به گزارش پارس ، لطفعلی پورکاظمی در گفتگو بامهر، با یادآوری اینکه طرح نظارت بر سلامت باشگاه ها از تابستان سال گذشته به طور همزمان در تهران و سایر شهرستان ها آغاز شد، در مورد نتایج به دست آمده از بازرسی های انجام شده توضیح داد و اظهارداشت: سال گذشته در مجموع ۸ هزار باشگاه ورزشی توسط ماموران ما در استان های مختلف مورد بازرسی قرار گرفت که از میان آنها ۸۰ مورد پلمپ داشتیم.

وی به مواردی که موجب پلمپ شد اشاره کرد و ادامه داد: فروش مواد ممنوعه یا تجویز آنها عمده مواردی بود که به خاطر برخورد با آنها بر اساس دستور العمل کمیسیون ماده ۵ وزارت ورزش و جوانان اقدام به پلمپ باشگاه ها کردیم. البته مدت زمان پلمپ باشگاه ها با توجه به میزان تخلف از یک هفته تا یک سال متغیر بود.

پورکاظمی تاکید کرد: بر اساس بازرسی های صورت گرفته ۹۰ درصد باشگاهها فعالیت سالمی دارند و مربیان شاغل در آنها به صورت علمی کار می کنند چون دوره های آموزشی لازم را گذارنده اند. در این میان ۱۰ درصد باشگاه ها به واسطه تجویز مکمل های غیر مجاز فعالیت غیرمجاز دارند که به دنبال شناسایی همه آنها و جلوگیری از فعالیت شان هستیم.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی که مسئولیت پیگیری طرح نظارت بر سلامت باشگاه ها را بر عهده دارد، در مورد نتیجه بازرسی های انجام شده گفت: به دنبال بازرسی های مداومی که تا امروز در باشگاه ها صورت گرفته از شدت مصرف مکمل ها به ویژه مکمل های غیرمجاز کاسته شده و در مقابل نقش پزشکان و متخصصان تغذیه بیشتر نمود پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه برای داشتن جسم و آناتومی سالم نیازی به مکمل نیست، تصریح کرد: بهترین مکمل برای هر فرد ورزشکار غذای طبیعی است. امیدوارم با در ادامه بازرسی ها و با فرهنگ سازی و برگزاری دوره های آموزشی لازم ورزشکاران به مکمل های طبیعی روی بیاورند. در صورتی هم که قصد استفاده از مکمل دارند آن را با مشورت پزشک و مربی متخصص خود انتخاب کنند.

پورکاظمی همچنین بر ادامه اجرای طرح نظارت بر سلامت باشگاه ها در سال جاری تاکید کرد واظهارداشت: امسال با جدیت بیشتری این طرح دنبال می شود چون بسیاری از ورزشکاران ما از داخل همین باشگاه ها خارج می شوند. بنابراین اگر شرایط باشگاه ها سالم باشد، ورزشکاران سالمتری در آینده خواهیم داشت.

" در صورتیکه در دور جدید بازرسی ها با موردی مواجه شوید که سال گذشته جز متخلفین بوده و دوباره مرتکب آن شده است، چه برخوردی خواهید داشت" ؟ ، وی در پاسخ به این پرسش گفت: اگر باشگاهی سابقه منفی داشته باشد و دوباره مرتکب تخلف شود با توجه به نوع تخلف حکم سنگین تری برای آن صادر خواهد شد.

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در پایان یادآور شد که طرح نظارت بر سلامت باشگاه‎ ها با همکاری مشترک کمیسیون ماده پنج وزارت ورزش و جوانان، حراست این وزارتخانه و ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ایران انجام می‎ شود.