تاکید مخبر بر جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر جذب سرمایه گذاری مردم گفت: اجرای طرحهای کلان اقتصادی دولت سیزدهم با سرمایه گذاری بخش خصوصی بزرگترین خدمت به اقتصاد کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد مخبر عصر امروز (چهارشنبه) در جلسهای در خصوص طرحهای کلان اقتصادی که با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رییس کل بانک مرکزی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید برای اجرای این طرحها بستهای زمانبندی شده در راستای سرمایه گذاری و چگونگی واگذاری این پروژهها به مردم ایجاد شود، گفت: در کنار اجرا و اتمام این طرح ها، سودآوری و زود بازده بودن و همچنین چگونگی راه اندازی و طراحی صنایع پایین دستی هم باید لحاظ شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در برنامه ریزی برای این طرحها به گونهای عمل شود که مردم و بخش خصوصی در سود حاصل از ارزش افزوده محصولات این پروژهها بهرمند شوند و همچنین به مردم اطمینان و تضمینهای لازم داده شود که سرمایه گذاری آنان در این طرحها با حاشیه سود مناسب به آنها داده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کشور به گونهای است که سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در یک طرح میتواند در ظرف تنها چندماه بازگشت سرمایه داشته باشد و به سرعت نیز به سودآوری برسد که این امر میتواند یک منبع بزرگ سرمایه گذاری و سوددهی برای مردم باشد.
در این جلسه در خصوص ۵ طرح اولویت دار در حوزه نفت و پالایشگاهی شامل طرح توسعه میادین گازی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و استانهای خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان، بوشهر و فارس، احداث پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکهای شهید سلیمانی، میدان نفتی آزادگان، میدان نفتی یادآوران و طرح تولید زودهنگام میدان نفتی چنکوله با سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد دلاری و اشتغالزایی بالای صدهزار نفر بحث، بررسی و تصمیم گیری شد.
در ادامه نیز تشکیل کمیتهای برای تامین مالی و ارزی از طریق بازار سرمایه، حضور شرکتهای دانش بنیان، هدایت نقدینگی به سمت اتمام پروژههای زودبازده و سودآور تاکید شد.
۴۷طرح کلان پیشنهادی اقتصادی دولت سیزدهم در دستگاههای اجرایی هدف شامل ۹ طرح در حوزههای نفت، گاز و پالایشگاهی، ۱۴ طرح در حوزه صنعت، ۱۶ طرح در حوزه معدن و صنایع معدنی و ۸ طرح در حوزه برق با هدف جذب سرمایه گذاری داخلی و سودآوری برای مردم، بخش خصوصی و سرمایه گذاران در دولت اجرا و نهایی خواهد شد.
شتاب بخشی به توسعه میادین مشترک نفت و گاز
همچنین معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اقتصاد با اشاره به توسعه میادین مشترک نفتی، بر ضرورت شتاب بخشی به توسعه میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و افزود: باید میادین مشترک هر چه سریعتر تعین تکلیف شوند چرا که توجه به این میادین امروز به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است.
محمد مخبر در جلسه شورای اقتصاد با اشاره به درخواست وزارت نیرو در خصوص احداث بخش بخار نیروگاههای گازی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم با ایجاد انگیزه در بخش خصوصی، راندمان و بازدهی نیروگاههای برق کشور افزایش پیدا کند تا ضمن تأمین نیازهای مصارف خانگی، شاهد تأمین نیازهای بخش صنعت و سایر مصارف باشیم.
مخبر با تاکید بر ممنوعیت خرید و واردات کالاهای خارجی مشابه تولید داخل از دستگاههای اجرایی خواست در توسعه و تولیدات در دست اقدام، حتی المقدور از ظرفیتها و تولیدات داخلی استفاده کنند و صرفا نیازهای مازاد از طریق واردات تأمین شود.
در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی نیز حضور داشتند درخواست برخی دستگاههای اجرایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تعدادی از این درخواستها به تصویب رسید.
سرمایه گذاری در طرح "تولید زودهنگام میدان نفتی چند لوله، سرمایه گذاری در طرح احیای چاههای نفتی کم بازده و غیرفعال توسط شرکتهای فناور و دانش بنیان، سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی گاز ایران برای اجرای طرح تکمیل و بهبود پالایشگاههای گازی و سرمایه گذاری در طرح توسعه میادین گازی مناطق مرکزی ایران از جمله درخواستهای وزارت نفت در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.
سرمایه گذاری برای اجرای پروژههای احداث بخش بخار نیروگاههای گازی شامل نیروگاههای سلطانیه، زاگرس، خلیج فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه و همچنین خرید و واردات تجهیزات و ماشین آلات خارجی مورد نیاز پروژههای سد مخزنی باغان و سد دشت پلنگ و نیز سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت سهامی سازمان آب و برق خوزستان برای اجرای طرح مطالعه، بازسازی و مرمت سازههای تاریخی آب جز درخواستهای وزارت نیرو در این جلسه بود که مورد تایید اعضای شورای اقتصاد قرار گرفت.
در این نشست همچنین با دو درخواست وزارت راه وشهرسازی در خصوص اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورا در خصوص اجرای طرح تدارک قطعات بسیار ضروری ناوگان لوکوموتیوهای راه آهن و همچنین اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورای اقتصاد در خصوص اجرای طرح تدارک سه دستگاه لوکوموتیو جرثقیل دار ۱۲۰ تنی و لوازم یدکی مرتبط با آنها مورد موافقت قرار گرفت.
استفاده از تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای طرح تأمین تجهیزات برقی و مکانیکی و ناوگان خط ۲ متروی اصفهان نیز درخواست وزارت کشور در این جلسه بود که به تصویب رسید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه درخواست خود را مبنی بر تأمین تجهیزات خارجی برای طرح احیای گسترش صنایع بلوچ مطرح کرد که پس از بحث و بررسی مورد تصویب قرار گرفت.
ارسال نظر