خزعلی اعلام کرد
تسهیلات ۴ گانه برای دهه شصتی ها
معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور گفت: تسهیلات چهارگانهای را برای دهه شصتی ها قرار دادیم به خصوص برای روستاییان. مهاجرت از روستا به شهر باعث شده تعداد بیشتری از دختران روستایی به دلیل مهاجرت پسران به شهرها دچار تجرد شوند.
به گزارش پارس نیوز به نقل از مهر، انسیه خزعلی، معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور درباره وضعیت جمعیتی کشور، اظهارداشت: متأسفانه وضعیت جمعیت و حال جمعیتی کشور اصلاً خوب نیست، باروری بسیار پایینی در سطح استانها وجود دارد و حتی بعضی از استانها وارد تله جمعیتی شدند. باروری بسیار پایین ما ۱۶ درصد و باروری پایین ۲۳ درصد و باروری کمتر از حد جانشینی ۴۸ درصد است که روز به روز این آمار پایینتر میآید و فقط ۱۳ درصد بالاتر از سطح جانشینی مسئله باروری را داریم.
وی با اشاره به نقش جمعیت در کنار تکنولوژی و تغییر اقلیم در جابجایی قدرتها در جهان، افزود: خیلی از کشورها که سیاست کنترل جمعیت را داشتند این سیاست را برداشتند و این نشان دهنده این است که باید به صورت جدی به این مسئله فکر کرد، نیروی جوانی که میتواند سرمایه اصلی یک کشور باشد با سرمایه دیگر قابل مقایسه نیست.
معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور گفت: در این خصوص اندیشه اقتصادی جای خود را دارد؛ اما اندیشه فرهنگی بالاتر از اندیشه اقتصادی است که باید برنامهریزی شود، یکی از مواردی که معمولاً در بحث فرزندآوری ذکر میشود مسئله اقتصادی است؛ اما طبق پژوهش جهاد دانشگاهی به ترتیب اولویت و پرسشگری که انجام شده و پاسخهایی که دریافت کرده، بیشتر مسئله فرهنگی و تربیتی است و فقط ۲۷ درصد مسئله هزینه را مطرح کردند؛ یعنی خیلی از مسائل را از لحاظ فرهنگی باید دید، البته هیچ کس منکر مسئله اقتصادی نیست.
خزعلی در یک برنامهای رادیویی با اشاره به شرایط اقتصادی تاکید کرد: هنگامی که در یک شرایط سخت اقتصادی هستیم نمیتوانیم آینده کشور را نادیده گرفته و فردا را فدای امروز کنیم و نسل آینده و جوان ماندن جمعیت و مشکلاتی که با پیر شدن جمعیت پیش میآید را چشم پوشی کنیم؛ لذا از مواردی که حتماً باید فرهنگ سازی شود علاوه بر ترغیب به کمیت و کیفیت فرزندآوری و فرزند پروری، باید به گام دوم و تعبیر و توصیهای که مقام معظم رهبری دارند توجه شود. همچنین بحث مهاجرتها و تصادفات میتواند به جمعیت ما لطمه بزند که باید برای هر کدام در جای خود برنامهریزی شود.
وی در مورد اقدامات و تدابیر امور زنان و خانواده در این زمینه، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که امسال در روز خانواده شروع کردیم ایجاد کارگروههایی در مناطق مختلف، برای کار آموزشی، برگزاری رویداد، مهارت آموزی و ارتباط با بخشهای مختلف که در این زمینه تأثیرگذار هستند؛ مثل مساجد و مدارس، یکی از کارگروهها سلامت و جمعیت و کارگروه دیگر سلامت تغذیه است، مسئله سلامت تغذیه خانواده از عواملی است که میتواند از بیماریها پیشگیری کند؛ چون یکی از مسئله جمعیت بیماریهایی است که تلفات از جمعیت میگیرد.
خزعلی درباره جمعیت دهه شصتیها نیز تصریح کرد: یکی از تدابیری که برای این مسئله اندیشیده شده در مورد دهه شصتیها است که ۲۱ درصد جمعیت را تشکیل میدهند و تا پنج سال آینده از پنجره باروری خارج میشوند و تجرد خیلی از این افراد باعث شده زندگی مناسب برای خود و آینده کشور نداشته باشند؛ لذا تسهیلات چهارگانهای را برای این افراد قرار دادیم به خصوص برای روستاییان. مهاجرت از روستا به شهر باعث شده تعداد بیشتری از دختران روستایی به دلیل مهاجرت پسران به شهرها دچار تجرد شوند. در سالهای گذشته کارهای خوبی برای روستا انجام شده و باید با تشویقها و بهتر کردن زندگی مهاجرت معکوس را به روستاها ترویج کنیم.
وی اظهارداشت: مسئله گفتمان خیلی اهمیت دارد و نگاه، دیدگاه و رویکردها متفاوت شده و فضای مجازی و هجمههای دشمن در این خصوص خیلی تأثیر داشته و به شدت دشمن روی این مسئله سرمایهگذاری کرده است.
ارسال نظر