پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- فریدون حسن- شنیدن خبر عدم پخش رقابت‌های کشتی جهانی امریکا از صداو سیما تمام علاقه‌مندان به ورزش را شوکه کرد. بدون تردید کشتی به عنوان ورزش اول کشور علاوه بر هواداران و علاقه‌مندان خاص خود در بین سایر اقشار مردم و هواداران رشته‌های دیگر نیز از محبوبیت خاص و بالایی برخوردار است.  این محبوبیت وقتی پای مسابقات جهانی، آن هم در امریکا، به میان آید بیشتر از قبل هم می‌شود. به تجربه ثابت شده است حساسیت مردم ورزش دوست ایران و حتی آنها که در ایام دیگر چندان به ورزش اعتنایی ندارند در زمان برگزاری چنین رویدادهایی اینقدر زیاد می‌شود که بی‌صبرانه منتظر پخش مستقیم این رقابت‌ها از تلویزیون می‌مانند. حالا تصور کنید این صبر و انتظار با پیروزی و افتخارآفرینی و بالارفتن پرچم مقدس کشورمان نیز همراه باشد بی‌تردید شور و شعف حاصل از این اتفاق را در بین مردم با هیچ مقیاسی نمی‌تواند اندازه گرفت اما با تمام اوضاع و وجود چنین حقایق غیرقابل انکاری صداو سیما در اقدامی تأمل‌برانگیز قصد پخش مسابقات را ندارند. 

هرچند گفته می‌شود که آنها تصمیم دارند تنها رقابت‌های رده‌بندی و فینال را پخش کنند اما وقتی متوجه شویم که صدا و سیما بنا به دلیل واهی مشکل مالی از پرداخت حدود 300 میلیون تومانی هزینه پخش این مسابقه شانه خالی کرده در حالی که می‌تواند با موافقت رئیس سازمان تمامی مسابقات را پخش کند آن وقت می‌توان به تصور این سازمان عریض و طویل در اهمیت دادن به یکی از خواسته‌های مردم و مخاطبان رسانه‌ ملی پی برد.  این در حالی است که صدا و سیما با شعار اهمیت دادن به خواسته‌های مخاطبان، بسیاری از برنامه‌ها و سریال‌های نه چندان مطلوب و درجه چندم را در طول شبانه روز پخش می‌کند آن وقت آنچه خواسته همین مخاطبان است را بنا به دلایل گوناگون روی آنتن نمی‌برد. 

چنین برخوردی از سوی صدا و سیما با ورزش اول البته مسبوق به سابقه هم هست، صدا و سیما در پرداخت حق پخش فوتبال هم کاملاً یک جانبه به موضوع نگاه می‌کند و به راحتی حق فوتبال را نمی‌دهد و حالا گویا این مسئله به کشتی هم سرایت کرده است. 

مسئولان فدراسیون کشتی در حالی چشم انتظار حمایت رئیس سازمان صداو سیما برای پخش مسابقات جهانی کشتی هستند که به نظر می‌رسد چنین تصمیمی با نظر مستقیم خود دکتر سرافراز اتخاذ شده باشد. 

آنچه مهم است اینکه این تصمیم با نظر هرکس و مسئولی اتخاذ شده باشد، تصمیمی است که می‌تواند هواداران ورزش را بیشتر از قبل از صدا و سیما ناامید کند. مسئولان رسانه‌ ملی توجه داشته باشند که در صورت عدم پخش مسابقات علاقه‌مندان به کشتی و ورزش می‌توانند از طریق گوناگون مسابقات را دریافت و تماشا کنند راه‌هایی که هر چند غیرقانونی اما با کیفیت بالاتر و عدم اعمال نظر و سانسور‌های اعصاب خردکن گره‌گشای کار آنهاست.  اتخاذ چنین تصمیمی تنها نشان از کج سلیقگی مدیران رسانه ملی است. آن هم در شرایطی که سعی بر این است تا در هجوم انواع و اقسام شبکه‌های ماهواره‌ای رسانه ملی طوری به مخاطبان معرفی شود تا اقبال عمومی به سمت آن بیشتر از قبل شود ولی افسوس که اجرای چنین تصمیماتی تنها بر عکس آنچه می‌اندیشیم و می‌خواهیم پاسخ می‌دهد. 

دلخوری کشتی گیران از سیما

محمد محمدی سدهی- مسابقات جهانی کشتی امریکا، 16 شهریور ماه در لاس وگاس آغاز خواهد شد و ملی پوشان آزاد و فرنگی کار ایران با حضور در این رقابت‌ها شانس بالای خود را برای کسب سهمیه المپیک «ریو» امتحان خواهند کرد. خانه کشتی در روزهای گذشته میزبان برخی از مسئولان ورزشی کشور بود که هر کدام از آنها به اهمیت این رقابت‌ها تأکید فراوانی داشتند و در حالی که علاقه‌مندان به کشتی برای آغاز این رقابت‌ها و تماشای آن از گیرنده‌های تلویزیونی لحظه‌شماری می‌کنند، صدا و سیما اعلام کرد، به دلیل مشکلات مالی توان پرداخت مبلغ 300 میلیون تومان برای پخش کامل این رقابت‌ها را ندارد و تنها قادر است دیدارهای رده‌بندی و فینال کشتی‌گیران ایرانی را مستقیم روی آنتن ببرد و این مسابقات مهم در مراحل مقدماتی را از تلویزیون پخش نخواهد کرد. حمید بنی‌تمیم دبیر فدراسیون کشتی با تأیید این موضوع اعلام کرد، دلیل پخش نشدن این مسابقات مالی است. با وجود این مسئولان فدراسیون کشتی برای پخش این مسابقات عصر دیروز جلسه‌ای با مسئولان صدا و سیما برگزار کردند که خروجی این جلسه تا زمان انتشار این گزارش مبهم ماند، هرچند بیان این ناتوانی برای خرید پخش مسابقات جهانی از سوی این سازمان متمول خود تأمل برانگیز است. به این بهانه به سراغ پنج کشتی گیر آزاد و فرنگی کار که جمعه مسافرلاس وگاس هستند، رفت و نظرات آنها را جویا شد.

