از خودتان نفرت دارید بخوانید !
همه ما در بازه زمانی خاصی نسبت به خودمان احساس تنفر میکنیم که ناشی از اتفاقات متعدد در طول زمان است و باید ریشه این اتفاقات را یافت و با آنها مبارزه کرد.
چگونگی مقابله با احساس تنفر از خود
برای مقابله با احساس تنفر از خود روش های موثر ساده ای وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت .
1. کمتر مقایسه کنید
همیشه سن خود را با دیگران در نظر بگیرید و ببینید که از چه لحاظ هایی خودتان را با آن ها مقایسه می کنید. احتمالا بسیاری از این مقایسه ها، مقایسه های نابجا می باشد.
مقایسه کردن خود با دیگران و چگونگی این کار بسیار مهم می باشد و انسان ها معمولا در گروه های اجتماعی بزرگ زندگی می کنند . برای موفق شدن نیاز دارید که رفتارهای نرمال داشته باشید و به یک سری از عقاید خود پایبند باشید و همچنین باید رفتارهای خود را بررسی کنید.
اینجاست که مقایسه کردن به درد شما می خورد اما گاهی اوقات افراد با مقایسه کردن فقط به خودشان آسیب می زنند و معنی عزت نفس این است که هیچ وقت خودتان را دست کم نگیرید اما سعی کنید با مقایسه کردن خود نسبت به دیگران اشکالات خود را برطرف کنید و تنها باعث پیشرفتتان شود.
گاهی اوقات افراد با مقایسه کردن، تنها از اعتماد به نفس خود می کاهند و این باعث می شود که ارزش های خود را در زندگی نادیده بگیرند و در نتیجه اعتماد به نفس آن ها کاهش پیدا می کند و در چنین مواردی باید دست از مقایسه کردن بکشید تا بتوانید آن را از راه درست به انجام برسانید.
رقابت های غیر واقع بینانه
در حقیقت مکان هایی مثل شبکه اجتماعی پر از عکس های تقلبی و مسخره می باشد و در چنین مواردی این عکس ها معمولاً راجع به زن های بسیار زیبا با اندام های بسیار متناسب می باشد که در واقعیت امکان پذیر نیست و این عکس ها باعث می شود که مقایسه های غلطی بین شما با آن ها صورت بگیرد و در نتیجه اعتماد به نفس تان کاسته می شود. در حالی که این مقایسه بسیار مخرب است و همیشه به این موضوع دقت کنید که مقایسه کردن باید در کنار تلاش به شما احساس مثبت نیر بدهد.
به باز خورد های خود بعد از مقایسه کردن نگاه کنید و ببینید که چه اشکالاتی در رفتار شما وجود داشته است و مقایسه کردن در مواردی مثل موفقیت دوستان و یا درجه تخصصی همکاران می تواند کمک کننده باشد و در غیر این صورت بهتر است که از این کار دست بکشید.
2 . زمان کمتری را در شبکه های اجتماعی صرف کنید
شبکه های اجتماعی نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارند و گاهی اوقات فایده های آن بیشتر از مضرات می باشد اما این فقط یک طرف سکه است. ارتباطی بین احساسات ما و شبکه اجتماعی وجود دارد که گاهی اوقات باعث افسردگی و خودکشی در افراد می شود.
اساساً زمانی که یک فرد بیش از اندازه از شبکه های اجتماعی استفاده کند، احتمال خودکشی کردن آن بالاتر می رود و مطالعات نشان می دهد که افراد جوان در این شبکه های اجتماعی به خودشان آسیب می زنند و سعی دارند که خودشان را در معرض مقایسه با دیگران قرار دهند و راه مقابله با این کار این است که شبکه های اجتماعی مناسب را شناسایی کنید و سعی کنید برای استفاده از این شبکه ها اهدافی را تعیین کنید و خودتان را در معرض احساسات منفی قرار ندهید و از خودتان بپرسید که چه کسی را در این شبکه ها دنبال می کنید و هدف شما از دنبال کردن چیست. آیا با پست ها و نوشته های این فرد احساس خوبی پیدا میکنید یا نه. در چنین صورتی محتوای او را دنبال کنید وگرنه بهتر است که از بروز احساسات منفی در خود جلوگیری کنید.
