چرا نابغه فیزیک، رژیم صهیونیستی را تحریم علمی کرد؟
آیا تحریم علمی کنفرانس" رو به فردا" از سوی" استیون هاوکینگ" نابغه فیزیک بنا به علل پزشکی و وضعیت سلامتیاش بوده یا یک اعتراض سیاسی تلقی میشود؟
به گزارش پارس ، به نقل ازباشگاه خبرنگاران:
*** رویداد:
روز چهارشنبه ۸ می ۲۰۱۳ (۱۸ اردیبهشت ۹۲) تحریم علمی رژیم صهیونیستی از سوی" استیون ویلیام هاوکینگ" (Stephen William Hawking) در خبرها پیچید. آیا این عدم شرکت، به گفته برخی رسانه ها، بنا به علل پزشکی بوده و یا یک اعتراض سیاسی تلقی می شود؟
*** استیون هاوکینگ کیست؟
هاوکینگ، فیزیکدان و کیهان شناس برجسته انگلیسی است که ۷۱ سال سن دارد. وی یکی از دانشمندان و نخبگان طراز اول جهان در قرن حاضر به شمار رفته و تاکنون جوایز جهانی متعددی را از آن خود نموده است. در سال ۲۰۰۹ مدال" آزادی ریاست جمهوری آمریکا" (Presidential Medal of Freedom) را دریافت و در همان سال، حمله اسرائیل به نوار غزه را محکوم کرد. شهرت وی بیش از همه به خاطر نظریات جدید و مقالات خاص در زمینه های نجوم، منشأ کهکشان ها و گرانش کوانتومی است. کتب مشهور و پرفروشی نظیر « تاریخچه زمان» (A Brief History of Time) و « طرح بزرگ» (The Grand Design) متعلق به اوست.
هاوکینگ مبتلا به یک بیماری لاعلاج و معلولیت حرکتی به نام" اسکلروز جانبی آمیوتروفیک" است که به مرور زمان با پیشرفت این بیماری، به فلج شدن اکثر اندام های حرکتی وی و حتی از دست دادن قدرت تکلم اش انجامیده است.
*** کنفرانس سالانه « رو به فردا» : Facing Tomorrow
این همایش، ماه ژوئن/خردادماه هر سال در بیت المقدس به میزبانی" شیمون پرز" برگزار می شود. پنجمین جلسه این کنفرانس قرار است در ژوئن ۲۰۱۳ همزمان با سالروز نود سالگی شیمون پرز، در شهر بیت المقدس سرزمین های اشغالی برگزار شود.
به نوشته روزنامه انگلیسی" گاردین" در روز چهارشنبه، هاوکینگ، این استاد مطرح قرن، با اینکه قبلاً سفر به سرزمین های اشغالی و سخنرانی در جمع برخی شخصیت های شاخص همایش مذکور را پذیرفته بود، طی بیانیه ای اعلام کرد که به نشانه اعتراض به اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان و حوادث کنونی خاورمیانه، در این کنفرانس حضور نخواهد یافت.
وی با این اعلام عدم شرکت، به کمپین تحریم کنندگان اسرائیل در سراسر دنیا پیوست.
*** « کمپین تحریم کنندگان اسرائیل» چگونه مجموعه ای است؟
این کمپین، فهرستی از شخصیت های مشهور و گروه های علمی، سیاسی، فرهنگی و هنری را در خود جا داده است که از آن جمله می توان به" الویس کاستلو" (Elvis Costello) ، " راجر واترز" (Roger Waters) ، " آنی لینوکس" (Annie Lennox) ، " برایان انو" (Brian Eno) و" مایک لی" (Mike Leigh) اشاره کرد.
الویس کاستلو، خواننده ترانه سرا و موسیقی دان انگلیسی
مایک لی، نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر
اتحادیه معلمان ایرلند و سپس اعضای دفتر مطالعات آمریکا-آسیا، جزو نخستین گروه های علمی بودند که چنین کمپینی را راه اندازی کردند.
*** عکس العمل ها به این واقعه چه بود؟
پس از ارسال بیانیه بایکوت علمی اسرائیل، مقامات رژیم صهیونیستی نسبت به آن واکنش تندی نشان دادند. " اسرائل مایمون" (Israel Maimon) مدیر کنفرانس، با ابراز ناخرسندی نسبت به این اتفاق گفت: « بایکوت علمی اسرائیل، به نظر ما ظالمانه و غیرمعقول است»
روزنامه اسرائیلی" هاآرتص" نوشت: « بعد از اینکه هاوکینگ، چهار بار به اسرائیل سفر کرده، شناختن وی به عنوان فردی ضداسرائیلی خیلی سخت است؛ دلایل وی نشان می دهد اسرائیل، به جایی تبدیل شده که معمولاً از حضور در آن اجتناب می شود. »
به نقل از وب سایت روزنامه اشپیگل، " تیم هولت" (Tim Holt) سخنگوی دانشگاه کمبریج لندن، ساعاتی پس از انتشار این بیانیه، آن را اصلاح نموده و با رد انگیزه سیاسی وی گفت « به دلیل وخامت اوضاع جسمی هاوکینگ، پزشکان متخصص، او را از انجام این سفر منع نموده اند و این، تنها دلیل عدم شرکت وی در کنفرانس است. »
فضای خبری دنیا، طی چند روز گذشته، آکنده از فحاشی و ناسزاگویی به این دانشمند قرن شده است! پروفسور هاوکینگ، که تا پیش از این برنده جوایز بین المللی و به عنوان چهره محبوب غربی در علم و دانش شاخص بوده، اکنون مهر" یهودی ستیزی" را بر پیشانی دارد. برخی سایت های منتسب به رژیم صهیونیستی اکنون حتی معلولیت شدید وی را نیز به سخره گرفته و مرگ وی را آرزو می کنند.
*** پیش بینی
تحریم علمی و آکادمیک اسرائیل در دهه های اخیر، این رژیم را بیش از گذشته به انزوا کشانده است.
اقدام جدید" استیون هاوکینگ" مبنی بر عدم شرکت در کنفرانس علمی اسرائیل، بدین خاطر که هاوکینگ چهره ای برجسته و مهم در عرصه علم جهان به شمار می رود، حیرت و خشم مقامات اسرائیلی را برانگیخت و لذا سعی در به حاشیه کشاندن و تراشیدن دلایل غیرسیاسی برای آن دارند.
اما از سوی دیگر، خط خوردن نام وی از لیست شرکت کنندگان کنفرانس" رو به فردا" ، گامی مثبت و تقویت کننده برای جمعیت تحریم اسرائیل محسوب می گردد. انتظار می رود با افزوده شدن نام بلندآوازه" هاوکینگ" به کمپین تحریم کنندگان علمی اسرائیل، دیگر شخصیت های شاخص علمی، هنری و فرهنگی که تاکنون تحت تأثیر لابی های صهیونیستی غرب، به دلیل ترس از قرار گرفتن تحت فشارهای گوناگون سیاسی و اقتصادی از سوی سیاستمداران، از پیوستن به این کمپین خودداری می کردند، ازین به بعد بتوانند آزادانه تر عقاید سیاسی خود را در عملکردهایشان ابراز نمایند.
ارسال نظر