انتقاد از بسکتبال باید سازنده باشد نه مغرضانه
پیشکسوت و رییس کمیته مربیان فدراسیون بسکتبال میگوید نباید از بسکتبال انتقادهای بیپایه انجام شود چرا که این حرفهای مغرضانه نتیجهای نخواهد داشت.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، فعالیت کمیته های مختلف فدراسیون ها نقش زیادی در رشد و شکوفایی ورزش دارد. اینکه یک فدراسیون کمیته های فعالی داشته باشد تقسیم کار خوبی انجام خواهد گرفت و آن فدراسیون در مسیر صعودی قرار می گیرد. خبرنگار بسکتبال ایسنا در ادامه ارزیابی و کنکاش بسکتبال ایران با محمود پورشرفی رییس کمیته مربیان فدراسیون به گفت وگو نشسته است.
* به نظر شما بهترین راهکار برای جذب و حفظ اسپانسر چیست؟
به نظر من اصلی ترین مشکل در ورزش مسئله خروجی است. شرکت ها و حامیان مالی در هر رشته ای در جریان سرمایه گذاری خود به دنبال سود و خروجی هستند. حال این خروجی می تواند کم شدن مالیات و تبلیغات باشد. کارفرما زمانی که سرمایه گذاری خود را بی نتیجه و یک طرفه ببیند دلسرد می شود و دیگر کار نمی کند. به نظر من با وضعیت کنونی همه رشته های ورزشی دیر یا زود اسیر این مشکلات می شوند.
* یعنی باید یک بستر پرانگیزه ایجاد شود؟
صددرصد. باید انگیزه اسپانسرها بالا برود. باید دولت و مجلس اقدامی کنند تا بخش خصوصی بتواند بدون دغدغه وارد تیم داری شود. باید خروجی وجود داشته باشد. زمانی که نتیجه و سودی نباشد عاقلانه است که سرمایه گذاری نشود. هم اکنون نیز معتقدم حامیان ورزش عاشق هستند که سرمایه گذاری می کنند. اسپانسرها ایثار می کنند.
* وضعیت چرخه اقتصادی و حضور حامیان در بسکتبال چطور است؟
خیلی راحت حرف بزنیم. در جریان هستم بسیاری از تیم های لیگ های مختلف هنوز ورودی های خود را پرداخت نکرده اند. با این حال باز هم فدراسیون بسکتبال حمایت کرده تا تیم ها در بسکتبال باشند. باز هم فدراسیون قدمی برداشته است. این موضوع نیز نشان می دهد تیم ها پول ندارند.
* آیا عدم پوشش بسکتبال توسط صداوسیما باعث اُفت اقتصادی تیم ها در بسکتبال نشده است؟
صداوسیما کم لطفی می کند. بسکتبال صاحب عنوان است. زمانی بود در هیچ رقابت بین المللی شرکت نمی کردیم اما حالا در همه جام ها حاضر هستیم. ایران در سطح آسیا بهترین است و وارد بسکتبال جهانی شده است. باید صداوسیما این مسئله را مهم ببیند. باید برای بسکبتال اهمیت قائل شود.
* نقش رسانه در ورزش را چطور می بینید؟
رسانه ها از رکن های اصلی ورزش هستند. اما باید از فضای کنونی خارج شوند. هم اکنون اغلب رسانه ها به دنبال حاشیه هستند. یک برنامه تنها به دنبال این است که درگیری ها و حاشیه ها را پوشش دهد. یک بار شده که در مسائل فرهنگ ورزش کار کنند؟ رسانه نقش زیادی در پیشرفت اخلاق در ورزش دارد اما متاسفانه خیلی کم در این زمینه کار می کنند. باید رسانه های ورزشی اخلاق فرهنگ و احترام به پیشکسوت را نشان دهند تا برای جوانان نهادینه شود.
