به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس سینا فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در رابطه با بیماری کولیت روده اظهار داشت: کولیت زخمی یکی از بیماری‌های التهابی روده است که عوامل متعددی باعث بدتر شدن علائم این بیماری می‌شوند. همچنین بی‌توجهی به درمان این بیماری می تواند برای بیمار خطرناک باشد.

وی، استرس را یکی از اصلی‌ترین عوامل ابتلا به این بیماری‌ برشمرد و افزود: این بیماری زمانی بروز می‌کند که به علت بالا بودن میزان مقاومت در سیستم دفاعی بدن، اندام‌های داخلی به عنوان عوامل خارجی شناخته شده و مورد حمله سیستم عصبی بدن قرار می‌گیرند. در چنین شرایطی زمانی که روده بزرگ تحت تأثیر این حمله قرار بگیرد، کولیت زخمی به وجود می‌آید.

این فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه از دیگر عواملی که می‌تواند منجر به بروز کولیت زخمی شود، عوامل ژنتیکی، محیطی و مصرف دخانیات است، ادامه داد: کاهش وزن و کم خونی از جمله علائم و نشانه‌های کولیت زخمی است. در برخی موارد بروز درد، تورم، سرخ شدن سطح پوست در ناحیه مفاصل و مشاهده خون در مدفوع نیز به عنوان نشانه‌های کولیت محسوب می‌شود.

به گفته فلاح، شکم درد، صدا دادن شکم، اسهال و تب از دیگر نشانه‌های ابتلای به کولیت روده در برخی از بیماران به شمار می‌رود.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی‌که خطر ابتلاء به این بیماری اگر در خانواده‌ای سابقه داشته باشد، بیشتر است، محققان معتقدند عوامل ژنتیکی می‌تواند در این زمینه موثر باشند. با این حال خیلی از افراد مبتلا به این بیماری سابقه ابتلای خانوادگی به این بیماری را ندارند.

این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه درمان این بیماری بسته به مرحله آن، متفاوت است، خاطرنشان کرد: جراحی و درمان به وسیله دارو‌های خوراکی، تزریقی یا شیاف، همه برای درمان کولیت زخمی در مراحل مختلف بیماری وجود دارد و در مواردی که این کولیت زخمی به عنوان یک تهدید کننده سلامت و جان افراد تشخیص داده می‌شود جراحی بهترین راه حل است. البته می‌توان گفت بیماری کولیت زخمی، درمان قطعی دارویی ندارد.