تقویم محتوا؛ نیاز هر کسبو کار آنلاین
به عنوان صاحب یک کسبوکار کوچک، همیشه با دو دغدغهی اصلی روبرو هستید: کمبود وقت و محدودیت بودجه. از طرفی برای جذب مشتری و افزایش فروش باید همیشه در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید. سوال اینجاست که چطور بدون بودجهی کافی و با محدودیت زمان، در شبکههای اجتماعی حضور مستمر داشته باشیم؟
پاسخ سوال شما این است: از داشتن تقویم محتوا غافل نشوید. نکاتی که در ادامه مطرح میشوند، نوعی راهنمای نوشتن تقویم محتوا برای کسبوکارهای کوچک هستند. اما پیش از آن باید بررسی کنیم که چرا داشتن تقویم محتوایی تا این اندازه مهم است.
اهمیت داشتن تقویم محتوا
برای دیده شدن در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام باید هر روز تولید محتوا کنید. نتایجی که از حضور روزانه در این شبکههای اجتماعی به دست آمده است، شامل افزایش فروش، جذب مشتری و آشنا شدن افراد با نام برند شماست. اما اگر فعالیت شما محدود به گذاشتن پست و استوری، چند بار در هفته باشد، قطعا نتیجهی مطلوبی از این شبکهی اجتماعی نخواهید گرفت.
آیا تا به حال به داشتن یک حساب توییتر برای کسب و کار خود فکر کردهاید؟ با داشتن یک استراتژی موثر، حضور در توییتر هم میتواند تا حد زیادی به شناخته شدن برند شما کمک کند و در بلند مدت حتی میتواند فروش را هم بیشتر کند. برای فعالیت در توییتر هم باید به پست گذاشتن دو روز درمیان فکر کنید.
داشتن یک تقویم محتوایی به شما کمک میکند برنامهی یکماهه یا یکهفتهای برای هر شبکهی اجتماعی داشه باشید. به این معنی که میدانید در یک روز مشخص از ماه قرار است عکس کدام محصول را با چه توضیحاتی پست کنید. یا حتی در کدام روز هفته ویدیوی معرفی کسبوکار خود را به صورت reels در اینستاگرام آپلود کنید.
اگر از قبل به این فکر کرده باشید که در طول هفته قرار است چه محتوایی منتشر کنید، عکس و متن آن را هم آماده کرده باشید و به برنامهی خود پایبند باشید، قطعا میتوانید منتظر نتایج درخشانی از فعالیت خود در اینستاگرام و توییتر و هر شبکهی اجتماعی دیگری هم باشید.
چطور تقویم محتوایی بنویسید؟
حالا که اهمیت فعالیت مستمر در شبکههای اجتماعی روشن شد و فهمیدیم کلید این فعالیت مستمر، داشتن تقویم محتوایی است، باید نکاتی را بررسی کنیم که به نوشتن یک تقویم محتوایی خوب منجر میشود.
- وضعیت فعلی شبکههای اجتماعی را بررسی کنید
در قدم اول باید ببینید هفتهای چند محتوا پست میکنید؟ کدام پستها بیشترین بازدید و تعامل را گرفتهاند؟ کدام محتوا کمترین بازدید و تعامل را داشتهاند؟ آیا میتوانید چند دلیل برای دیده شدن یا دیده نشدن محتواها ارائه دهید؟ از کدام شبکههای اجتماعی بیشترین جواب را گرفتهاید؟ به نظرتان شبکهی اجتماعی دیگری مناسب فعالیت شما وجود دارد؟
با انجام این بررسی کاملا میتوانید مسیری که باید در آن حرکت کنید را مشخص کنید.
- استراتژی محتوا را تعیین کنید
تعیین استراتژی محتوا با مشخص کردن اهداف کمی متفاوت است. مثلا هدف شما از فعالیت در اینستاگرام جذب مشتری است. اما چه نوع محتوایی است که مشتریها را به سمت شما جذب میکند؟ باید کاملا به این موضوع فکر کنید و قبل از شروع نوشتن محتوا، دربارهی آن تصمیم بگیرید.
اگر فقط قصد دارید محصولات خود را معرفی کنید، قطعا در جلب مشتری موفق نمیشوید. باید به پستهای آموزشی هم فکر کنید. به طریقی برای بازدیدکنندگان صفحهی خود ارزش خلق کنید تا به شما اعتماد کنند و از شما خرید کنند.
البته قرار نیست تمام تمرکز صفحهی خود را بر پست آموزشی بگذارید. همیشه یک نسبت معین در ذهن داشته باشید. مثلا به ازای هر 3 پست معرفی محصول، یک پست آموزشی بگذارید. بعد از مدتی نسبت موفق را پیدا خواهید کرد. پس بهتر است صبور باشید.
- تقویم را بچینید
وقتی تعداد و نوع محتوا را مشخص کردید، وقت آن میرسد که یک تقویم کامل ایجاد کنید. پیشنهاد اول ما برای ایجاد تقویم، استفاده از گوگل شیت است. این ابزار رایگان، هر چه برای یک تقویم محتوایی نیاز دارید را برای شما ایجاد میکند. در یک تقویم باید موارد زیر را وارد کنید:
- تاریخ و زمان انتشار
- متن یا شعار
- تصویر یا ویدیو
- لینکهای مرتبط
- تگهای مورد استفاده
دقت کنید که باید محتواها را از یک هفته قبل آماده کنید و در روز معین، آن را منتشر کنید. به این ترتیب دیگر لازم نیست نگران کمبود وقت و بودجه باشید. با برنامهریزی و پایبندی به تقویم محتوایی خود حتما میتوانید در شبکههای اجتماعی موفق شوید.
اگر میخواهید به جز شبکههای اجتماعی در کانال دیگری هم فعالیت کنید و فروش حرفهای داشته باشید، میتوانید به ساخت یک سایت فروشگاهی فکر کنید. برای این منظور میتوانید از فروشگاه ساز رایگان دیجیفای کمک بگیرید که با خدمات جامع خود نه تنها فروش از طریق سایت را ممکن میسازد، بلکه در خدمات پرداخت و ارسال نیز کار شما را آسان میکند.
ارسال نظر