طلای کاراته جهان برای قمی ها
![lead](/images/topnews-text-icon.png)
قم - سال 95 برای ورزش قم سالی پر فراز و نشیب بود. سالی که ورزش قم هم خاطرات شیرین از آن خواهد داشت و هم روزهای تلخ آن را در ذهن دارد.
در سالی که مدالهای رنگارنگی برای ورزش قم در میادین داخلی و خارجی به دست آمد ورزش قم برخی از پیشکسوتان خود را از دست داد ، پدیده های جدیدی برای ورزش قم پا به عرصه نهادند و اتفاقات گوناگونی در بدنه ورزش قم رخ داد
ستاره های ورزش قم در بخش مردان
زیباترین صحنه های ورزش قم در سال 95 شاید به طلای امیر مهدی زاده ستاره کاراته قم در اتریش بازگردد. شبی که امیر مهدی زاده حریف هلندی اش را در فینال جام جهانی با اقتدار شکست داد و برای دومین بار طلای جهان را از آن خود کرد.
روزهای خوش ورزش قم کم نبودند. علی اصغر حسن زاده ستاره بین المللی فوتسال قم که دیگر به شنیدن اخبار موفقیتهای وی عادت کردهایم در سال 95 هم با تیم ملی ایران قهرمان آسیا و سوم جهان شد و هم عنوان بازیکن سال فوتسال آسیا را برای دومین بار از آن خود کرد.
نمایش خوب کاراته قم در میادین برون مرزی تنها به امیر مهدیزاده محدود نشد. 2 کاراته کای قمی امسال موفق شدند در مسابقات کاراته جوانان آسیا در تایلند برای ورزش ایران و قم مدال کسب کنند. حمیدرضا نجاتی پس از مصدومیت طولانی مدت خود بازگشتی فوق العاده به میادین داشت و در تایلند برای ایران برنز گرفت. مرتضی نعمتی نیز در این مسابقات موفقیت نجاتی را تکرار کرد و با کسب یک مدال برنز حضور پررنگی برای کاراته قم در جوانان آسیا رقم زد.
ستارههای ورزش قم در بخش زنان
در ورزش بانوان، ستاره های جدیدی ظهور کردند. در فوتبال بانوان، مریم رهیده فوتبالیست قم و هافبک راست تیم آینده سازان میهن نجف آباد قهرمان لیگ برتر شد و اولین دختر فوتبالیست قمی لقب گرفت که جام قهرمانی را بالای سر میبرد. شهناز جعفریزاده دیگر دختر فوتبالیست قمی نیز در تیم شهرداری بم به عنوان یک مدافع راست بازی می کرد که با این تیم نایب قهرمان لیگ برتر شد.
الناز قاسمی و فاطمه خلیلی 2 دختر هندبالیست قمی نیز امسال همراه با تیم ملی هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در کره جنوبی شرکت کردند. این 2 بازیکن ، ستون و اساس تیم هندبال هدف پویان قم در لیگ برتر هندبال بانوان کشور را تشکیل دادند که قاسمی عنوان برترین گلزن لیگ برتر هندبال بانوان را نیز به دست آورد و جایگاه وی در هندبال بانوان ایران به حدی بود که به عنوان نماینده بازیکنان هندبال کشور در مجمع انتخابات فدراسیون هندبال حق رای داشت.
معصومه ترابی دختر کونگ فو کار قم در مسابقات بین المللی جمهوری آذربایجان طلا گرفت و چند مدال دیگر از مسابقات مختلف قهرمانی کشور در رشته های کونگ فو و ورزشهای رزمی به دست آورد. همچنین زهرا شاه مرادی یکی از موفقترین ورزشکاران قم در بخش ورزشهای رزمی بود که مدالهای کشوری خوشرنگی به دست آورد و حتی در مسابقات جهانی رزمی سبک پنچاک سیلات نیز شرکت کرد.
صبا و ماه های پرچالش
تیم فوتبال صبای قم در سال 95 شرایط پر پیچ و خمی را سپری کرد. پس از پایان فصل با علی دایی در لیگ ۹۵-۹۴ ، صبا وارد برنامه واگذاری به بخش خصوصی شد و چند مشتری نیز داشت اما این مشتریان یکی پس از دیگری به دلایل گوناگون که هرگز ابعاد آن از سوی استانداری قم عنوان نشد به مرحله خرید صبا نرسیدند و دوباره صبا ماند و انبوهی از مشکلات مالی و همان مدیریت سابق.
