آموزش گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول
یکی از بزرگترین دغدغه های هر کاربری که می خواهد یک سایتی را آنالیز یا مدیریت درست در گوگل داشته باشد، استفاده از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول است که عموم کاربران ایرانی به جای آنالیتیکس از عباراتی چون گوگل آنالیتیک، گوگل آنالیز و گوگل آنالیتیکز و به جای گوگل سرچ کنسول از گوگل وبمستر تولز یا معرفی سایت به گوگل و… استفاده می کنند. اما مهمتر از همه این ها آموزش و یادگیری این ابزارهای رایگان است که متاسفانه تعداد محدودی از کاربران کسب و کار آنلاین، تمایل به استفاده از آن ها دارند و ترجیح میدهند یا از این ابزارها استفاده نکنند یا به صورت پولی استفاده نمایند.
در این مقاله قصد داریم چکیده ای از آموزش گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول را به صورت مزایا و معایب، برای افرادی که فقط نیاز به یادگیری پایه ای و البته کاربردی دارند، بیان نماییم. حال، برای یادگیری اصولی ترو حرفه ای تر و حتی دریافت مشاوره تخصصی، می توانید از سایت ویکی دمی کمک بگیرید .
آموزش گوگل آنالیتیکس (آنالیتیک)
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، یکی از ابزارهای مهم تحلیلی و البته رایگان بوده که برای هر کسب وکاری که به صورت آنلاین و اینترنتی در حال فعالیت هستند، مورد استفاده قرار گرفته است. با استفاده از گوگل آنالیتیکس می توان تحلیل هایی را انجام داد که شاید در صورت نبود آن، دسترسی به آن اطلاعات کاری ناممکن و البته غیر ممکن بوده است. حال سوالی که مطرح می شود این است که گوگل انالیتیکس چه کمکی می تواند به صنعت آنلاین و به خصوص سایت هایی که قصد فروش محصولی را دارند، نماید؟
مزایای آموزش گوگل آنالیتیکس
از مهمترین مزایای استفاده و یادگیری گوگل آنالیتیکز یا آنالیتیکس و یا چرا باید از این ابزار استفاده نمود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مناسب برای ارزیابی عملکرد یک سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ، یاهو و..
- مشخص کردن و اندازه گیری تعداد ورودی ها و ترافیک سایت
- مشخص کردن تعداد و نوع دستگاه های مورد استفاده
- پیدا کردن آی پی (IP) کاربران ورودی
- مشخص کردن و تعریف نرخ تبدیل (conversion)
- بررسی صفحات پربازدید
- مشخص نمودن صفحات فرود و خروج
- مشخص نمودن جنسیت کاربران
- مشخص کردن تعداد کاربران آنلاین در سایت
- بررسی کمپین ها، تبلیغات و از همه مهمتر گوگل ادورز
- مشخص نمودن کلمات پربازدید به همراه صفحات آن ها
- بررسی سرعت سایت و..
- و خیلی از موارد بسیار مهم که به فروش و برند شدن سایت کمک می کند.
آیا گوگل آنالیتیکس دارای معایب و مشکلاتی است؟
شاید برای یکسری از افراد، این سوال پیش آید که گوگل آنالیز با این همه مزایا، دارای معایب و مشکلاتی است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که هر برنامه تحلیلی هم ممکن است دارای مشکلاتی باشد، اما از عمده ترین مشکلات این نرم افزار (البته از دید من) می توان به مشخص نبودن تعداد کلیک ها برای هر کلمه کلیدی، ست نشدن سایت مپ (Site map) و روبوتس دات تی اکس تی (Robots.txt) اشاره کرد.
از دیگر معایبی که البته فقط برای کاربران ایرانی وجود دارد، این است که ما باید به هنگام استفاده از آنالیتیکس گوگل، باید از فیلتر شکن استفاده نماییم. یکی از سایت هایی که راهکاری عالی برای برطرف کردن این مشکل ارائه کرده است، سایت ویکی دمی بوده که هم فیلم آموزش گوگل آنالیتیکس و هم نصب گوگل آنالیتیکس را به صورت رایگان در اختیار کسانی که می خواهند از این نرم افزار استفاده نمایند، قرار داده است.
