چگونه مالیات کمتری پرداخت کنیم؟
با وجود آن که پرداخت مالیات باعث برقراری عدالت اقتصادی در جامعه میشود، ولیکن از گذشته تا به امروز، افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند، همیشه با نارضایتی از مالیات صحبت میکنند و آن را یک دردسر اقتصادی میدانند. در حالی که اگر سیستم مالیاتی یک کشور بر مبنای قوانین عادلانه بنا شده باشد، در واقع مبلغی که بابت مالیات پرداخت میکنید باید در جهت توسعه و رفاه خودتان هزینه شود. درست است که طبق قوانین مالیاتی در تمام کشورها، کسب وکارها باید درصدی از درآمد خود را تحت عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند که درصد آن متناسب با قوانین هر کشورمتفاوت است.
گاهی بر اثر مشکلات متعدد، افراد محکوم به پرداخت مالیات بیشتری خواهند شد و باید مبلغ اضافه تری را پرداخت کنند. برای آن که بتوانیم مالیات کمتری پرداخت کنیم و بیشتر سود کنیم، راهکارهای قانونی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
روش های قانونی کاهش پرداخت مالیات
کلیه روش هایی که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم، روش های قانونی هستند که میتوانید با لحاظ کردن آن ها در مسیر کسب و کار خود، از پرداخت مالیات اضافه در امان بمانید.
انجام به موقع تکالیف مالیاتی:
طبق قانون مالیات های مستقیم، صاحبان کسب و کارهایی که مشمول پرداخت مالیات هستند، باید در بازه زمانی معین تکالیف مالیاتی خود را انجام دهند. مهمترین این تکالیف مالیاتی، ارسال اظهارنامه های عملکرد میباشد. اگر مودیان مالیاتی به مدت سه سال متوالی قبل از سررسید مهلت پرداخت مالیات اقدام به پرداخت مالیات تعیین شده کنند، معادل 5 درصد مالیات سه سال مذکور شامل تخفیف مالیاتی خواهند شد.
البته، برای برخورداری از تخفیفات مالیاتی؛ صحت و مطابقت اظهارنامه عملکرد با استانداردهای سازمان اداره امور مالیاتی ضروری است. برای آن که اظهارنامه های مالیاتی به درستی تنظیم شود حتما باید از متخصصان مالیاتی در جهت تنظیم آن کمک گرفت.
پرداخت به موقع مالیات:
همانقدر که نحوه تحریراظهارنامه های مالیاتی مهم است، به همان اندازه هم پرداخت به موقع مالیات مشخصه مهم و ضروری میباشد. اگر مودیان مالیاتی در پرداخت مالیات مشخصه خوش حساب باشند و به هنگام اقدام کنند، به دلیل خوش حسابی مشمول پاداش خواهند شد.
دریافت خدمات مشاوره مالیاتی:
مهمترین دلیل پرداخت مالیات اضافه تر، جرایم مالیاتی است. در صورتی که مودیان، تکالیف مالیاتی خود را به نحو احسن انجام ندهند، محکوم به پرداخت جرایم مالیاتی خواهند شد. حال بهترین راهکار برای پرداخت پول بیشتر برای مالیات، دریافت خدمات مشاوره مالیاتی از مشاوران فعال در این حوزه است.
مشاوران مالیاتی با آگاهی از تمامی قوانین مالیاتی و تجاری میتوانند راهکارهای لازم را به کسب و کارها ارائه دهند تا در چالش های مالیاتی گرفتار نشوند. مشاوران شرکت حسابداری ازتا با آگاهی کامل از قوانین و مقررات مالیاتی به تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشاوره مالیاتی ارائه میدهد.
کمک به مراکز خیریه و عام المنفعه:
کمک به مراکز خیریه و عام المنفعه جزو هزینه هایی است که مشمول بخشودگی مالیاتی خواهد شد. بنابراین یکی از راه های قانونی و اخلاقی کمک به خیریه هاست که با یک تیر دو نشان زده میشود.
بایگانی تمامی اسناد و فاکتور های هزینه
فراموش نکنید که سازمان امور مالیاتی میتواند تا 5 سال پس از اتمام دوره مالی، همچنان پرونده مالیاتی 5 سال قبل را بازنگری کند و مبلغ مالیات را تغییر دهد. بنابراین، بهتر است تمامی اسناد و مدارک هزینه های خود را بایگانی کنید تا در صورت نیاز بتوانید به راحتی آن ها را به عنوان مدرک به اداره مالیات تسلیم کنید. فراموش نکنید که تک تک هزینه های تجاری مهم و ضروری هستند؛ حتی هزینه های مربوط به وعده غذایی که کارمندان در ماموریت صرف میکنند نیز به اندازه سایر هزینه ها مهم است.
