به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، پرویز زیدوند زمانی در وزن ۶۶ کیلوگرم یکی از فنی ترین های کشتی فرنگی ایران بود ولی آن طور که خودش می گوید به حقش نرسید. قهرمان سال ۱۹۹۶ نوجوانان جهان در ۱۸ سالگی در بازی های آسیایی ۹۸ بانکوک کشتی گرفت. او در سال ۱۹۹۹ طلای جوانان آسیا و نقره جوانان جهان را به گردن آویخت.

زیدوند در سال ۲۰۰۰ به مدال برنز جوانان جهان رسید اما در المپیک سیدنی ناموفق بود و شانزدهم شد. فرنگی کار ۶۶ کیلوگرم ایران در سال ۲۰۰۱ طلای آسیا را کسب کرد و نفر ششم جهان شد. در بازی های آسیایی ۲۰۰۲ بوسان برنز گرفت و طلای ۲۰۰۳ آسیا را هم از آن خود کرد. آخرین حضورش در بازی های المپیک ۲۰۰۴ آتن بود که با بدشانسی دستش از مدال کوتاه ماند. او در واقع در المپیک پنجم شد اما در اسناد فدراسیون جهانی نامی از زیدوند دیده نمی شود.

زیدوند اکنون در خوزستان مربی گری می کند و پس از ۹ سال بی خبری از ناگفته های سال های گذشته کشتی اش، راز حذف نامش از لیست بازیهای المپیک و دوری چند ساله سخن می گوید.

* در آتن باید طلا می گرفتم

" در المپیک آتن نتیجه ای که باید می گرفتم عایدم نشد. شرایط روحی خوبی نداشتم و با روحیه ای ضعیف به المپیک رفتم. یک ماه قبل از المپیک تمرین های زیاد خوبی نداشتم. حسن بابک برایم خیلی زحمت کشید ولی به خاطر شرایط اخلاقی خاصی که داشت، از لحاظ روحی به هم ریختم. در آتن به فرید منصوراف که طلا گرفت در ۹ دقیقه دو بر یک باختم و به جای رسیدن به فینال، به رقابت پنجم و ششمی رفتم. "

* بر ملا شدن دلیل حذف شدن از لیست المپیک آتن

" در المپیک آتن باید برای کشتی پنجم، ششمی با حریف کره ای کشتی می گرفتم که مدال نقره المپیک سیدنی را گرفته بود. او به خاطر آسیب دیدگی نمی خواست کشتی بگیرد و گواهی پزشکی داشت. داشتم گرم می کردم که من را دید و گفت گرم نکن چون من کشتی نمی گیرم و تو برنده ای. موضوع را به بابک گفتم. او هم گفت که پس برگرد به خوابگاه! من در خوابگاه بودم که اسمم را برای مسابقه خوانده بودند ولی چون روی تشک حاضر نشدم دیسکالیفه شدم. به جای من و کشتی گیر کره ای، نفرات هفتم و هشتم المپیک آتن به عنوان نفرات پنجم و ششم معرفی شدند و اسم ما از لیست المپیک حذف شد. این مسئله دسته گل حسن بابک بود که البته بنده خدا خودش هم فکر نمی کرد که چنین اتفاقی بیفتد. "

* بعد از المپیک آتن از کشتی زده شدم

" نتیجه نگرفتن در آتن خیلی اذیتم کرد و به هم ریختم، طوری که از کشتی زده شدم و از دنیای کشتی فاصله گرفتم. چند ماه بعد از آن هم ازدواج کردم و در شرکت نفت مشغول به کار شدم. تا دو سال بعد از المپیک از فضای کشتی بدم می آمد. ولی بعد از مدتی خواستم به میادین برگردم. محمد بنا هم دعوتم کرد اما شرایط استخدامی ام طوری بود که نتوانستم در اردو بمانم. بعد از مدتی رضا سیم خواه به تیم ملی دعوتم کرد. برای اینکه بدنم آماده شود و با قانون جدید آشنا شوم نیاز به فرصت داشتم ولی سیم خواه گفت که برای نشان دادن خودت در جام یادگار امام کشتی بگیر. با دو هفته تمرین در جام یادگار سال ۱۳۸۶ شرکت کردم. چهار دور کشتی گرفتم و پنجم شدم. اما بعد از جام یادگار، آن حمایتی که باید از من می شد انجام نگرفت. رقابت های انتخابی را گذاشتند و من بدون این که فرصت تمرین داشته باشم برای انتخابی به سر وزن نرسیدم. دیگر کاملا از لحاظ روحی خراب شدم و از کشتی کناره گیری و در باشگاه نفت شروع به مربی گری کردم. "

