قوانین بردن مواد غذایی به هواپیما
در این سفر هوایی رویایی و جالب، قوانین و مقرراتی وجود دارد که باید از آنها مطلع بوده و در حین سفر آن موارد را رعایت کنید. همانطور که میدانید علاوه بر انتخاب درست اقامتگاه و هتل، یکی از مهمترین چیزهایی که روی کیفیت سفر تاثیر میگذارد تغذیه مناسب و دلچسب است. این مسئله مخصوصا برای افرادی اهمیت دارد که سلیقه خاصی در صرف وعدههایشان دارند و لازم است که همراه خود چندین ماده غذایی را ببرند. در این مقاله قرار است درباره قوانین بردن مواد غذایی به هواپیما صحبت کنیم. اگر شما هم تصمیم دارید در سفر هوایی به همراه خود مواد غذایی حمل کنید تا انتهای این یادداشت با ما همراه باشید.
شرایط حمل مایعات در هواپیما
در اولین بخش از معرفی قوانین هواپیما به بررسی شرایط حمل مایعات میپردازیم. بعد از خرید بلیط از سفرمارکت در حین آمادگی برای سفر باید بدانید که در ساک خود تنها میتوانید ۶ بطری ۹۶ گرمی را حمل کنید. اما درباره این که تصمیم میگیرید چه چیزی را با خود ببرید سختگیری زیادی وجود ندارد. به عنوان مثال میتوانید آب، شیر، روغن، شامپو یا هر مایع دیگری را در ساک دستی خود جا دهید اما بر حسب ضرورت آنها را دستهبندی کرده و در پلاستیک شفافی که اجزای داخل آن مشخص باشد بگذارید. این موارد در پروازهای خارجی با جدیت و وسواس بیشتری کنترل میشوند. برای نمونه در فرودگاه بزرگ استانبول نمیتوانید بطریهای نیم لیتری آب معدنی را به هواپیما ببرید. در فرایند کنترل بار، از شما خواسته خواهد شد تا آب درون بطری خود را درون یک مخزن تخلیه و بطری را با خود ببرید. پس اگر در نظر دارید سفر خود را با تهیه بلیط هواپیما آغاز کنید به این مقررات توجه ویژهای داشته باشید.
شرایط حمل مواد غذایی خشک در هواپیما
شاید این عادت غذایی را داشته باشید در میان روز از تنقلات و یا مغزی جات بهطور مرتب استفاده کنید. یا به مدت طولانی درون هواپیما هستید و دوست دارید به همراه خود چندین مورد غذای خشک داشته باشید تا در زمان گرسنگی آنها را میل کنید. در این صورت مهم است که شرایط حمل مواد غذایی خشک در هواپیما یا پرواز خارجی را به علاوه مایعات بدانید. برای بردن مواد غذایی خشک دیگر لازم نیست نگران وزن آن باشید و میتوانید به میزان دلخواهتان از آن حمل کنید. خوراکیهایی مثل نان، بیسکوئیت، شکلات، پنیر، میوه خشکشده، آجیل و دیگر موارد منعی برای حمل در هواپیما ندارند. فقط باید حواستان باشد که آن را در پلاستیکهای شفاف و ظروفی که داخل آن دیده میشود نگهداری کنید. این امر باعث میشود تا روند بازرسی قبل از پرواز، سریعتر انجام شود.
شرایط حمل مواد خوراکی یخزده در هواپیما
قوانین و مقررات در حمل مواد خوراکی یخزده کمی سختگیرانهتر است. به عنوان مثال اگر قصد دارید با خود یک مقدار از خورش قرمه سبزی یخزده را حمل کنید؛ باید در جریان باشید که حتی اگر کمی از آنهم آب شده باشد نمیتوانید با خود به داخل هواپیما ببرید. پس سعی کنید یا به طور کلی از ناگتهای مرغ یا میگو و یا از کنسروهایی که بستهبندی شرکتی دارند استفاده کنید. اگر غذایی را با خود داشته باشید که نیمه یخزده باشد ماموران فرودگاه موقع بازرسی میتوانند آن را دور بریزند و شما فقط میتوانید شاهد از بین رفتن زحماتتان باشید. در نظر داشته باشید کنسروهای غذایی که ممکن است ظاهرشان مشکلساز باشد را هم همراه خود نبرید زیرا در گیت بازرسی تمام این موارد دور ریخته میشوند. البته اگر بلیط اتوبوس یا قطار میگرفتید این شرایط را نداشتید و میتوانستید بدون وجود این قوانین به همراه خود غذاهای موردعلاقهتان را ببرید. اما راحتی سفر و زودتر رسیدن به مقصد از بزرگترین ویژگیهای مسافرت با هواپیما است که هر فردی را مجذوب خود میکند.
وزن مواد غذایی برای حمل در هواپیما باید چقدر باشد؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید به دلیل امکان تجارت و خرید و فروش مواد غذایی با ارزش مانند زعفران تنها میتوانید ۱۰۰ گرم از آن را حمل کنید. پس به هنگام خرید مقدار زیادی سوغاتی برای عزیزانتان و یا خرید حجم بالایی از یک ماده غذایی که جنبه تجاری به خود بگیرد بپرهیزید. اگر هم این کار برایتان ضرورتی داشت میبایست قبل از شروع سفر مجوز لازم را از گمرک دریافت کنید تا به هنگام چک این، دچار مشکل نشوید و به راحتی از مسائل امنیتی عبور کنید.
بردن چه غذاهایی به هواپیما ممنوع است؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید خوشمزهترین و هیجانانگیزترین خوراکی که آوردنش به هواپیما ممنوع اعلامشده تخممرغ شانسی است. زیرا داخل آن مشخص نیست و میتواند یک عامل تهدیدکننده برای امنیت دیگر مسافرین باشد. یک دلیل دیگر که باعث ممنوعیت این خوراکی شده به خاطر وجود اسباببازیهای ریز داخل این بستهبندی است که میتواند برای کودکان خطرناک باشد. به همین دلایل اگر هم از تخممرغ شانسی برای آرام کردن فرزندتان استفاده میکنید آن را با خود به داخل هواپیما نبرید.
از دیگر خوراکیهایی که آوردن آنها به داخل هواپیما ممنوع شده مواردی مانند سوپ خشک و حتی رقیق، گوشت گاو و عصاره گوشت است. خوب است بدانید علت ممنوعیت این غذاها؛ شیوع جنون گاوی در اروپا و آنفولانزای مرغی در آسیا بوده است.
یکی دیگر از مواد غذایی باارزش که بردن آن به هواپیما ممنوع است خاویار بوده که همانطور که میدانید مربوط به سیستم تولید مثل ماهی است. به همین خاطر حمل کردن این ماده غذایی در اغلب کشورها خلاف قوانین محیط زیست بوده و با شخص حملکننده به شدت برخورد میشود. البته در بعضی از کشورها مسافرین هواپیما میتوانند خاویار را تا وزن ۱۲۵ گرم با خود حمل کنند. از دیگر موارد ممنوعیت حمل به هواپیما میتوان به دکورهایی که تزئینی بوده و از مواد ذرت و آرد گندم، آرد برنج، علفها و چوب مثل بامبو ساخته شده نام برد، زیرا ممکن است انواع حشرهها و آفتها را منتقل کنید. به غیر از این موارد، قطعا قوانین دیگری هم در رابطه با هر ایرلاینی وجود دارد و تنها راه فهمیدن آنها این است که قبل از شروع سفر حتما در رابطه با آنها جستجو کرده و مطمئن شوید.
ارسال نظر