استفاده از فضای خانه به جای دفتر:
این مورد ممکن است برای کسب و کارهای کوچک کاربردی باشد. اگر تعداد پرسنل شما کم باشد، میتوانید محل سکونت خود را تبدیل به دفتر کار کنید. این کار باعث میشود بخشی از هزینه های کسب و کارتان مانند هزینه اجاره محل، هزینه آب و گاز و ... با هزینه های مصرفی خودتان ادغام کنید و مالیات کمتری پرداخت کنید.
همچنین، اگر کسب و کار شما جزو مشاغل خانگی معاف از مالیات شناخته شود مانند مشاغلی که در حوزه فعالیت های فرهنگی، هنری، مکرومه بافی و... باشد، به طور کلی از پرداخت مالیات معاف خواهید شد.
لحاظ دارایی های مستهلک اظهارنامه های مالیاتی:
محاسبه استهلاک دارایی ها در صورت های مالی تاثیر زیادی در کاهش میزان مالیات پرداختی دارد. در استهلاک دارایی باید میزان ارزش مصرف شده آن دارایی در هر دوره مالی محاسبه شود و به عنوان هزینه در صورت های مالی نوشته شود. اگر یکی از دارایی های شما ماشین آلات تولیدی با قیمت میلیاردی باشد، هزینه استهلاکـ آن ها میتواند مقدار قابل توجهی از مالیات را کاهش دهد.
آگاهی از تمامی اطلاعات مالیاتی مربوط به صنف خود:
قوانین مالیاتی مربوط به اصناف مختلف ممکن است در سال های مختلف توسط اداره مالیات تغییر کند. ممکن است در یک سال، برخی از اصناف مشمول معافیت های مالیاتی شوند ولیکن در سال آتی این قوانین تغییر کرده و اصناف دیگری مشمول معافیت های مالیاتی میشود.
ثبت مالیات سال قبل در اظهارنامه:
بهتر است هنگام تحریر اظهارنامه هر سال مالی، مبلغ اظهارنامه های سال پیشین خود را نیز درج کنید. این کار نشاندهنده دقت و شفافیت عملکرد مالی کسب و کار شما است. مهمترین مزیت آن است که خیالتان از بابت رخداد هرگونه اشتباهی راحت خواهد شد.
سرمایه گذاری روی منابع انسانی:
یکی دیگر از راه های قانونی و البته اخلاقی، توانمندسازی منابع انسانی کشور و کمک به رشد علمی آن ها است. بسیاری از سازمان ها، نیروهای توانمند خود را گلچین میکنند و آن ها را در دوره های آموزشی مختلف ثبت نام کرده و هزینه دوره ها را پرداخت میکنند. برخی از شرکت های بزرگ و بین المللی هزینه بورسیه منابع انسانی خود را نیز متقبل میشوند. هزینه سرمایه گذاری روی منابع انسانی نیز جزو سرمایه گذاری هایی است که منافع آتیه دارد.
مالیات با نرخ صفر:
مالیات با نرخ صفر به معنای این است که هیچگونه مبلغی بابت مالیات از درآمد یا محصولات مورد نظر کسر نمیشود و صاحب کسب و کار بدون پرداخت هیچگونه مالیات، درآمد خود را دریافت میکند. نرخ صفر مالیات با معافیت مالیاتی متفاوت است. در نرخ صفر مالیات که فقط برای برخی از مشاغل حکم فرماست؛ درآمد صاحب کسب وکار کاملا معاف از پرداخت مالیات است. به عنوان مثال، بیمارستان ها، معادن، هتل ها از زمان شروع فعالیتشان تا 5 سال بعد، معاف از پرداخت مالیات هستند.
کلام پایانی
یکی از اصلی ترین راه های درآمد دولت دریافت مالیات است. از این رو، قوانین سختگیرانه ای بابت جلوگیری از فرار مالیاتی وضع شده است. در چنین شرایطی هوشمندانه ترین کار همکاری با سازمان مالیات و انجام تکالیف مالیاتی به نحو احسن است.
زیرا در غیر اینصورت مشمول پرداخت جرایم مالیاتی خواهید شد. سازمان مالیات کشور در حالی که جرایم مالیاتی سنگینی را وضع کرده است، تشویقات و معافیت های مالیاتی زیادی را برای مودیان خوش حساب لحاظ کرده است تا افراد را به پرداخت به موقع مالیات دعوت کند. با آگاهی از قوانین و مقررات مالیاتی میتوانید از این تشویقات و تخفیفات استفاده کنید و مالیات کمتری پرداخت کنید.
ارسال نظر