علائم افتادن سنگ کلیه در مثانه
اگر به شما گفته شده است که سنگ کلیه دارید، قطعا میخواهید بدانید که این درد تا کی ادامه خواهد داشت و چه زمانی قرار است به پایان برسد. معمولا با افتادن سنگ در مثانه که فضای بیشتری در مقایسه با مجاری ادراری دارد، در و ناراحتی فروکش خواهد کرد.
معرفی بهترین دکترهای متخصص اورولوژی در شهرهای مختلف برای درمان سنگ کلیه:
- دکتر شهاب پیروی
- دکتر بابک کریمیان
- دکتر حمید شایانی نسب
- دکتر محمدحسن امیدوار برنا
- دکتر علیرضا سیروس کبیری
- دکتر حسن برحقی
- دکتر یدالله احمدی عصر بدر
- دکتر اصغر علیزاده
- دکتر علیرضا پاکدل
- دکتر کمال الدین حسن زاده
- دکتر حیات ممبینی
- دکتر احمد درویشی
- دکتر عبدالمجید قائدی زاده
- دکتر محمد کوشکی
مراحل ایجاد و دفع سنگ کلیه
مراحل زیر به شما نشان میدهند که در صورت داشتن سنگ مثانه، برای دفع آن چه مراحلی را طی خواهید کرد و چه انتظاراتی باید داشته باشید.
مرحله اول
تشکیل سنگ معمولا بدون درد است. اکثر افراد زمانی از وجود آن آگاه می شوند که از دیواره داخلی کلیه جدا شده است.
علائم سنگ کلیه شامل درد شدید و احتمالاً تب و لرز است. همچنین ممکن است خون هم در ادرار مشاهده شود. این درد به دلیل اسپاسم کلیه و مجاری ادراری است که سعی میکنند سنگ را از بدن شما خارج کنند.
اگر در این مرحله هستید، انتظار اسپاسم را بین 1 تا 4 بار در ساعت داشته باشید. این اسپاسمها تا زمانی که سنگ به مثانه منتقل شود ادامه خواهند داشت.
مرحله دوم
اکنون سنگ وارد حالب شده است، لولهای که کلیههای شما را به مثانه متصل میکند. اگرچه بدترین قسمت درد در مرحله قبل سپری شده است، این مرحله هم میتواند فوق العاده دردناک باشد.
قطر داخلی حالب بین 2 تا 3 میلی متر است. هر سنگ کلیهای که بزرگتر از این ابعاد باشد عبورش در حالب احساس خواهد شد. اما این درد با درد احساس شده در مرحله قبل کمی تفاوت دارد. در مرحله دوم، درد حالت ضربان دار دارد زیرا سنگهای کلیه راه خودشان را در حالب با خراش دادن دیوارهها باز میکنند.
همچنین اگر سنگ کلیه در هر نقطهای از مجرای ادراری شما متوقف شود، احساس افزایش فشار را خواهید داشت. این اتفاق به خودی خود میتواند میزان درد را افزایش داده و با احتمال بروز عفونت مجاری ادراری، مشورت با متخصص اورولوژی را به یک ضرورت تبدیل کند.
مرحله سوم
در نهایت، وقتی سنگ کلیه وارد مثانه میشود، درد تقریباً از بین خواهد رفت. با این حال، احتمالا فشار شدیدی را در این مرحله احساس خواهید کرد. بدن شما می خواهد سنگ را دفع کند و احساس میکنید که باید هر 5 دقیقه یکبار ادرار کنید.
اما دفع سنگ ممکن است آنقدرها هم ساده نباشد. سنگ کلیه ممکن است در ورودی مجرای ادرار شما گیر کند و جریان ادرار را متوقف کند. در این صورت باید 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا سنگ به حالت مناسب برگردد و دوباره تلاش کنید.
مرحله چهارم
در مرحله آخر ممکن است به کمی تلاش نیاز داشته باشید. ممکن است پس لط تحمل این همه درد تمایلی به انجام این تلاش نداشته باشید، اما این تلاش گاهی اوقات برای خارج کردن سنگ کلیه ضروری است.
هنگامی که سنگ کلیه تا دهانه مجرای ادرار شما میرسد، باید به شدت فشار داده و همینطور به فشار دادن ادامه دهید تا سنگ خارج شود.
