یک روش جدید برای کنترل فشارخون
معاینات یک پزشک معمولا با اندازهگیری فشارخون آغاز میشود اما این اعداد دقیقا بیانگر چه چیزی هستند؟
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بسیاری از مردم این را نمی دانند و همچنین عواقب فشارخون بالا را دست کم می گیرند.
متخصصان آلمانی می گویند در این کشور حدود ۳۵ میلیون نفر فشارخون بالا دارند. فشارخون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گردش خون را افزایش می دهد و این تهدید به نوبه خود باعث افزایش نرخ مرگ و میر در آلمان و بسیاری دیگر از کشورهای جهان شده است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) ، فهرستی حاوی میزان فشارخون های مختلف را منتشر کرده که بر اساس آن فشارخون بالا از درجات ۱۴۰ (سیستول) و ۹۰ (دیاستول) آغاز می شود.
- منظور از درجه های « بالا» و « پایین» فشارخون چیست؟
برای اندازه گیری فشارخون از دو عدد استفاده می شود که یکی درجه بالایی (سیستول) و دیگری درجه پایینی (دیاستول) است. درجه بالایی، بالاترین میزان فشار در ماهیچه قلب درست در لحظه پس از پمپاژ قلب را اندازه گیری می کند.
عدد دوم نیز مربوط به زمانی است که ماهیچه قلب پس از تلمبه زدن، خود را رها می کند. این درجه به فشاری که در رگ ها وجود دارد مربوط می شود زیرا خون در این لحظه وارد رگ ها می شود. همین امر باعث می شود که اکسیژن تمام اعضای بدن تامین شود.
رگ های بدن انسان انعطاف پذیر هستند یعنی می توانند تنگ و گشاد شوند. اما اگر فشار درون سرخرگ ها مدام بالا باشد، این رگ ها قابلیت ارتجاعی خود را از دست می دهند. سپس آهک نیز در داخل آنها رسوب می کند. بدین ترتیب، خون دیگر به اندازه کافی به اعضای بدن نمی رسد و همین می تواند منجر به سکته های مغزی یا قلبی شود.
- دلایل بیماری فشارخون:
فشار خون بالا می تواند باعث سکته های مغزی یا قلبی شود. طبق داده های پزشکی، اضافه وزن، مصرف مرتب نوشیدنی های الکلی و از همه مهمتر مصرف نمک، فشارخون را بالا می برند.
- روشی جدید برای درمان فشارخون:
برای بیمارانی که مصرف دارو برای کاهش فشارخون در آن ها تاثیری ندارد، روشی نوینی کشف شده که Renale Denervation نام دارد. در این روش با دادن گرما و سرما از کارآیی اعصابی که مسئول تنظیم فشارخون هستند کاسته می شود و تغییرات بر عملکرد این اعصاب به نوبه خود منجر به پایین آمدن فشارخون در عروق می شود. تحرک و ورزش زیاد نیز مانع بالا رفتن فشارخون می شود.
سالهاست که از این روش در آلمان استفاده می شود، اما به گفته پزشکان استفاده از این روش، بیشتر آزمایشی بوده و دراین باره هنوز پژوهشی انجام نشده است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری دویچه وله، اما آنچه که روشن است این است که کاهش مصرف نمک، کاهش وزن، تحرک و ورزش زیاد، مانع از بالا رفتن فشارخون در افراد می شود.
ارسال نظر