وزن می‌شوند. به طور کلی هیچ روش موثری برای جلوگیری از این مشکل وجود ندارد و شما زمانی متوجه این موضوع خواهید شد که برای مدتی از این قرص‌ها استفاده کنید.

قرص لاغری پلاتین

۴- افزایش سن

بیشتر خانم‌هایی که از قرص‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند در رده سنی بین ۲۰ تا ۳۵ سال قرار دارند. در این سن اکثر خانم‌ها به طور طبیعی دچار اضافه وزن می‌شوند و از همین رو ممکن است گمان کنند که این موضوع به دلیل مصرف قرص‌ها ایجاد شده است. به هر حال تشخیص این که چرا در این سن دچار اضافه وزن شده‌اید، به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست.

کدام قرص ضد بارداری چاق کننده است؟

قرص‌های ضد بارداری انواع مختلفی دارند. در برخی از این قرص‌ها از هورمون استروژن و در برخی دیگر از هورمون پروژسترون به مقدار بیشتر استفاده شده است. به طور کلی مصرف قرص‌های حاوی پروژسترون موجب افزایش اشتهای شما می‌شود و هر چقدر مقدار هورمون پروژسترون در قرصی که مصرف می‌کنید، بیشتر باشد، احتمالا با اضافه وزن بیشتری مواجه خواهید شد. افزایش هورمون پروژسترون در بدن موجب افزایش اشتها و افزایش احساس گرسنگی می‌شود و در این شرایط ممکن است میل بیشتری به غذا خوردن و همچنین مصرف شیرینی‌های پرکالری داشته باشید.

قرص لاغری رزبری

اضافه وزن پس از مصرف قرص‌های حاوی استروژن معمولا موقتی است و پس از مدتی برطرف می‌شود.

چطور از اضافه وزن ناشی از مصرف قرص ضد بارداری جلوگیری کنیم؟

بهتر است بدانید که چاق شدن و اضافه وزن بعد از مصرف قرص‌های ضد بارداری معمولا موقتی است و در اثر احتباس آب در بدن ایجاد می‌شود. در صورتی که کمی بعد از مصرف این قرص‌ها صبر کنید، این اضافه وزن برطرف می‌شود و دوباره به وزن قبل خودتان باز خواهید گشت. بعد از مصرف قرص‌های ضد بارداری، بدن پس از ۲ تا ۳ ماه با هورمون‌ها سازگار می‌شود و در این شرایط اضافه وزن شما نیز به راحتی از بین می‌رود.

قرص بلک اسلیم پلاس

در بسیاری از مواقع می‌توانید با عوض کردن قرص‌های ضد بارداری نیز از اضافه وزن خود جلوگیری کنید. اگر بعد از مصرف قرص‌های حاوی پروژسترون، اشتهای شما افزایش پیدا کرد، می‌توانید بعد از مشورت با پزشک متخصص زنان از یک قرص حاوی استروژن به جای آن استفاده کنید.

قرص آلفا نارنجی

به خاطر داشته باشید که بالا بودن مقدار هورمون‌های پروژسترون و استروژن قرص‌های ضد بارداری اصلی‌ترین دلیل اضافه وزن و چاقی است. بهتر است قبل از مصرف این قرص‌ها حتما با یک پزشک در مورد دوز داروها و نوع آن‌ها مشورت کنید.

قرص لاغری گوجی بری

سخن نهایی

در این مقاله به این سوال که آیا قرص ضد بارداری باعث چاقی می‌شود و انواع قرص‌های ضد بارداری چطور بر افزایش وزن تاثیر می‌گذارند، پاسخ دادیم. به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف انواع قرص ضد بارداری باید با یک پزشک متخصص زنان در این مورد مشورت کنید

آیا مصرف قرص ضد بارداری موجب تغییر فرم بدن می‌شود؟

مصرف قرص‌های ضد بارداری حاوی استروژن موجب افزایش پف بدن می‌شود که معمولا پس از مدتی برطرف می‌شود. اما به طور کلی افزایش هورمون استروژن در بدن موجب افزایش حجم چربی در قسمت‌های ران و باسن می‌شود.

قرص لاغری دایموند

عوارض قرص ضد بارداری چه زمانی مشخص می‌شود؟

حدود ۳ ماه بعد از مصرف قرص‌های ضد بارداری می‌توانید به دنبال عوارض این قرص‌ها باشید.

قرص لاغری ایزی اسلیم