مصرف زیاد گوشت قرمز میتواند باعث افزایش صفرا و تشنگی شود از این رو مصرف آن باید محدود شود
رفع تشنگی با طب سنتی در ماه رمضان
برای کاهش تشنگی در ایام روزهداری، میتوان عرق کاسنی و شاهتره، را به نسبت مساوی تقسیم کرد و در یخچال گذاشت و در فاصله افطار تا سحر از آن استفاده کرد. مصرف این نوشیدنی، تشنگی طول روز را بسیار کم میکند.
به گزارش پارس ، به نقل ازتبیان:
رفع عطش در ماه رمضان با طب سنتی
در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
برای کاهش تشنگی در ایام روزه داری، می توان عرق کاسنی و شاهتره، را به نسبت مساوی تقسیم کرد و در یخچال گذاشت و در فاصله افطار تا سحر از آن استفاده کرد. مصرف این نوشیدنی، تشنگی طول روز را بسیار کم می کند.
دکتر سیدوحید فرزادفر پزشک و محقق طب اسلامی با بیان این مطلب می افزاید: مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند باعث افزایش صفرا و تشنگی شود از این رو مصرف آن باید محدود شود. البته افرادی که سابقه کم خونی، ضعف و افت مکرر فشار خون دارند از این قاعده مستثنا هستند.
وی افزود: مصرف آب یخ اگر چه در ابتدا تشنگی را فرو می نشاند اما در نهایت باعث تشدید تشنگی می شود. هم چنین دوش گرفتن در طول روز باعث کاهش حرارت بدن می شود. برای این کار باید از آب ولرم استفاده کرد زیرا آب سرد باعث منقبض شدن منافذ پوست و احتباس گرما می شود و فرد در طول روز احساس گرما می کند.
افرادی که دچار تشنگی شدید می شوند، بهتر است بعد از نماز ظهر و عصر دوش بگیرند و ساعتی را در مکان خنک استراحت کنند. مصرف میوه های آب دار و خنک مانند هندوانه، خیار و غذاهای لعاب دار مانند کدو، شیر، فرنی و سبزی هایی مانند کاهو و خرفه در زمان افطار و سحر به کاهش تشنگی در طول روز می انجامد.
این محقق طب اسلامی می افزاید: از آنجا که هندوانه طبع لطیفی دارد وقتی وارد معده خالی می شود، ممکن است به خلط صفرا تغییر ماهیت دهد و عملاً به جای خنک کردن، باعث افزایش حرارت شود بنابراین باید هندوانه را زمانی مصرف کرد که با مصرف خوراکی های دیگر داغی کبد و معده را فرو نشانده باشیم.
چند پیشنهاد ضد عطش
اقباله ذاکر حسینی، متخصص طب سنتی می گوید: مصرف عرقیجات در ماه رمضان توصیه نمی شود، زیرا این نوشیدنی ها خنک کننده کبد هستند و نه خنک کننده بدن.
اقباله ذاکر حسینی، با تاکید بر مصرف نوشیدنی های ولرم در وعده های افطار، اظهار کرد: به دلیل طبع سرد بدن لازم است در وعده افطار از نوشیدنی های ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سم زدایی نیز دارند.
وی با اشاره به مواد غذایی پیشنهادی در ماه رمضان که به رفع عطش کمک می کنند، گفت: دم کردن برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت و نوشیدن آن بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی خواهد شد.
مصرف آب یخ اگر چه در ابتدا تشنگی را فرو می نشاند اما در نهایت باعث تشدید تشنگی می شود
ذاکر حسینی افزود: در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می شود نوشیدنی هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی، تمبر هندی را به عنوان یکی از مواد غذایی مفید در ماه رمضان معرفی کرد و گفت: خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می شود.
وی افزود: می توان از دم کرده لیمو عمانی و همچنین مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز به عنوان مواد غذایی مناسب جهت رفع عطش و سنگینی معده استفاده کرد.
ارسال نظر