جعفری: ورزش های سنتی فقط جنبه قهرمانی ندارند
![lead](/images/topnews-text-icon.png)
غلامرضا جعفری معتقد است رسیدن به جایگاه شایسته ورزشهای روستایی و عشایری باید با همکاری دیگر بخشها و خصوصا مجلس انجام گیرد، چرا که مسائل ارزشی و فرهنگی حاکم بر ورزشهای سنتی جنبه اجتماعی دارد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رییس فدراسیون ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی، در حاشیه مسابقات شترسواری قهرمانی کشور در روستای مصر شهرستان خور و بیابانک، در گفت وگو با دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، در پاسخ به این پرسش که پس از تایید حکم ریاست فدراسیون، اصلی ترین برنامه ها و اهدافتان چه خواهد بود؟ اظهارکرد: در برنامه راهبردی که در مجمع مطرح شد سعی بر این است که در قالب هدف گذاری های انجام شده، برنامه ها را با رویکرد ویژه ای تحقق ببخشیم. بخشی از این رویکرد، ارزشی و فرهنگی است و فعالیت های انجام شده فقط در بُعد قهرمانی نخواهد بود.
وی ادامه داد: صیانت از فرهنگ های کشور و احیای ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی در قالب یک تقویم واحد، رویکرد دیگر فدراسیون خواهد بود. همچنین حفظ سلامت آحاد مختلف مردم، استعدادیابی و توانمند سازی ورزشکاران روستایی و عشایری و همچنین تهییج غرور ملی از اصلی ترین رویکردها و برنامه های فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی خواهد بود.
رییس فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی استفاده حداکثری از منابع موجود را مستلزم همکاری بخش های مختلف دانست و تصریح کرد: رسیدن به جایگاه شایسته ورزش های روستایی و عشایری باید با همکاری دیگر بخش ها و خصوصا مجلس انجام گیرد، چرا که مسایل ارزشی و فرهنگی حاکم بر ورزش های سنتی بعد اجتماعی و با اهمیتی دارد.
شترسواری می تواند در تقویم سالیانه ورزشی قرار گیرد
جعفری همچنین پیرامون مسابقات شترسواری کشوری برگزار شده در روستای مصر شهرستان خور و بیابانک گفت: برگزاری چنین رقابت هایی نیازمند تدارکات و زیرساخت های گسترده است، مسابقات شترسواری می تواند به صورت تقویم سالیانه در بیاید و به دفعات در مناطق مختلف کویری کشور برگزار شود. همچنین استان هایی که مناطق کویری زیادی را در خود جای داده اند این مسابقات به صورت استانی و کشوری نه برای یکبار در طول سال بلکه به صورت مستمر برگزار کنند.
وی بیان کرد: در این راستا مکان های ناشناخته را مورد بررسی قرار می دهیم تا بتوانیم مسابقات بیشتری را برگزار کنیم، این رقابت ها فقط از بعد قهرمانی نخواهند بود بلکه شور و نشاط اجتماعی را در مردم و خصوصا در مردم منطقه به دنبال خواهد داشت.
جعفری افزود: برخی از رشته های بومی محلی و ورزش های سنتی می توانند برای تمرین ورزشکاران رشته های دیگر نیز به کار رود و در این ارتباط سعی خواهیم کرد از ظرفیت های موجود نهایت استفاده را ببریم. از هر موقعیتی می توان بهره برد. برای مثال مانند منطقه خور و بیابانک اصفهان که در آن شترسواری رونق دارد می توان در مناطق ترکمن نشین مسابقات سنتی اسب دوانی برگزار کرد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث ورزش های روستایی، همکاری نمایندگان مجلس مورد نیاز است، چرا که ورزش های روستایی گستردگی زیادی دارند و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در تخصیص بودجه سالیانه سهم قابل توجه ای برای ورزش های مناطق روستایی و عشایری در نظر گرفته شود.
ارسال نظر