به گزارش پارس ، محمد درخشان در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که تخلفات در ورزش کشور را چگونه باید ریشه‌کن کرد، گفت: معتقدم عمده توجه مبارزه با فساد باید معطوف به سطوح بالای دستگاه ورزش باشد، چرا که اگر سطوح بالا از سلامت برخوردار باشند از یک سو تاثیر مثبتی روی رده‌های پایین خواهند داشت و از سوی دیگر حجم تخلفات را کاهش می‌دهند. به طور کلی تخلف در رده‌های پایین تاثیر ورزشی چندانی نمی‌تواند داشته باشد ولی در سطوح بالا می‌تواند تاثیر بین‌المللی داشته باشد. مقام معظم رهبری و رییس جمهوری نیز اخیرا در بیانات خود همواره مسئولان را در زمینه مبارزه با فساد مورد خطاب قرار داده‌اند.

رییس اسبق فدراسیون جودو درباره جدیت مسئولان وزارت ورزش و جوانان در مبارزه با تخلف و فساد نیز خاطرنشان کرد: امیدوارم مسئولان کنونی وزارت ورزش و جوانان در این امر پایداری لازم را داشته باشند و از مبارزه با تخلف خسته نشوند. متاسفانه در دوره‌های قبل آنچه که مسئولان در زمینه جلوگیری از تخلف انجام می دادند تنها شعار دادن بود و بعضا خودشان سر منشا تخلفات بودند. در برخی موارد مسئولان سازمان برای این که اختیارات خود را افزایش دهند از صدور آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بازدارنده جلوگیری می‌کردند و خود و خانواده‌هایشان در وقوع تخلف دست داشتند.

وی هم‌چنین درباره راهکارهای موجود برای رسیدن به جامعه‌ای متعالی و عاری از تخلف با اشاره به این که باید برخورد با فساد به صورتی سازمان یافته انجام شد، افزود: برخوردهای مقطعی با فساد هر چند قابل توجه است، ولی نمی‌تواند به صورت ریشه‌ای فساد را از بین ببرد، در هر صورت انتظار ما ورای برخوردهای مقطعی است. برخورد‌های مقطعی با متخلفان این اجازه را می‌دهد تا در چهره دیگری به رواج فساد در ورزش دست بزنند لذا باید ریشه‌ای و اساسی با موضوع برخورد کرد.

درخشان در ادامه با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر عدم سهل انگاری در برخورد با متخلفان، بخشی از مبارزه با فساد را عمومی دانست و گفت: بخش عمومی مبارزه با فساد باید در قالب آیین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و سیستم‌های نظارتی جای بگیرد. بخش دیگری از این امر نیز باید در قالب فرهنگ سازی انجام بگیرد. کار دیگری که در این زمینه باید انجام شود به کارگیری افراد سالم و ارزیابی سوابق کسانی که میخواهند در عرصه ورزش وارد شوند است.

وی جامعه ورزشی را جامعه ای دانست که به سمت جریان های ارزشی سوق دارد و خاطر نشان کرد: اگر حساسیت های لازم به صورت سازمان یافته اعمال نشود جامعه ورزش که ویژگی‌های خاص خودش را دارد و از شاکله‌ سالمی برخوردار است آلوده خواهد شد.

رییس اسبق فدراسیون جودو در ادامه به ایسنا گفت: بحث برخورد با فساد دغدغه کلی نظام است که مقام معظم رهبری نیز در ادوار مختلف بر آن تاکید داشته اند. این موضوع از آن منظر بسیار حائز اهمیت است که فساد موجب از بین رفتن منابع و شیوع ضد ارزش‌ها در جامعه ورزشی خواهد شد. در هر صورت تاکید مقام معظم رهبری نیز بر این است که به متخلفان اجازه داده نشود تا در سیستم ورزش کشور جا خوش کنند.