* آقای پورشرفی، زمانی که ایران به المپیک و جام جهانی رفت بسکتبال در کانون توجه قرار گرفت. با از دست رفتن المپیک ۲۰۱۲ لندن کمی فضا عوض شد و بسکتبال ایران دیگر مثل قبل نمی تواند خودنمایی کند. به نظر شما این مسئله چقدر در حضور حامیان ورزشی در بسکتبال تاثیر گذاشت؟
با قهرمانی ایران و حضور در المپیک ۲۰۰۸ و جام جهانی ۲۰۱۰ واقعا فضای بسکتبال ایده آل شد، اما آن اتفاق برابر اردن ضربه بدی به ما زد. البته امسال جبران خواهیم کرد و دوباره جهانی می شویم. نکته اینجاست که باید توجه کنیم خودمان اجازه ندهیم ورزش از کانون توجه خارج شود. خود رسانه ها در این امر بسیار موثر هستند. هم اکنون جودو در جامعه کم رنگ شده است. باید رسانه ها به این رشته پروبال بدهند تا نقاط ضعف و قوتش دیده شود. باید کمبودهایش بیان شود تا دوباره به روزهای خوبش بازگردد. متاسفانه برای ما قهرمان زنده را عشق است. هم اکنون بسکتبال ایران در جایگاه بالایی قرار دارد. نباید خودمان به خودمان ضربه بزنیم. متاسفانه رفتارها کمی شخصی شده است. می بینیم که یک نفر چون با دیگری ارتباط خوبی ندارد انتقادهای غیر منطقی می کند. از طرف دیگر چون با فردی دیگر دوست است تعریف های نامناسب دارد. باید این فضا را از بین برد و تنها در اندیشه رشد بسکتبال بود.
* به عنوان رییس کمیته مربیان انتقادهای زیادی از شما می شود! فعالیت کمیته های فدراسیون چطور است؟
انتقاد همیشه هست اما باید سازنده باشد. من از کمیته خودم می گویم. قبل از اینکه کسی انتقاد کند بهتر است با خود ما صحبت کند و از برنامه هایمان بپرسد. بپرسند که ما در این مدت چه کار کرده ایم. سال گذشته ۲۵ کلاس مربی گری درر رده های مختلف داشتیم. چند مربی خوب را به کلینیک آلمان اعزام کردیم. تمام استان ها را زیر نظر مربی خارجی قرار دادیم. کلاس های متعدد در منطقه های هشت گانه برگزار کردیم. " بوبان متیف" در استان های مختلف حاضر شد، کلاس داشت و استعدادیابی کرد. تمام این کارها در سال گذشته و طبق برنامه ریزی انجام شده است. انتقاد می کنند چرا کلینیکی در ایران نداریم. وقتی بسکتبال سالن ندارد در کجا برگزار کنیم؟ یک سالن آزادی داریم که تمام تیم های ملی مردان و تیم ملی بانوان در آن تمرین می کنند. این کلینیک کجا برگزار شود؟ ما در شهرستان ها کلاس های خوبی داشتیم. مطمئنا عیب هایی وجود داشته اما اینکه انتقاد کنیم کاری انجام نشده است نتیجه ای نخواهد داشت. برخی حتی خبر ندارند در سال گذشته چند کلاس مربی گری برگزار شده است. انتقاد سازنده به درد می خورد اما انتقادهای بی پایه و اساس مغرضانه است.
* فعالیت کمیته مربیان نسبت به پتانسیل بسکتبال چقدر است؟
تا جایی که در توان داشتیم کار کردیم. کار شده است. این همه بازیکن پرورش داده می شود توسط چه افرادی رشد پیدا می کنند، جز این است که مربیان ایرانی باعث تکامل آن ها شده اند؟ این نشان می دهد مربیان خوبی در ایران رشد کرده اند.
* پس قبول دارید رشد بسکتبال ایران با مربی های داخلی بوده؟
بله. مربیان ایران زحمت کشیده اند. توانایی های بالایی دارند. این همه مربی خارجی در ایران کار کرده و نتیجه نگرفته است. بسکتبال ایران مربیان باشعور، فهمیده، باسواد و توانمندی دارد. همه تحصیل کرده اند. مربیان ما اساتید دانشگاه هستند. تلاش همین افراد بوده که بسکتبال به اینجا رسیده است. من از تمام این افراد که شبانه روزی کار می کنند تشکر می کنم و امیدوارم همیشه در بهترین جایگاه ورزش قرار بگیرند.
ارسال نظر