سجادی :
بیش از 1300 ورزشکار مورد آزمایش دوپینگ قرار گرفتند

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان گفت که 1304 ورزشکار ایرانی از ابتدای امسال مورد آزمایش دوپینگ قرار گرفتند این در حالی است که در سال گذشته ٦٢٧ نمونه آزمایش دوپینگ از ورزشکاران گرفته شد.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، از وزارت ورزش و جوانان ، سید نصرالله سجادی گفت : ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ( نادو )در سال کسب سهمیه المپیک ریو 2016 بیشترین دقت نظر را نسبت به موضوع دوپینگ اعمال می کند و از میان نمونه های گرفته شده تنها ٣٦ مورد مثبت بوده است که تلاش می کنیم همین میزان هم نباشد.
وی خاطرنشان کرد : برای مثال در فوتبال ،٣٨٠ نمونه تست دوپینگ از تیم های لیگ برتری ، لیگ دسته یک ، فوتسال و حتی فوتبال ساحلی گرفته شد که تنها ٤ مورد آن مثبت بود و یا در رشته ای مانند کشتی در سال ٢٠١٥ از میان ٩٥ نمونه هیچ مورد مثبتی نداشته ایم.
سجادی یادآور شد که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) زیر نظر آژانس جهانی ضد دوپینگ( wada ) فعالیت دارد و به لحاظ تخصصی مورد اعتماد این آژانس است.اعتبار نادوی ایران در حدی است که افسران کنترل دوپینگ ما از سوی فدراسیون های جهانی مسوولیت کنترل دوپینگ رقابت های بزرگی مانند لیگ جهانی والیبال یا رقابت های جام جهانی کشتی که به میزبانی ایران برگزار شد ،بر عهده داشتند.
معاون وزیر ورزش و جوانان سال ٢٠١٦ را برای ورزش ایران مهم توصیف کرد و ادامه داد : پاک بودن ورزش راهبرد مهم وزارت ورزش و جوانان است. سال ٢٠١٦ ، سال برگزاری المپیک و حضور قهرمانان ایران در این رقابتهاست و تمام تلاش ما ارتقای کمیت و کیفیت موارد ضد دوپینگ و همچنین حضور کاروانی پاک به ریو است.
وی افزود: استانو زولول بیشترین ماده ممنوعه استفاده شده در سال ٢٠١٥ از سوی ورزشکاران بوده است .کار ما در ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تنها نمونه گیری نیست و بخش مهمی از زمان و هزینه این ستاد صرف آموزش و آگاه سازی مربیان، قهرمانان و سرپرستان تیم های اعزامی به بازی های المپیک و پارالمپیک می شود.
وی در مورد نوع آموزش های ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران گفت: آموزش چهره به چهره، برگزاری کلاس های آموزشی ، پاسخگویی تلفنی به سوالات ورزشکاران و ارایه مشاوره دارویی و اطلاع رسانی در قالب کارت جیبی و بروشور ویژه المپیک از مهمترین فعالیت های آموزشی ستاد به قهرمانان و مربیان است.
سجادی در مورد قهرمانانی که برای درمان از دارو استفاده می کنند، گفت : آشنایی با چگونگی مصرف درمانی دارو ها از سوی ورزشکارانی که بیماری دارند از برنامه های دیگر نادوی ایران است و قهرمانان توجه کنند که پزشک آنها نام دارو و میزان مصرف مجاز را باید به نادو اعلام کند .
رییس ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران درمورد اطلاع افسران آژانس جهانی ضد دوپینگ از شرایط قهرمانان اعزامی ایران به بازیهای المپیک و پارالمپیک افزود : ما یک سال محل تمرین و زندگی قهرمانان را به فدراسیون های بین المللی هر رشته برای کنترل دوپینگ اعلام می کنیم و آنها می توانند سر زده برای کنترل دوپینگ حاضر شوند .
ارسال نظر