سنگهای مثانه
سنگهای مثانه تودههای سختی از مواد معدنی هستند که وقتی مثانه کاملاً خالی از ادرار نباشد، میتوانند در داخل مثانه ایجاد شوند.
این سنگها در صورتیکه کوچک باشند، هنگام ادرار کردن از مثانه خارج شده و ممکن است هیچ علائمی ایجاد نکنند. اما اکثر افراد مبتلا به سنگ مثانه علائمی را تجربه خواهند کرد زیرا این سنگها هم همانند سنگهای کلیه که وارد مثانه شدهاند، یا دیواره مثانه را تحریک میکنند یا جریان ادرار را مسدود خواهند کرد.
علائم معمول سنگ مثانه
· درد زیر شکم، که اغلب میتواند شدید باشد (مردان ممکن است در آلت تناسلی یا اطراف آن هم درد داشته باشند)
· درد یا مشکل هنگام ادرار کردن
· تکرر ادرار (به خصوص در شب)
· ادرار کدر یا تیره رنگ
· خون در ادرار
بیشتر موارد سنگ مثانه مردان 50 سال به بالاتر را به دلیل ارتباط آنها با بزرگ شدن پروستات تحت تاثیر قرار میدهند. اما هم مردان و هم زنان ممکن است به سنگ مثانه مبتلا شوند.
به ندرت اتفاق میافتد که سنگ مثانه روی کودکان تأثیر بگذارد. در کودکان، وجود این سنگها میتواند منجر به شب ادراری شود و برخی هم ممکن است پریاپیسم را تجربه کنند، نعوظی مداوم و اغلب دردناک که میتواند ساعتها طول بکشد.
چه زمانی به متخصص اورولوژی مراجعه کنید
در صورت مشاهده علائمی که پیشتر به آنها اشاره شد، به ویژه اگر درد مداوم شکم دارید و یا تکرر ادرار یا وجود خون در ادرار را تجربه کردید، لازم است با متخصص اورولوژی مشورت کنید.
این علائم ممکن است لزوماً ناشی از سنگ مثانه یا سنگ کلیهای که وارد مثانه شده نباشند، اما حتما نیاز به بررسی بیشتر دارند.
در صورتی که پزشک مشکوک به وجود سنگ در مثانه باشد، برای آزمایش به آزمایشگاه معرفی خواهید شد. احتمالاً ابتدا آزمایش خون و ادرار انجام خواهد شد. آزمایش خون مشخص میکند که آیا عفونت داخل مثانه شما وجود دارد یا خیر.
مرحله بعدی عکسبرداری با اشعه ایکس است. همه انواع سنگها به وضوح در اشعه ایکس دیده نمیشوند، بنابراین نتیجه منفی اشعه ایکس همیشه به این معنی نیست که شما سنگ کلیه یا مثانه ندارید.
ممکن است به جای اشعه ایکس از سونوگرافی استفاده شود.
سنگهای مثانه را میتوان با استفاده از سیستوسکوپی هم شناسایی کرد. طی این فرایند یک لوله فیبر نوری نازک با یک نور و یک دوربین در انتهای آن (سیستوسکوپ) به مجرای ادرار (لولهای که ادرار را از بدن خارج میکند) وارد میشود و به سمت مثانه حرکت میکند.
دوربین تصاویر را به صفحه نمایش میفرستد، جایی که میتوانند توسط اورولوژیست مشاهده شوند.
اورولوژیست کیست؟
دکتر متخصص اورولوژی پزشکانی هستند که در شاخه های دستگاه تناسلی، کلیه ها، مثانه، غدد فوق کلیوی، مجرای ادرار و اندام های تناسلی مردانه و باروری مردان تخصص دارند. اورولوژیست ها همچنین در زمینه درمان، جراحی و بیماری هایی که این اندام ها را تحت تاثیر قرار می دهند متخصص هستند.
اورولوژی چیست؟
اورولوژی یکی از تخصصهای پرکاربرد پزشکی است که با نام جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی شناخته میشود. کلمهی اورولوژی از دو بخش اورو + لوژی تشکیل شده است. ریشه واژهی اورو کلمهی لاتین urine به معنای ادرار و لوژی logy به معنای شناخت است.
تخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی (اورولوژی) چه فوق تخصصها و فلوشیپهایی دارد؟
در سالهای اخیر فلوشیپهای مختلفی در تخصص اورولوژی تعریف شده است که متناسب با مشکل موجود و برای یافتن بهترین پزشکان متخصص اورولوژی (جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی ) بهتر است با فوق تخصصها و فلوشیپهای تخصص اورولوژی آشنا شویم:
- فلوشیپ پیوند کلیه
- فلوشیپ اورولوژی زنان
- فلوشیپ اورولوژی کودکان
- فلوشیپ سرطانهای دستگاه تناسلی-ادراری
- فلوشیپ اندویورولوژی
- فلوشیپ اورولوژی ترمیمی
- فلوشیپ آندرولوژی
دکتر کلیه خوب به درمان چه بیماریهایی میپردازد؟
دکتر خوب کلیه و اورولوژی در مردان به درمان این بیماریها میپردازند:
سرطان مثانه، سرطان کلیه، سرطان آلت تناسلی، سرطان بیضه و سرطان غدد آدرنال و پروستات، بزرگی غدهی پروستات ، اختلال نعوظ، ناباروری، التهاب مثانه، بیماری های کلیوی، سنگ کلیه، التهاب پروستات، عفونت مجاری ادراری ، واریکوسل.
دکتر خوب کلیه و اورولوژی در زنان به درمان این بیماریها میپردازند:
اختلالات مثانه یا افتادگی مثانه، سرطان مثانه ، کلیه هاف غده ی آدرنال، التهاب مثانه، پرکاری مثانه، عفونت مجاری ادراری، بی اختیاری ادراری.
همچنین در کودکان درمان بیماریهای زیر به عهدهی پزشک متخصص اورولوژیست است:
شب ادراری، انسداد یا اختلال در سیستم ادراری ، عدم نزول بیضه ها.
چگونه از دکتر متخصص اورولوژی (کلیه،مجاری ادراری و تناسلی) خوب آنلاین نوبت بگیرید؟
سادهترین راه برای نوبت گیری از بهترین دکتر اورولوژی، سامانه نوبت دهی اینترنتی پزشکان دکترتو میباشد.
تخصص اورولوژی (کلیه و مجاری ادراری) در دکترتو متشکل از بهترین پزشکان کلیه و مجاری ادراری در شهرهای مختلف است. شما می توانید با مراجعه به لیست پزشکان کلیه و مجاری ادراری و تناسلی یک دکتر اورولوژی خوب بیابید و علاوه بر نوبت گیری اینترنتی آدرس و تلفن مطب دکتر کلیه و مجاری ادراری خود را مشاهده کنید.
بهترین پزشکان کلیه و مجاری ادراری و تناسلی برای درمان بیماران چه اقداماتی انجام میدهند؟
تجویز تصویربرداری، تجویز و انجام سیستوسکوپی، آنالیز آزمایش و کشت ادرار ، اندازه گیری حجم ادرار باقیمانده، فشار ادراری ، نمونه برداری از کلیهها، پروستات و مثانه، برداشتن مثانه و پروستات، شکستن سنگ کلیه، پیوند کلیه، ترمیم و رفع انسدادهای سیستم ادراری-تناسلی، یورتروسکوپی، وازکتومی.
چه زمانی به دکتر اورولوژی مراجعه کنیم؟
زمانی که هر کدام از علائم زیر را داشته باشید باید به دکتر متخصص اورولوژی یا کلیه و مجاری ادراری و تناسلی خوب مراجعه کنیم:
خون در ادرار، تکرر ادرار و احساس دفع ادرار فوری، درد پهلو، درد لگن و یا درد نشیمنگاه، حس درد یا سوزش هنگام دفع ادرار، نشتی ادرار، سختی در دفع ادرار، جریان ادرار ضعیف، کاهش میل جنسی، وجود توده در بیضهها، اختلال نعوظ.
برای یافتن بهترین دکتر متخصص اورولوژی (جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی ) در سایت دکترتو از فیلترهای جست و جوی پیشرفته استفاده کنید.
کلام آخر
عموما ورود سنگ کلیه به مثانه نشانه بسیار خوبی است. شما دردناکترین مراحل دفع سنگ را پشت سر گذاشته اید و به احتمال بسیار زیاد نیازی هم به شکستن سنگها وجود نخواهد داشت. پس از خروج سنگ از مثانه، نمونه را برای آزمایش تحویل دهید تا دلایل ایجاد و راهکارهای درمانی آن توسط متخصص اورولوژی مشخص شوند.
ارسال نظر