به گزارش پارس به نقل از دانشجویان ایران (ایسنا) ، حسین کلانی سال ها در فوتبال ایران کار و تلاش کرد و نامی نیک از خود به یادگار گذاشت. بازیکن سال های دور فوتبال ایران و پرسپولیس این روزها خیلی در حال و هوای فوتبال نیست و دلمشغولی های دیگری دارد. با این حال، فوتبال در رگ های او جریان دارد و به خوبی درک می کند که حال فوتبال امروز خوب نیست. کلانی درد فوتبال ایران را « تربیت نشدن صحیح» نسل جدید می داند.

گفت و گوی ایسنا را با حسین کلانی، فوتبالیست برجسته اسبق تیم ملی و پرسپولیس در ادامه می خوانید:

* دست از سر ما بر نمی دارند!

حسین کلانی در ابتدای سخنانش گفت که خیلی در جریان اخبار فوتبال ایران نیست. اما درباره مشکلات موجود در فوتبال ایران، اظهار کرد: آن چه مشخص است این است که پس از انقلاب به دلیل شرایط خاصی که بود و به ویژه وقوع جنگ تحمیلی که هشت سال و اندی طول کشید و عوارض آن سال ها ادامه داشت، کمی کنترل تربیتی و مسایل اجتماعی از دست ما خارج شد. این اتفاق در همه کشورهایی که جنگ را تجربه کرده اند دیده می شود.

وی در ادامه گفت: خدا را شکر کشور ما به سمت روشنایی می رود و به تدریج تمام مشکلات را ترمیم می کند، اما ما کشوری هستیم که هنوز دست از سرمان بر نمی دارند و از گوشه و کنار دنیا بر ما فشار می آورند. این مسایل در حوزه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی موثر هستند و بیشترین اثر خود را هم روی جوانان می گذراند.

* بزرگ ترها در تربیت جوانان کوتاهی کردند

کلانی ادامه داد: پس از جنگ، بزرگ تر های جامعه مشغول رفع معضلات جنگی بودند که در طول هشت سال کشور را خراب کرده بود. به همین دلیل بزرگ ترها در مسایل تربیتی، اجتماعی و فرهنگی کوتاهی کردند. البته امروز این تفکر در دست اندرکاران ورزشی کشور هست.

بازیکن اسبق تیم ملی در ادامه، اظهار کرد: یکی از عوارض اجتماعی که معمولا در همه جای دنیا دیده می شود، وجود « مافیا» است. گاهی این مافیا در آمریکا و اروپا دیده می شود و گاهی از سنگال و شرق آسیا سر در می آورد. یک روز وجود مافیا در جام جهانی ثابت می شود و یک روز هم ردپایش در المپیک پیدا می شود. این مساله در اخلاقیات و فرهنگ ورزشی اثرگذار است.

* در فوتبال به دنبال « پهلوان» می گشتیم!

وی افزود: بیشتر ورزش هایی که در ایران هست وارداتی است. همین فوتبال که بیش از ۸۰ سال در ایران سابقه دارد یک ورزش وارداتی و متعلق به یک فرهنگ بیگانه است. در سال های دور تلاش می شد که فرهنگ فوتبال با فرهنگ بومی ایران تلفیق شود. قصد این بود که راه و رسم پهلوانی که گذشت، همکاری و ایثار بود در فوتبال ظهور و بروز پیدا کند که البته تا حدودی هم موفق شدیم. « پهلوان» در ورزش ملی ما یعنی کشتی وجود دارد و ما می خواستیم در فوتبال پهلوان سازی کنیم.

* فوتبالیست های امروز بی تفاوت و بی گذشت شده اند

این پیشکسوت فوتبال در ادامه به مشکلات موجود در فوتبال ایران اشاره و خاطر نشان کرد: مسایلی در فوتبال کشور هست که هراز گاهی بر ملا می شود. مشکل فوتبال امروز ما دلال بازی و مشکلات فرهنگی استادیوم ها است. فوتبالیست ها بی تفاوت و بی گذشت شده اند. بازیکن با مربی و تماشاگر درگیر می شود. تماشاگر با بازیکن مشکل دارد و مدیران با هم درگیر هستند. در مصاحبه های تلویزیونی، رادیویی و روزنامه ها حرمت ها حفظ نمی شوند.