بیابانگرد: پخش کامل مسابقات وظیفه صدا و سیماست

افشین بیابانگرد فرنگی کار وزن 71 کیلوگرم در آستانه اعزام به جام جهانی امریکا درباره شرایط تیم ملی گفت: امسال تمام حریفان با قدرت تمام می‌آیند و این کار ما را سخت می‌کند اما ما تلاش‌مان را می‌کنیم تا از عنوان قهرمانی سال گذشته دفاع کنیم. وی با انتقاد شدید از تصمیم صدا و سیما مبنی بر پخش نکردن کامل مسابقات تیم ملی، اظهار داشت: چطور مسابقاتی مانند دوچرخه سواری و تنیس کشورهای دیگر را می‌توانند پخش کنند اما مهمترین مسابقه کشتی را که بینندگان زیادی دارد نمی‌توانند، این کمترین خواسته‌ای است که جامعه کشتی و مردم می‌توانند داشته باشند. پخش این مسابقات وظیفه صدا و سیماست و باید به آن عمل کند.

محمدیان: چرا فوتبال از کشتی مهم‌تر است؟

آزادکار وزن 97 کیلوگرم کشورمان در خصوص مسابقات جهانی می‌گوید: «مسابقات لاس وگاس حساسیت بالایی دارد و تیم ملی هم در این دوره با ترکیب جوانی به میدان می‌رود.» محمدحسین محمدیان با اشاره به حضور مسئولان ورزش در اردوهای تیم ملی و پخش نشدن مسابقات توسط صدا و سیما می‌افزاید: «حضور مسئولان موجب دلگرمی بچه هاست اما پخش نشدن این مسابقات از طریق صدا و سیما تعجب برانگیز است.» او ادامه می‌دهد: «کشتی ما در مسابقات بزرگ آبروداری می‌کند با وجود این توجه مسئولان به این ورزش کم است و همیشه مسابقات فوتبال حتی در دسته‌های پایین‌تر، اولویت بیشتری نسبت به کشتی دارند و این موضوع به هیچ وجه عادلانه نیست.»

اخلاقی: کار صداوسیما هیچ توجیهی ندارد

حبیب الله اخلاقی فرنگی کار وزن 85 کیلوگرم تیم ملی در آستانه اعزام به مسابقات جام جهانی درباره شرایط خود و تیم ملی گفت: با پشت سر گذاشتن تمرینات و اردوها به آمادگی خوبی رسیده ام و امیدوارم بتوانیم از عنوان قهرمانی سال گذشته خود دفاع کنیم. وی درباره این مسأله که گویا صدا و سیما گفته نمی‌تواند مسابقات تیم ملی را به طور کامل پخش کند، اظهار داشت: این مسأله موجب ناراحتی همه کشتی گیران شده است، این اقدام از سوی صدا و سیما بعید بود و هیچ توجیهی برای آن پذیرفتنی نیست. کشتی ورزش اول کشور ماست و اکثر مردم حتی در نیمه‌های شب بیدار می‌مانند و آن را تماشا می‌کنند، صدا و سیما نباید نسبت به کشتی و طرفدارانش بی‌توجه باشد.

رحیمی: مردم خواهان پخش مستقیم مسابقات هستند

آزادکار وزن 57 کیلوگرم کشورمان با اشاره به کار سخت تیم ملی در لاس و گاس می‌گوید: «شرایط تیم ملی خوب است و تیم جوان و با انگیزه‌ای داریم.» حسن رحیمی می‌افزاید: «مسابقات کشتی امریکا اهمیت زیادی دارد و مردم تمایل دارند که این مسابقات به‌صورت مستقیم پخش شود و از کشتی قهرمانان خود لذت ببرند اما بناست صدا و سیما کشتی‌ها را نصف و نیمه پخش کند.» او بیان می‌کند: «کشتی ما همیشه دست پر از مسابقات بازگشته،‌ پخش نشدن مسابقات شاید نشان دهنده این است که مسئولان صداوسیما از کشتی بدشان می‌آید. استقبال از کشتی زیاد است و علاقه مندان به این رشته در بدترین زمان هم تماشای کشتی را از دست نمی‌دهند.»

قاسمی: تصمیمات سیما در کشتی معکوس است

ملی پوش 74 کیلوگرم کشتی آزاد با اشاره به شرایط خوب تیم ملی برای حضور در لاس وگاس می‌گوید: «ملی‌پوشان با برگزاری اردوهای چند مرحله‌ای، از فیلترهای زیادی رد شدند.» علیرضا قاسمی با گلایه از پخش نشدن مسابقات بیان می‌کند: «مسئولان همیشه در آستانه رقابت‌های بزرگ سر تمرین می‌آیند و اکنون هم در فاصله یک هفته مانده به مسابقات آمدند.» او با اشاره به مظلومیت کشتی با وجود قهرمانی‌های فراوان در مسابقات بین‌المللی می‌افزاید: «حداقل توقع داشتیم صدا و سیما مسابقات را پوشش دهد اما قرار نیست مسابقات پخش شود. همیشه تصمیمات تلویزیونی ها در کشتی معکوس است و آنها با این کار روحیه‌مان را پایین می‌آورند.»