به گزارش پارس نیوز، حجت الاسلام محسن مقدس‌زاده، کارشناس رویت هلال ماه   با بیان اینکه هلال ماه شوال در غروب جمعه در بیشتر مناطق زمین به راحتی با چشم غیرمسلح (عادی) و در بسیاری از مناطق زمین با ارتفاع و درخشندگی زیاد قابل رؤیت است، گفت: ارتفاع و روشنایی بالا و مطوق بودن هلال، ربطی به رؤیت‌پذیری یا عدم رؤیت‌پذیری آن در روز و شب قبل ندارد؛ زیرا بسیار پیش می‌آید که شرایط و مشخصات هلال از شبی تا شب دیگر بسیار متغیر باشد. 

وی افزود: همچنین ماه کامل (بدر) در بسیاری از ماه‌ها در شب ۱۳ یا ۱۵ مشاهده می‌شود. ضمنا در چند شب متوالی ممکن است روشنایی ماه به ماه کامل بسیار نزدیک باشد و چنین تصور شود که ماه، کامل شده است!

حجت الاسلام مقدس‌زاده بیان داشت: بنابراین با توجه به توضیحات فوق، عید فطر رسمی در ایران بر اساس نظر آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای و شیعیان عراق بر اساس نظر آیت‌الله‌العظمی سیستانی روز شنبه ۲ اردیبهشت ماه است. 

 

وی ادامه داد: در کشور عربستان هم با توجه به اینکه مبنای مشخصی برای اعلام اول ماه ندارند و گاهی با توجه به تقویم ام‌القری و گاهی با استناد به رؤیت هلال غیرقابل رؤیت و ... اول ماه را اعلام می‌کنند و همچنین با توجه به اینکه تقویم ام‌القری روز جمعه را به عنوان اول ماه شوال محاسبه کرده است، (رؤیت هلال در غروب پنجشنبه غیرممکن است) به احتمال زیاد عید فطر در این کشور و کشورهای تابعه روز جمعه اعلام خواهد شد.

 در حکم رؤیت هلال ماه با چشم مسلح به فتوای حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای می‌خوانیم: برای رؤیت هلال، فرقی بین چشم مسلح و غیر مسلح نیست. پس همان طور که اگر ماه با چشم عادی دیده شود، حکم به اول ماه می‌شود، اگر به وسیله عینک یا دوربین و تلسکوپ هم دیده شود، اول ماه ثابت می‌شود، ولی اثبات اول ماه با رؤیت تصویر هلال از طریق انعکاس به رایانه که صدق عنوان رؤیت در آن معلوم نیست، محل اشکال است.