~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا محمدرضا مظلومی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه با بیست و سوم مهرماه روز جهانی "عصای سفید" اظها‌ر کرد: فدراسیون نابینایان و کم بینایان از سال 78 طبق مصوبه سازمان ورزش پیشین از فدراسیون جانبازان و معلولان جدا شد. در آن زمان تنها گلبال رشته خاص نابینایان و کم بینایان بود که به تدریج رشته‌ها‌ی دیگری همچون و‌ز‌نه‌بر‌د‌ار‌ی، د‌و‌و‌مید‌ا‌نی، شنا، شطرنج، دوچرخه‌سواری دو نفره، جودو و فو‌تبا‌ل پنج نفره به آن اضافه شد. به طوری که هم اکنون مردان در هشت رشته و زنان در چهار رشته گلبال، د‌و‌و‌مید‌ا‌نی، شنا و شطرنج فعالیت می‌کنند.

وی افزود: ورزشکاران نابینا و کم بینا ورزشکاران خاصی هستند که مشکلات آنها نسبت به افراد سالم چند برابر است و بودجه و امکانات خاص می‌خواهند. از سوی دیگر با توجه به این که طبق آمار سازمان جهانی در حال‌ حاضر یک تا یک و نیم درصد نابینا و کم بینا در کشور وجود دارد، به نظر می‌رسد مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به ورزشکاران این رشته داشته باشند و از آنها حمایت لازم را به عمل آورند.

مظلومی در پاسخ به این پرسش که در حال‌ حاضر کدام یک از انجمن‌های ورزشی نابینایان و کم بینایان عملکرد بهتر و موفقی دارد، تصریح کرد: اکثر انجمن‌ها فعال هستند و عملکرد قابل قبولی دارند. البته انجمن دوچرخه‌سواری چند سالی است که به دلیل نداشتن دوچرخه خاص نابینایان و کم بینایان فعالیتش مسکوت مانده و هنوز هم نتوانستند با تامین دوچرخه‌های حر‌فه‌ای دو نفره مشکل را حل کنند.

رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان خاطر‌نشان کرد: با توجه به این که در رشته‌ها‌ی فو‌تبا‌ل پنج نفره، گلبال، د‌و‌و‌مید‌ا‌نی و جودو در پارالمپیک مطرح هستیم، اما متاسفانه امکانات و اعتباراتمان با امکانات و بودجه تیم‌های پارالمپیکی همخوانی ندارد و با کمترین امکانات و بودجه، تیم‌های خود را برای کسب سهمیه و حضور در بازی‌های پارالمپیک 2016 ریو آماده می‌کنیم.

وی گفت: اگر بخواهیم در پارالمپیک مدال کسب کنیم، باید ورزشکاران ما از اردوهای تدارکاتی داخلی و برون مرزی خوبی برخوردار شوند. اما متاسفانه شرایط نامطلوب بودجه‌ای فدراسیون اجازه تدارک چنین اردوهایی را به ما نمی‌دهد.

رییس فدراسیون نابینایان و کم بینایان همچنین از اعزام تیم ‌ملی شنا به مسابقات بین‌المللی لهستان برای کسب سهمیه پارالمپیک خبر داد و افزود: تیم ‌ملی شنا برای اولین بار با پنج ورزشکار جهت کسب سهمیه ورودی در بازی‌های پارالمپیک ریو آذرماه راهی لهستان خواهند شد. البته در حال‌ حاضر شرایط شناگران ما مطلوب است و مشکل خاصی ندارند، اما به هر صورت نبود استخر یکی از بزرگترین دغدغه‌های اصلی ما برای آماده سازی تیم ‌ملی شناست. از سوی دیگر فدراسیون نابینایان و کم بینایان چون از امکانات و سالن‌های ورزشی خاص ورزشکاران این رشته برخوردار نیست، فدراسیون شنا نیز همکاری لازم را با این فدراسیون ندارد. بنابراین نبود استخر شرایط ملی‌پوشان شنا را برای آماده سازی جهت شرکت در مسابقات بین‌المللی لهستان دچار مشکلات زیادی کرده است.

مظلومی گفت: ما عضو یک خانواده‌ هستیم و دوست داریم مسئولان بین ورزشکاران این فدراسیون و افراد سالم تفاوتی قائل نشوند. در حقیقت همان امکانات و شرایطی که برای ورزشکاران المپیکی فراهم می‌کنند، برای ورزشکاران پارالمپیکی نیز در نظر بگیرند تا افتخار آفرین باشند.