آموزش سرچ کنسول گوگل ( وب مستر تولز)
آیا تا به حال، نام سرچ کنسول گوگل را شنیده اید؟ گوگل سرچ کنسول، نام جدید گوگل وبمستر تولز است که وبمستران زیادی تمایل به استفاده از آن را دارند. با وبمستر، می توان عملکرد یک سایت را در موتور جستجو گوگل ارزیابی نمود. استفاده از سرچ کنسول برای کسانی که بدنبال داده و گزارشات تحلیلی از سایت خود هستند و می خواهند ورودی های خود را به صورت ارگانیک از گوگل تحلیل نمایند، مناسب میباشد. هر طراح سایتی می داند که قبل از کامل نکردن سایت، نباید به گوگل اجازه دهد که از سایت او دیدن نماید. حال بعد از آماده بودن سایت، باید به روشی که در سایت ویکی دمی سرچ کنسول را آموزش داده است، سایت را برای ایندکس کردن و خزیدن گوگل در بین صفحات آماده نمود. اگر مطلب بالا را با دقت مطالعه کرده باشید، گوگل آنالیتیکس دارای یکسری معایبی بود که برای سرچ کنسول بعنوان مزایا به حساب می آید. حال اگر معایب گوگل آنالیتیکس را کامل نخوانده اید، حتما قبل از شروع این بخش مطالعه جامعی داشته باشید.
مزایای آموزش گوگل سرچ کنسول
سرچ کنسول گوگل یا وب مستر با هدف مدیریت و شناساندن سایت خود و برند کردن یک سایت یا محصول، مورد استفاده قرار می گیرد. ناگفته نماند که گوگل در سال ۲۰۱۸، سرچ کنسول جدید خود را از حالت بتا خارج نمود و رابط کاربر پسند تری از قبل را ارائه کرد. در ادامه مزایای استفاده از گوگل سرچ کنسول را بیان می کنیم.
- نداشتن نیاز به استفاده از فیلتر شکن
- ارائه نقشه سایت مپ (sitemap.xml)
- مشاهده تعداد کلیک ها در سایت
- مشاهده تعداد کلمات کلیدی بر اساس ماه و تاریخ مورد نظر
- مشاهده صفحات پر بازدید
- مشاهده لینک های داخلی و خارجی
- ایندکس کردن صفحات سایت و اجازه دادن گوگل جهت ثبت صفحه در دیتابیس خود
- مشاهده خطاهای موجود در سایت
- مشاهده موبایل فرندلی بودن سایت
- مشاهده جایگاه سایت با کلمات کلیدی
- مشاهده تعداد کلیک ها به صورت کلی یا بر اساس کلمه کلیدی خاص
- مشاهده تعداد نمایش کلمات کلیدی در SERP
- دریافت پیغام از گوگل جهت مشکل داشتن خطا و یا پنالتی شدن صفحه
- مشاهده robots.txt
- مشاهده AMP در صورت اضافه کردن
- مشاهده Structure Data در صورت اضافه نمودن
- و...
معایب استفاده از وب مستر (سرچ کنسول)
همانطور که قبلا گفته شد، هر ابزاری می تواند علاوه بر مزایا، معایبی هم داشته باشد که البته گوگل تمام تلاش خود را برای برطرف کردن این مشکلات به کاربرده است. از مهمترین معایب سرچ کنسول می توان به مشاهده نشدن Robots.txt در رابط کاربری جدید اشاره نمود. البته در سرچ کنسول قدیم، محلی برای نمایش استراکچر دیتا و AMP وجود داشت که متاسفانه در کنسول جدید گوگل امکان پذیر نیست.
به صورت کلی شما با استفاده از این ابزار ها و با کمک گرفتم از الگوریتم رنک برین میتوانید رتبه و جایگاه مناسبی در گوگل به دست بیارید.
ارسال نظر