به گزارش پارس ؛ امیررضا واعظ‌ آشتیانی در گفتگو با مهر، درخصوص اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی خاطرنشان کرد: ممکن است اساسنامه گذشته بیشتر درباره ورزش آماتوری بوده که در عین حال کارآمدی لازم را در برخی بخش‌ها نداشت با این حال نمی‌شود این مشکل را برای همه فدراسیون‌ها یکسان در نظر گرفت.

وی ادامه داد: البته آن بخش از اساسنامه که می‌تواند تیتر باشد مثل شرایط انتخاب روسای فدراسیون‌ها، هیات‌رئیسه و ... اگر به همان صورت تیتر بماند اشکالی ندارد اما باید شرایط متفاوت هر فدراسیون را در نظر گرفت.

آشتیانی اضافه کرد: من چون فردی صنعتی هستم به موضوعی درباره قانون تجارت اشاره می‌کنم که قانون تجارت در همه کارخانجات و تولیدکنندگان یکسان است اما این یکسانی در صنایع غذایی یا نساجی با نگاه‌های متفاوت همراه شده است با این حال یک اصل کلی در قانون تجارت وجود دارد که شامل همه شرکت‌ها می‌شود. در واقع فدراسیون‌ها باید مثل قانون تجارت یکی باشند ولی نوع فعالیت هر فدراسیون با دیگری متفاوت است و اینگونه فکر نکنیم که همه فدراسیون‌ها را با یک رویه جلو ببریم.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در این‌باره خاطرنشان کرد: بحث تغییرات اساسنامه یا همان مرامنامه فدراسیون‌ها نیازمند یک نگاه با تحول جدید است چون دنیا به سمت حرفه‌ای شدن و اقتصاد در ورزش حرکت می‌کند بنابراین این موضوع خیلی مهم است و باید مدنظر قرار گیرد.

قائم‌مقام پیشین وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: من در بخشی از پیش‌نویس اساسنامه دیدم که فدراسیون‌ها در تولید برخی محصولات آن رشته باید فعال باشند که این سوال به وجود می‌آید آیا فدراسیون پتانسیل تولید کردن را دارد؟ آیا در دنیا هم فدراسیون‌ها به سمت تولید محصولات رفته‌اند که این را من بعید می‌دانم البته اگر نظر آنها حمایت باشد کار خوبی است. به عنوان مثال به فدراسیون بدمینتون بگویند که راکت‌ها را تولید کرده و ما همه حمایت‌ها را انجام می‌دهیم.

رئیس پیشین فدراسیون دوچرخه‌سواری تاکید کرد: اعتقادم این است که اساسنامه باید به گونه‌ای نوشته شود که جنبه عملی داشته باشد و اینگونه نباشد که بیشتر شعار باشد. به نظرم این اساسنامه بیشتر شعاری است تا عملی. ما باید از این شعارزدگی دوری کنیم. یک بخش از اساسنامه شعارزدگی بوده، بخش دیگر مبهم‌زدگی دارد و در بخشی دیگر تحلیل لازم به چشم نمی‌آید. اعتقاد من این است که نباید طوری عمل کنیم که موضع‌گیری فدراسیون جهانی را به دنبال داشته باشد چراکه اکنون دولت‌ها ادبیات و گفت‌مان خوبی را با فدراسیون جهانی و کمیته بین‌المللی المپیک دارند و مثل ما نیستند که خطر تحلیل را به دنبال داشته باشد.

واعظ‌آشتیانی درباره انتخابات فدراسیون‌ها براساس اساسنامه جدید تصریح کرد: در اساسنامه جدید نوشته‌اند که رئیس جدید باید دست‌کم ۳ سال سابقه ورزشی داشته باشد که به نظرم این ملاک خوبی نیست. باید عملکرد آن مدیر در آن عرصه را زیر نظر گرفت حالا ممکن است مدیری ۱۰ سال در عرصه حضور داشته اما موفق نبوده، باید پیش‌بینی‌های لازم صورت گیرد و گروهی نخبه در عرصه فنی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کاندیداها را ارزیابی کنند فعلا یک استعلام کلی می‌گیرند که یک بخش شخصیتی است نه عملکرد طرف.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال ادامه داد: این اساسنامه باید به سمت پویایی حرکت کند و شاهد این نباشیم افرادی که مدعی هستند ۳۰ سال در عرصه ورزش حضور داشتند همچنان در ورزش بمانند چراکه هر تجربه‌ای تجربه نیست و بهتر است فکر جدید و نخبه وارد این عرصه شود. اینکه بخواهیم با همان رویه قبلی با افرادی که نگاه بنجول دارند ادامه دهیم به سرانجام نخواهیم رسید و این به ورزش مملکت لطمه می‌زند.

واعظ‌آشتیانی درباره نوع انتخاب روسای فدراسیون‌های غیرالمپیکی که بیشتر به انتصاب شباهت دارد گفت: این کار اشتباه است که بخواهیم بین المپیکی‌ها و غیرالمپیکی‌ها تبعیض قائل شویم اگر قرار است کار خوبی انجام گیرد که نباید تبعیضی در آن به چشم آید البته در تمام دنیا اولویت و سرمایه‌گذاری روی آمایش سرزمین است با این حال درصدی هم علاقه‌مند به ورزش‌های متفرقه هستند که باید به گونه‌ای درباره آنها عمل کرد که در آینده نزدیک وقتی آن رشته‌ها وارد عرصه المپیک شدند دچار مشکل و عقب‌ماندگی نباشیم.