سفیر کوچک کتابگردی در روستا و محله
فاطمه وحدانی، بانوی کتابداری است که اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان روستایی را بزرگترین افتخار زندگی خود میداند و معتقد است هیچ هدیهای بالاتر و بهتر از کتاب نمیتواند به انسان آگاهی دهد.
فاطمه وحدانی، بانوی کتابداری است که اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان روستایی را بزرگترین افتخار زندگی خود میداند و معتقد است هیچ هدیهای بالاتر و بهتر از کتاب نمیتواند به انسان آگاهی دهد. با این بانوی کتابدار همکلام شدهام تا از عشق به کتاب، کتابداری و علاقهمندیها و آرزوهایش بگوید.
وحدانی، کتابدار کتابخانه ولیعصر(عج) تبریز فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ و در کتابخانه حکمت خواهران شهرستان بستانآباد آغاز کرده و تا سال ۹۵ مشغول به فعالیت بود، سپس بنا به دلایلی به تبریز انتقال یافته و کارش را در کتابخانه ولیعصر تبریز ادامه داد.
وی کتابداری را یکی از لذت بخشترین کارها بیان کرد و گفت: در طی این سالها در هر دو کتابخانه حکمت و ولیعصر از هر فعالیتی برای تشویق اعضا به کتابخوانی دریغ نکردهام، با ایدهها و طرحهای مختلف در روزهای خاص با برگزاری همایشهای مختلف برای کودک و نوجوان و حتی بزرگسال آنها را برای کتابخوانی و آشنا کردن با دنیای کتابها و ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کردهام.
وحدانی ادامه داد: چراکه کاملاً فهمیده بودم کتاب رکن اصلی آموزش و زیربنای ساختاری هر جامعه است. مخصوصاً در سنین کودکی ابزار قدرتمندی برای رویش و شکوفایی شایستگیها بوده و در جهالتزدایی نقش بسزایی دارد و پایه و اساس دانایی و عزت نفس و امید در کودکان و نوجوانان است.
این بانوی کتابدار با تأکید براینکه طرح «کتاب در روستا» را به عشق کودکان و نوجوانان روستایی با عشق و علاقه تمام و با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و ادارهکل کتابخانههای آذربایجانشرقی و تعدادی از خیرین کتاب اجرا میکند، بیان کرد: در روستاهای ما کتابخانهای وجود ندارد تا بچههای روستایی بتوانند از خدمات کتابخانهای استفاده کنند؛ بنده از چند سال قبل طرح «کتاب در روستا» را با حضور در دو روستای «گرگان قدیم» و «نوجه ده سادات» آغاز کردهام. به این صورت که در طی یک سال دو تا سه نوبت با هدایای فرهنگی از جمله لوازمالتحریر، بازیهای فکری و کتاب برای همه ردههای سنی به روستاها رفته و برای آنها کتاب میخوانم.
وی تأکید کرد: در هر بار مراجعه بچهها کتابهایی که در نوبت قبلی برایشان خوانده بودم را خلاصهنویسی کرده و تحویل میدهند سپس کتابهای جدید را معرفی میکنم و در مورد شناسنامه کتاب، موضوع، فهرستبندی، نویسنده، تعداد و نوبت چاپ کتاب با همدیگر صحبت میکنیم و سپس هدایای فرهنگی و کتابها را بین آنها تقسیم میکنم.
این بانوی کتابدار، با اشاره به اشتیاق و استقبال کودکان و نوجوانان روستایی از اجرای این طرح گفت: متاسفانه محرومیت در روستاها بسیار است، کتابخانهای وجود ندارد و دانش آموزان روستایی نمیتوانند به راحتی کتاب خریده و مطالعه کنند و حتی کتابی نیست که امانت بگیرند در نتیجه وقتی برایشان کتاب میبرم خوشحالی را میتوان در نگاهشان دید، آنها میخواهند کتابهای بیشتری به آنها هدیه کنم، مشتاقانه علاقهمند خواندن هستند.
وحدانی، اظهار کرد: خلأهای فرهنگی، محرومیتها و نبود امکانات مطالعه دانشآموزان روستایی را به شدت ناراحت میکند. از اینکه سالن مطالعه و کتابخانهای ندارند، دلشان گرفته است و هر زمان که به این روستاها میروم میخواهند صدای محرومیت روستاها را به گوش مسئولان و حتی خیران فرهنگی برسانم تا با همکاری و مشارکت دستهجمعی یک کتابخانه در روستا احداث شود تا آنها نیز بتوانند از این نوع امکانات و خدمات فرهنگی بهرهمند شوند.
این بانوی فعال فرهنگی عاشقانه در این مسیر قدم بر میدارد و خود را سفیر کوچک کتابگردی در روستا و محله ذکر میکند و از ته دل از عموم شهروندان فرهیخته میخواهد به مناسبتهای مختلف کتاب اهدا کنند تا از فقر منابع کتابخانههای عمومی شهر کاسته شود.
وی در پایان تصریح کرد: با ترویج و گسترش کتاب و کتابخوانی میتوان علاوه بر دستیابی به دستاوردهای نوین بشری در زمینه دانش و فرهنگ و پیشینه اندیشهها، عقاید و تجلیات فکری و خلاق بزرگان فکر و اندیشه به سفارشها و توصیههای دینی و اسلامی که در آنها کتاب و کتابخوانی جایگاه بالا دارد، عمل کرد. در واقع آراسته شدن به فضایل اخلاقی، مقابله با خرافات و انحرافات فکری و جلوگیری از خودباختگی در برابر بیگانگان در سطح جامعه در گرو افزایش دانش و آگاهی افراد جامعه است و این مهم نیز با درک ارزش و جایگاه کتاب و اهتمام به مطالعه مرتبط است، امیدوارم روز به روز دامنه حرکتهای فرهنگی با همیاری دوستان فرهنگ دوست به لطف خدا گسترش پیدا کند.
منبع: ایکنا
ارسال نظر