در صبایی که هیچ اتفاق مثبتی نسبت به گذشته رخ نداده بود، دم دستی ترین گزینه برای هدایت صبا یعنی صمد مرفاوی بار دیگر سکان رهبری این تیم را در دست گرفت و صبا با حداقل زمان ممکن پیش از آغاز لیگ و با بدترین یارگیری تاریخ فعالیت خود روانه لیگ برتر شد و نیم فصلی وحشتناک داشت.
برای نخستین بار صبا به عنوان گزینه سقوط مطرح شد و نیم فصل را در جمع انتهای جدولی ها به پایان رساند. محمدرضا کشوری فرد مدیر عامل صبا با تأکید بر حفظ جایگاه مرفاوی در صبا تلاش کرد صبا را تقویت کند.
نتیجه آن شد که صبا در نیم فصل چند بازیکن جدید و مثمرمثر به خدمت گرفت و روند حرکتی صبا در نیم فصل دوم وارد سیر صعودی شد و در شروع شسال جدید صبا هنوز خطر سقوط را حس می کند اما همه به آینده این تیم در هفته های باقی مانده امیدوار هستند. سال 95 مثل همیشه برای صبا سال بی پولی بود.
یاسین پیشرو؛ حاشیه و رتبه دهم
تیم فوتسال یاسین پیشرو نیز امسال را در تنش و حاشیه پشت سر گذاشت. حاشیههایی که حالا با انتقال دائمی امتیاز نماینده قم در لیگ برتر فوتسال به باشگاه یاسین پیشرو رو به زوال گذاشته است.
یاسین پیشرو پیش از شروع فصل محمدرضا حیدریان را به عنوان سرمربی جدید خود جایگزین سید مهدی غیاثی کرد. در فصل نقل و انتقالات، بازیکنانی مثل علیرضا وفایی، محمد حسین کوهستانی و مسلم اولاد قباد این تیم را ترک کردند و چند بازیکن جدید به این تیم پیوستند که جذب بازیکنان غیربومی سبب شد بعدها انتقادات زیادی به این تیم وارد شود.
یاسین پیشرو در طول فصل نتایجی سینوسی کسب کرد به طوری که گاهی با اقتدار در تبریز مس سونگون را شکست می داد و گاهی به عجیب ترین شکل ممکن در قم به شهروند ساری میباخت.
فصل برای یاسین پیشرو در حالی با رتبه دهم به پایان رسید که یاسین پیشرو در ماههای پایانی سال وقت خود را صرف رسیدگی به پرونده مهدی زاهدی به عنوان بازیکنی که گفته می شد غیر قانونی با یاسین قرارداد بسته، اعتصاب داخلی 6 بازیکن به دلیل پرداخت نشدن مطالبات و نیز کشمکش بر سر انتقال دائمی امتیاز تیم به یاسین پیشرو می کرد.
هدف پویان؛ شق القمر با جیبهای خالی
شاید کسب رتبه چهارم لیگ برای هیچ تیمی شق القمر نباشد اما برای نماینده قم در لیگ برتر هندبال زنان آن هم با جیب خالی قطعا هست. تیم هندبال هدف پویان جوان قم به عنوان تنها تیم لیگ برتری ورزش بانوان قم در سال 95 عملکرد قابل دفاعی داشت.
آنها پس از این که به شکلی غیر منتظره در بهار 95 از سوی فدراسیون هندبال به عنوان تیم شاخص لیگ برتر هندبال زنان در سال 94 انتخاب شدند در مسابقات هندبال ساحلی اصفهان در حالی که هیچ تجربهای از بازی در زمین ساحلی نداشتند و تنها با 2 جلسه تمرین راهی اصفهان شده بودند موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی شدند.
تلاش هدف پویان برای جذب منابع مالی و حامی مالی برای شرکت در لیگ برتر باز هم بیثمر ماند. آنها با کمکهای ناچیز و حمایتهایی از سوی متولی ورزش و استان به سختی روانه لیگ برتر شدند و سرانجام با رتبه چهارمی به کار خود پایان دادند آن هم در شرایطی که سال گذشته در لیگ ششم شده بودند.
هدف پویان 2 بازیکن به تیم ملی تحویل داد. هدف پویان تیمی است که در آن هیچ یک از بازیکنان ، مربیان و عوامل یک ریال دستمزد نمی گیرند و همه نفرات آن بومی هستند.
ارسال نظر