به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین؛ مجید جلالى معتقد است کیفیت بازى بچه هاى تیم ملى امید در مقابل زیر ٢٣ساله هاى ژاپنى فراتر از باورهاى خود و حتى توان بچه هاى تیم بوده و در پاسخ به خبرآنلاین دلیل باخت تیم امید را اینگونه مطرح کرد: "بچه ها خیلى بالاتر از حد خود، خیلى با صداقت و با وجود بازى کردند و ایده تیم، ایده خوبى براى بازى بود اما چیزى که باعث شد در ١٥دقیقه بازى را از دست بدهیم تحلیل قواى بچه ها بود."

او در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کردید ایران با شکست ژاپن به مرحله بعد برود، گفت: "خب بازى بسیار سختى بود و همه باید این واقعیت را بدانید که اگر هم مى بردیم صرفا یک اتفاق بود. ژاپن کشورى است که پنج دوره بدون وقفه به جام جهانى و المپیک رفته، سه دوره قهرمان جام ملت ها شده و ما به هیچ کدام از این ها نرسیده ایم و دلیلش این است که راه هایى که ژاپن مى رود را ما نمى رویم!"

وى در ادامه گفت: "راه آنها، راه توسعه و پیشرفت است. راهى که ما جاى آن را به راه هاى گلخانه اى و استفاده از نتیجه هاى موقتى و زودگذر داده ایم. افکار عمومى را هم در همین جهت راضى کرده ایم و ٣٠ سال است در مسیر پسرفت فقط جو سازى می کنیم."

جلالی به این سوال که چرا با وجود تغییر رویکرد مدیران نسبت به تیم ملى امید باز شاهد ناکامى تیم بودیم پاسخ داد: "سیستم گلخانه اى همین را مى گوید. ٢٠-٣٠ تا جوان را مى آورید، هر چه دارید خرج آن ها مى کنید که اگر هم نتیجه بگیرید بیانگر عمق فوتبال شما نیست! دو میلیون جوان در کشور فوتبال بازى مى کنند که ٧٠٠ هزار نفر آنها زیر ٢٣ سال هستند. چرا با همه این هزینه ها نمى توانیم فوتبالیست بسازیم؟ چرا تیم ملى در کشور هاى دیگر دنبال بازیکن مى گردد؟ به این خاطر که براى فقط ٤-٥ماه و براى جوسازى در افکار عمومى امکاناتى فراهم مى شود."

مجید جلالى نقش کادر فنى را در این بین سطحى دانست و گفت: "بحث بر سر کادر فنى از موضوعات سطحى و جهت سرگرمى است. موضوع بر سر فوتبال یک کشور است که بیش از ٣٠ سال است که به عقب حرکت مى کند و باید در مسیر توسعه قرار گیرد چرا که در طى سال هاى اینها مى آیند و آنها مى روند، چرا نمى بریم؟ هشت دوره گذشته را مرور کنید. چه اتفاقى افتاده؟ ٣٢سال است دچار مشکلات مشابه هستیم. چرا هنوز نمى توانیم؟"

او در آخر راهکار اصلاح عقب ماندگى ٣٠ساله فوتبال ایران اینگونه مطرح کرد: "باید افکار عمومى را قانع کنیم که این مسیر اشتباه است. مدیران ما تابع افکار عمومى هستند. مردم باید از مدیران برنامه بخواهند، کار با برنامه بخواهند. مهم نیست مربى را از کجاى دنیا مى آورند، باید به او زمان دهند. ما به برنامه اى بلند مدت نیاز داریم تا در مسیر توسعه قرار بگیریم. فوتبال راه پیشرفت را به ما نشان داده، پس این کار سختى نیست! همه رفته اند، ما هم مى توانیم برویم."

جلالى به موانعى هم در راه توسعه فوتبال اشاره کرد: "یکى از موانع این راه مهندسین افکار عمومى اند. کسانى که در جهت منافعشان افکار عمومى را با جو سازى و دلخوشى هاى کوتاه مدت در مدت مدیریتشان از مسیر درست دور مى کنند. و دومى برخى قانون ها هستند. قوانینى که مانع از خصوصى شدن و درآمدزا شدن فوتبال ما مى شوند."

سرمربى سایپا باز کردن گره کار را به دست رسانه ها میسر دانست و گفت: "اگر مسیر را عوض نکنیم باز هم شکست خواهیم خورد. مدیران ما تحت تاثیر افکار عمومى کار مى کنند و رسانه ها باید افکار عمومى را به سمتى ببرندخ که از مدیران ما برنامه بخواهند. در غیر این صورت تا مدیران کارآمد با اتاق فکر آمد و برنامه طولانى مدتى نباشد تا ٢٠ سال دیگر هم ژاپن را در هیچ سطحى نمى توانیم شکست دهیم و اگر این اتفاق هم بیافتد، صرفا یک اتفاق خواهد بود."