3. مقابله با افکار منفی
افکار و احساسات در مورد تنفر از خود برای همه انسان ها پیش می آید اما سوال اینجاست که چقدر این افکار قدرتمند هستند که مطالعات نشان داده است بخش وسیعی از حقیقت بر پایه افکار ما می باشد و بر روی احساسات و عواطف ما تاثیر گذار است و در این بین افراد می توانند از ذهن درمانی و رفتار درمانی استفاده کنند که در آن متد های زیادی برای طیف وسیعی از مشکلات با آن ها ارائه می شود .
تغییر افکار و تغییر حقیقت
با استفاده از پروسه زیر می توانید افکار منفی تان را در مورد تنفر از خود مدیریت کنید:
مرحله 1: به این موضوع واقف باشید که افکار شما هم اکنون حقیقت ندارند و این افکار و ایده ها فقط در لحظه از ذهن شما عبور می کنند.
مرحله 2: چه این افکار حقیقت داشته باشند و چه خوب باشند یا بد، تنها ایده هستند که به ذهن شما خطور می کند و اصلا حقیقت محض نیستند.
مرحله 3: افکار منفی خود را مورد آزمایش قرار دهید. از خودتان راجع به این افکار منفی سوال کنید و بخواهید آن ها را به اثبات برسانید. با این کار خواهید فهمید که این افکار کاملا پوچ می باشند.
مرحله 4: برنامه ریزی داشته باشید. لیستی از باید ها و نباید های خود را در زندگی ایجاد کنید و سعی کنید که به آن تعهد داشته باشید تا بتوانید رفتار درست از خود نشان دهید و افکار منفی به سراغ شما نیایند .
مرحله 5: همیشه یک موضوع را از دید مثبت نگاه کنید.
مرحله 6: برای خودتان ارزش و احترام قائل شوید و سعی کنید که شجاعت خود را بالا ببرید.
4. مدیتیشن کنید
تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند احساس مثبت و اعتماد به نفس را به افراد ببخشد و به عبارت دیگر افرادی که مدیتیشن می کنند، اعتماد به نفس بالاتری دارند .
چنانچه در مطلب فواید مدیتیشن در نمناک گفتیم مدیتیشن دوباره به افراد یادآوری می کند که انسان های با ارزشی هستند و هر چقدر اعتماد به نفس آن ها بالاتر باشد، احتمال افکار منفی و تنفر از خود کاهش پیدا می کند و مدیتیشن همچنین باعث می شود که ذهن ما تمرکز بیشتری داشته باشد و نورون های ما فعالیت بهتری خواهند داشت.
بسیاری از افکار ما از ذهن ناخودآگاه مان نشأت می گیرد و ما کمک می کند که ذهن و افکار ناخودآگاه خود را مثبت کنیم. در مدیتیشن افراد معمولاً در هر لحظه به قسمت خاصی از بدن تمرکز می کنند و این باعث می شود که به آن قسمت آرامش زیادی منتقل شود.
5. خودتان را یک ابر قهرمان بدانید
زمانی که سرشار از مهارت ها باشید، نمی توانید از خودتان احساس تنفر پیدا کنید. واقعاً داشتن این دو کنار یکدیگر نشدنی است و پس سعی کنید تاریکی های زندگی را به روشنی تبدیل کنید.
هر کس می تواند در زندگی خود یک ابرقهرمان باشد و ابر قهرمان ها قدرت های شخصیتی بسیار بالایی دارند و آن ها معمولاً توانایی های مثبت خود را به دیگران ابراز می کنند.
ارسال نظر