* از دوران کشتی ام راضی نیستم

" زحمات زیادی در کشتی کشیدم و علاقه مندان و کارشناسان می گویند در زمان خودم یکی از کشتی گیران فنی بوده ام. ولی در دوره قهرمانی با توجه به شرایطی که داشتم باید مدال های بیشتری می گرفتم اما شاید به حقم نرسیدم و از این مسئله ناراضی ام. البته کمی بدشانسی هم دخیل بود. مثلا در سال ۲۰۰۱ جزو چهار نفر اول جهان بودم اما دستم در رفت و نتوانستم رقابت ها را ادامه دهم. متاسفانه اتفاقاتی در دوران کشتی ام افتاد که باعث شد الان که به آن روزها فکر می کنم غصه بخورم. "

* از ۲۰۰۱ در کشتی فرنگی به خودباوری رسیدیم

" از سال ۲۰۰۱ در کشتی فرنگی به خودباوری رسیدیم که می توانیم در جهان مدال بگیریم. البته کسانی مثل رنگرز که در کارشان تداوم داشتند موفق شدند ولی آن هایی که بین تمرین هایشان وقفه افتاد لطمه خوردند. نسل خوبی بود مثل کریم فر، هاشم زاده، غریبی و… اما متاسفانه به خاطر شرایطی که وجود داشت، این استعدادها به آن موفقیتی که باید می رسیدند نرسیدند. "

* امروز فرنگی کاران فقر فنی دارند

" فرنگی کاران ایرانی امروز با توجه به قانونی که وجود داشت فنی نیستند. البته بر حسب قانون جلو رفته اند ولی با قانون جدید با توجه به فقر فنی که داریم کار برایمان سخت می شود. با این شرایط کشتی گیران باید هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ آمادگی جسمانی خودشان را بالا ببرند. فکر می کنم به زمان نیاز باشد تا این مسئله جا بیفتد ولی امیدوارم کشتی گیران ایرانی بتوانند خودشان را با شرایط جدید سازگار کنند. "

* اگر فدراسیون پیشنهاد دهد دوست دارم به تیم ملی خدمت کنم

" زمان آقای بنا از من دعوت کردند که همراه علیرضا لرستانی در تیم ملی جوانان مربی گری کنیم ولی من آن موقع می خواستم کشتی بگیرم. البته الان خیلی دوست دارم که تجربیاتم را در اختیار جوانان و کشتی گیران ایرانی قرار دهم. در جام یادگار امسال وقتی با حسن رنگرز صحبت می کردم نظرش مثبت بود که به کادر فنی تیم ملی اضافه شوم و گویا آقای چمن گلی هم موافق است. البته هنوز درباره این مسئله جدی صحبت نکرده ام که چه زمانی و در چه رده ای به تیم ملی خدمت کنم. اگر برای کمک به تیم ملی به من پیشنهاد مربی گری کنند صددرصد قبول می کنم. "

* در خوزستان کشتی گیر می سازم

" چون در خوزستان با باشگاه شرکت نفت کار می کنم و زیر نظر مستقیم هیات کشتی خوزستان نیستم، در خود استان هم کمی دور افتاده ام که البته بیشتر از این ها انتظار دارم. دوست دارم کشتی گیر بسازم و الان هم همین کار را می کنم. خدا را شکر نوجوانان و جوانان خوبی در حد قهرمانی تحویل جامعه کشتی داده ام مثل علی شریفی (قهرمان نوجوانان آسیا) ، عظیم جمشیدی، امیرعباس رمضانی و… البته مد شده که می گویند برای مربی گری یا باید قهرمان باشی یا چند کشتی گیر بسازی تا به چشم بیایی. من هم زحمت کشیدم ولی بیشتر هدفم این بود که به جوانان خدمت کنم و دوست داشتم در کشتی سازندگی داشته باشم. "

* کشتی فرنگی خوزستان با توجه به استعداد بالا بازدهی مناسب نداشته

" با وجود اینکه خوزستانی ها در کشتی فرنگی استعداد بالایی دارند و در رده جوانان و نوجوانان در آسیا و جهان خوب نتیجه می گیرند اما در بزرگسالان بازدهی مناسبی نداشته اند. فکر می کنم به خاطر حجم سنگین تمرین ها و وزن زیادی که در سنین پایین کم می کنند در بزرگسالی فرسوده می شوند یا آسیب می بینند. البته الان در تیم ملی بزرگسالان کشتی گیران خوزستانی حضور دارند ولی نه به آن اندازه ای که خوزستان در جوانان و نوجوانان استعداد دارد. "

* با تغییر قوانین کار کشتی فرنگی ایران سخت شده

" کار ایران بعد از چند سال موفقیت در کشتی فرنگی امروز با تغییر قوانین سخت تر شده، کشتی گیران ایرانی باید تغییر سبک دهند تا بتوانند موفقیت های سال های اخیر را تکرار کنند. فکر نمی کنم در یک سال آینده نتایج درخشان گذشته تکرار شود چون تغییر سبک احتیاج به زمان دارد. "