به گزارش پارس، علیرضا دبیر، قهرمان سابق المپیک کشتی و عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در یادداشتی برای خبرگزاری فارس، تحلیلی از وضعیت کشتی در جهان و ادامه حضور آن در المپیک ها ارائه کرده است که در زیر می خوانیم:

کشتی در المپیک باقی خواهد ماند؛ این تحلیلی است برخواسته از مجموعه اخبار بدست آمده پس از فروکش کردن یک طوفان بزرگ خبری.

کشتی در المپیک باقی خواهد ماند و این باقی ماندن آنقدر ارزش دارد که برایش جشن به پا کرده و شاکر باشیم. چه، مدال آورترین رشته ورزشی ما در المپیک – همان رشته ای که ورزشی های سراسر دنیا ایرانیان را به آن می شناسند – از پس یک اضطراب و تشویش بزرگ حالا برای همیشه می تواند قرار گیرد. آسوده از تهدیدی که سال ها بود پس از هر المپیک تکرار می شد و دل نگرانمان می کرد.

واقعیت آن است که خطر حذف کشتی از المپیک، خطری تازه و ناگهانی نبوده است. دوره ها بود که چون سخن از المپیک به میان می آمد چوب منتقدان فیلا – و مشخصاً رئیس همیشه حاشیه ساز آن – بالا می رفت. چوبی که هر آن مترصد فرو آمدن بر سر کسانی بود که اتفاقاً کمترین بار گناه را در این مساله برعهده داشتند.

آنها که تمام زندگی شان را به یکی از کهن ترین رشته های ورزش گره زده و به عشق المپیک و روزهای پر از هیجانش زندگی می کردند. مربیان، کشتی گیران، مدیران، تماشاگران و خبرنگاران عاشق کشتی. و علاوه بر تمام اینها، ملت ها. ایرانی و روس. کوبایی و ترک. آمریکایی و بلغار. جالب آنکه چندسالی هم می شد که اروپایی ها لیگ های حرفه ای به راه انداخته و حتی ستاره هایی از آسیا را به کشورهایشان می بردند تا از قافله این کهن ورزش پر از احساس و معنا دور نباشند.

کشتی تازه داشت مراحل تکوین و رشدش تا مبدل شدن به یک ورزش همه پسند و واقعاً بین المللی را طی می کرد که داستان آغاز شد؛ رأی هیات اجرایی و تهدید به حذف قطعی! عملی شدن یک تهدید همیشگی، اما برای هدفی دیگر. برای یک تسویه حساب غیر ورزشی. پیشینیان به این کار می گفتند: " حقه ی تب و مرگ"

که یعنی وقتی قصد حذف عنصری" کوچک" را دارید، بزرگترش را نشانه بگیرید. کلیت اش را هدف قرار دهید. خلاصه به مرگ بگیرید تا به تب راضی شود. و مصداق" تب" از منظر آنها کسی بود که به هیچ رسمی تن نمی داد، قواعد بازی IOC را رعایت نمی کرد، ساز خودمختاری در زمینی می نواخت که سرکشی در آن تاوان سنگین داشت؛ مارتینتی؛ رئیس مستعفی فیلا.

کشتی در المپیک باقی خواهد ماند. این تحلیلی برخواسته از مجموعه اخبار بدست آمده پس از فروکش کردن یک طوفان بزرگ خبری است. چهره های قدرتمند ورزش دنیا حالا از بابت طغیان و یاغی گری آسوده خاطرند و ضرورتی به جدال با میلیون ها عاشق و دلباخته کشتی نمی بینند. کشتی، هوادار دارد، حامی دارد، بازیگران فعال دارد، رسانه دارد و از همه مهم تر، رئیسی سرکش و خود رای ندارد.