پايگاه خبري تحليلي «پارس»- این موضوع درباره تیم کی‌روش کاملا عیان به‌نظر می‌رسید. به دلیل تفکر دفاعی فراوان، ذهنیت تهاجمی در تیم ما از بین رفت و وقتی به اجبار مقابل بوسنی حمله کردیم همان بلایی سرمان آمد که دیدیم. به هر حال جام بیستم با همه تلخی‌ها و شیرینی‌هایش برای ما تمام شد اما ۶ بازیکن ایران به دلایل مختلف بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفتند.

 

 نکونام؛ فرشته یا خرابکار؟

عده زیادی اعتقاد داشتند رهبری نکونام وسط زمین برای تیم تقریبا بی‌تجربه ایران کافی بود و گروهی دیگر با استناد به دریبل خوردن کاپیتان در دقایق پایانی بازی با آرژانتین و بازی نه‌چندان مطلوبش در هر ۳ رقابت، او را بار تیم می‌دانستند. در حقیقت جواد آنچنان که انتظار می‌رفت موفق عمل نکرد و در بهترین و شاید آخرین تورنمنت جهانی‌اش انتظارات را برآورده نکرد.

 

قوچان‌نژاد؛ سرانجام گل

گوچی اجازه نداد ما بدون گل خورده جام‌جهانی را ترک کنیم. گل او، فقط ایران را شاد نکرد، بلکه به طرفداران باشگاه چارلتون هم اجازه داد بابت ثبت اولین گل یک بازیکن این باشگاه در تاریخ جام‌جهانی، خوشحال شوند! صاحب طولانی‌ترین نام خانوادگی جام‌جهانی ۲۰۱۴، با آمادگی بالای فعلی و سن و ‌سال مناسب می‌تواند ۴‌سال دیگر باشگاه بسیار بزرگتری را بابت گل‌هایش در جام‌جهانی شاد کند! او بدون‌شک از ستاره‌های ما در جام‌جهانی بود.

 

جهانبخش؛ می‌توانست ناجی باشد

زننده یکی از زیباترین گل‌های لژیونرهای ایران، می‌توانست در جام‌جهانی هم درست مانند روزهای بازی در نایمخن بدرخشد اما در تفکرات دفاعی کی‌روش جایی بیش از یک تعویض برای او در نظر گرفته نشد و علیرضا آن معدود حرکات تماشایی‌اش را هم به شکل نصفه و نیمه در دقایق پایانی بازی آخر ما مقابل بوسنی به نمایش گذاشت. به ‌هر حال اگر او به پیشرفت خود ادامه دهد، قطعا به باشگاه‌های بزرگتری می‌پیوندد و لژیونر مطرح‌تری خواهد شد.

 

دژاگه؛ ستاره ناب

مدل مو، تنها دلیل جذابیت اشکان نبود. ستاره ایران در جام‌جهانی ۲۰۱۴، مدام در رفت‌وآمد بود و اگر خطای زابالتا روی او پنالتی اعلام می‌شد، شاید عامل اصلی حساس‌ترین و بهترین گل تاریخ فوتبال ایران نام می‌گرفت. این جوان انرژیک قطعا باید چشم انتظار جایی بهتر از فولام برای بازی باشد.

 

پولادی؛ همه‌کاره

انگار هیچ پستی برای او تعریف نشده بود! در حالی‌ که هیچ‌کس انتظار درخشش بازیکن پرسپولیس را نداشت اما او بیست‌وهشتمین بازیکن برتر مرحله گروهی جام‌جهانی نام گرفت و خیلی بهتر از بسیاری از ستاره‌‌های کم‌فروغ این جام ظاهر شد. استارت‌های باورنکردنی، حضور در نقاط مختلف زمین و جنگندگی فراوان، پولادی را به یکی از اصلی‌ترین کاندیداهای لژیونر شدن در تابستان امسال تبدیل کرده است. مهرداد پولادي، مدافع چپ تيم ملي بهترين بازيکن ايران در دور اول اين تورنمنت بوده است. نکته جالب توجه در مورد مدافع ۲۷ساله کشورمان اين است که از نظر فيفا  او در بين بازيکنان آسيايي پس از تيم کاهيل، مهاجم استراليا دومين بازيکن برتر قاره آسيا در اين رده‌بندي است. پولادي دوازدهمين مدافع برتر اين فهرست و البته بهترين مدافع قاره‌کهن است.

 

حقیقی؛ خیلی خوش‌تیپ، اندکی ناکام

به‌نظر می‌رسید با دفع توپ‌هایش مقابل نیجریه موردتوجه قرار بگیرد اما بعد از بازی در صفحه اجتماعی او هر چیزی دیده می‌شد غیر از اشاره به نکات فنی بازی او! خوش‌قیافه‌ترین بازیکن ترکیب اصلی ایران در جام‌جهانی با چند دفع توپ خوب، موازی با بیرون زمین، درون میدان هم مورد تحسین قرار گرفت اما افسوس که مانند بوفون ۲۰۱۰ در اولین بازی جام‌جهانی ۲۰۱۰، از آخرین نمایش علیرضا در این جام فقط یک پیراهن با رنگ و طرحی زیبا به یادگار ماند! او در بازی با بوسنی به هیچ توپی «نه» نگفت و در پایان رقابت، مغموم، کنار دروازه‌اش ژست خاصي گرفت.

 

جايگاه بازيکنان برتر ايران در رده‌بندي مرحله گروهي با نظر فيفا:

۱- رده بيست‌‌وهشتم: مهرداد پولادي با ۰۴.۹ امتياز، ۲- رده شصتم: اميرحسين صادقي با ۵۵.۸ امتياز، ۳- رده هشتادوپنجم: رضا قوچان‌نژاد با ۲۳.۸ امتياز، ۴- رده صدوهشتم: جواد نکونام با ۹۷.۷ امتياز و ۵- رده صدوپانزدهم: احسان حاج‌صفي با ۸۹.۷ امتیاز.