کلانی ادامه داد: مطمئن هستم که فرهنگ غنی ایران اگر حاکم شود، می تواند همه این مشکلات را حل کند. امیدوارم که همه مسئولان هر چه سریع تر اقدام لازم را انجام دهند. همه دوست دارند که برای اعتلای کشور تلاش کنند. مسایل فرهنگی در فوتبال و به طور کل در ورزش باید از پایه شروع شود. فرهنگ باید از خانواده، دبستان و دبیرستان تا دانشگاه و اجتماع باید شکل بگیرد.

* از فاش شدن فساد در فوتبال خوشحال شدم!

وی در ادامه درباره وجود تبانی در لیگ یک نظر جالبی داشت: وقتی می بینیم که حرکاتی شکل می گیرد و فسادی بر ملا می شود از یک طرف ناراحت می شویم که چرا چنین مساله ای وجود دارد، ولی از طرف دیگر خوشحال می شویم که خوشبختانه این فساد پنهان نیست و بر ملا شده است. باید به این مساله با دید مثبت نگاه کنیم چون با بر ملا شدن این مساله، مسئولان می توانند راه حلی برایش پیدا کنند.

کلانی در ادامه خطاب به اهالی رسانه، گفت: وسایل ارتباط جمعی از رسانه های نوشتاری گرفته تا رسانه های دیداری، نقش زیادی در حل معضل های فوتبال دارند. رسانه ها چه از دیدگاه افشاگر و چه از نظر راهنما می توانند نقش مفیدی در بهبود شرایط ایفا کنند.

فوتبالیست قدیمی تیم ملی و پرسپولیس همچنین درباره وضعیت بازیکنان و مربیان فوتبال ایران، به ایسنا گفت: برخی از فوتبالی های قدیمی به علت مشغله کاری و مسایلی که درگیرش بوده اند، خود را کنار کشیده اند چون نمی توانند خودشان را با شرایط امروز وفق دهند. بازیکنان زمان محدودی برای حضور در فوتبال دارند، اما مربیان با این محدودیت روبرو نیستند و به همین دلیل برخی از مربیان سال ها در میدان کار باقی می مانند. این افراد سال به سال به دلیل فشار کار و دانش روز افزون فوتبال ناچار هستند که علم خود را به روز کنند، همچنین در سال های اخیر مربیان جوان زیادی وارد چرخه شده اند.

* همیشه مبصر کلاس، شاگرد اول نیست!

وی در ادامه نقدی هم بر عملکرد مدیران فوتبالی داشت و گفت: دلیلی ندارد که مدیر یک باشگاه حتما در آن رشته ورزشی فعالیت حرفه ای کرده باشد. علم مدیریت مسایل دیگری را عنوان می کند. یک مدیر خوب، یک برنامه ریزی خوب است. مدیر خوب کسی است که می تواند افراد متخصص در حوزه های متخلف را دور هم جمع کند و آنها را با هم هماهنگ کند. مثلا مدیر یک باشگاه فوتبال حتمانباید یک فوتبالیست حرفه ای بوده باشد. او مطمئنا در دوران تحصیل در دانشگاه پا به توپ شده یا دست کم فوتبال را می شناسد. همیشه مبصرهای کلاس را از بین شاگرد اول ها انتخاب نمی کردند. همین طور کاپیتان تیم ها همیشه بهترین بازیکن ها نبوده اند. مبصر کلاس یا کاپیتان تیم کسی است که همه از او حرف شنوی دارند و می تواند مسایل را مدیریت کند.

کلانی در پایان گفت: باید امیدوار باشیم که کشور روز به روز به طرف تعالی پیش برود. از خیلی مسایل رنج می بریم، اما دلسوزانی هستند که تلاش می کنند این مسایل برطرف شوند.