دخالت آشکار اعضای هیئت مدیره و اسپانسرهای باشگاه پرسپولیس در امور این تیم در شرایطی از ابتدای لیگ چهاردهم به چشم می خورد که در هیچ جای دنیا اعضای هیئت مدیره و اسپانسر برای وضعیت مربیگری در یک تیم تصمیم گیری نمی کنند. اما از آنجایی که فوتبال ایران مملو از اتفاقات غیر منتظره است، این بار رئیس هیئت مدیره بدون توجه به نظر و خواست مدیرعامل، حکم اخراج علی دایی را صادر کرد.

سرویس ورزشی «فردا»- هیئت مدیره و اسپانسر باشگاه پرسپولیس بالاخره کاری را که از ابتدای فصل قصد داشتند انجام دهند را به سرانجام رساندند و با اخراج مدیرعامل و سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس، برگی جدید از اتفاقات عجیب و غریب در فوتبال ایران را رقم زدند.  
 
دخالت آشکار اعضای هیئت مدیره و اسپانسرهای باشگاه پرسپولیس در امور این تیم در شرایطی از ابتدای لیگ چهاردهم به چشم می خورد که در هیچ جای دنیا اعضای هیئت مدیره و اسپانسر برای وضعیت مربیگری در یک تیم تصمیم گیری نمی کنند. اما از آنجایی که فوتبال ایران مملو از اتفاقات غیر منتظره است، این بار رئیس هیئت مدیره بدون توجه به نظر و خواست مدیرعامل، حکم اخراج علی دایی را صادر کرد.

 
ماجرا از کجا شروع شد؟
 
بی شک فوتبال ایران تابلوی اصلی سنجش مدیران ورزش در کشور است و به تبع آن وضعیتی که سرخابی های پایتخت در پی تصمیم گیری مدیران پیدا می کنند، عیار جایگاه مدیریتی مسئولان ورزش کشور را در اختیار اهالی ورزش قرار می دهد.
 
 بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و انتخاب وزیر ورزش از میان استاتید دانشگاهی، این امید ایجاد شد که با روی کار آمدن یک مدیر تحصیل کرده ورزشی، ورزش کشور ضمن دور شدن از دخالت اهالی سیاست، به سمت شکوفایی و پیشرفت حرکت کند. مسئولان جدید ورزش نیز همچون مدیران دولت های گذشته، فعالیت های خود را با مدیریت بر سرخابی ها آغاز کردند و تصمیم گرفتند تا سر و سامانی به اوضاع نه چندان جالب استقلال و پرسپولیس بدهند.  
 
در این مسیر وزارت ورزش ابتدا تصمیم داشت مبحث خصوصی سازی که از سال های دور قرار است در فوتبال ایران عملیاتی شود  را  اجرایی کند اما بعد از کش و قوس های فراوان این مسئله نیز به سال های آینده موکول شد تا مسئولان ورزش خودشان دست به کار شده و بار دیگر مدیریت سرخابی ها را بر عهده بگیرند. از همین رو رسیدگی به وضعیت این 2 باشگاه و تصمیم گیری در خصوص وضعیت هیئت مدیره و اسپانسرهای آن به یک امیر رضا خادمی واگذار شد که هر چه افتخار در ورزش ایران به دست آورده در کشتی بوده و این برای اولین بار بود که پای به فوتبال می گذاشت.  
 
تصمیم گیری های اهالی وزارت ورزش نیز برای سرخابی ها آغاز شد و ابتدا مدیر عاملان سابق 2 باشگاه از کار برکنار و اعضای هیئت مدیره نیز کنار گذاشته شدند. در ادامه کار مسئولان ورزش تصمیم گرفتند که ابتدا به وضعیت سرخپوشان تهرانی سر و سامان دهند. وزارت ورزش اسامی اعضای هیئت مدیره پرسپولیس را اعلام کرد و غیر از یکی دو نفر، نام سایر نفرات برای هیچ کس آشنا نبود. اما بالاخره اعضای هیئت مدیره کار خود را آغاز کردند و در اولین گام اسپانسرهای پرحاشیه باشگاه معرفی شدند.  
 
ماجرا اما وقتی جالب تر شد که خبر رسید در راه انتخاب اعضای هیئت مدیره پرسپولیس بده بستان هایی نیز در کار بوده و تحصیلات آکادمیک وزیر ورزش و انتظاری که اهالی ورزش از مدیریت دانشگاهی وزیر داشتند، در این راه تاثیرگذار نبوده است. سرانجام نیز در اقدامی غیرقانونی و بدون برگزاری هیچ مزایده ای، اسپانسری باشگاه پرسپولیس به شرکت بهنام پیشرو کیش واگذار شد.
 
بعد از انتخاب اعضای هیئت مدیره نوبت به جایگاه مدیرعاملی باشگاه رسید. علیرضا رحیمی، مدیرعامل اصفهانی پرسپولیس در شرایطی این جایگاه را به دست آورد که اعضای هیئت مدیره چندان به این انتخاب روی خوشی نشان ندادند و از رفتار و گفتار آنها مشخص بود که رحیمی گزینه ای تحمیلی از سوی وزارت ورزش و جوانان بوده است. البته هیئت مدیره و اسپانسرهای باشگاه که خود را از مدیرعامل سرخپوشان نیز بالاتر می دیدند، از همان ابتدا مخالفت خود با حضور علی دایی روی نیمکت مربیگری پرسپولیس را اعلام کردند، اما مخالفت مدیرعامل و ماجرای قرارداد 3 ساله و سنگین علی دایی سبب شد تا اعضای هیئت مدیره موقتا شرایط را بپذیرند.  
 
اما اختلافات از همان ابتدا مشخص بود و از یک سو رحیمی مدیرعامل سرخپوشان عنوان می کرد که پولی از سوی اسپانسر در اختیار باشگاه قرار نگرفته واز سوی دیگر هیئت مدیره و اسپانسرها در سمتی دیگر اسنادی را منتشر می کردند که نشان می داد رقمی بالغ بر 10 میلیارد تومان به حساب باشگاه واریز شده است. اما بالاخره این اختلافات به سر آمد و در یک اقدام عجیب و غریب و پس از ناکامی ها هفته های اخیر پرسپولیس، رئیس هیئت مدیره حکم برکناری علی دایی را صادر کرد.  
 
این حکم در شرایطی صادر شد که در هیچ جای دنیا رئیس هیئت مدیره حق دخالت در امور باشگاه را ندارد. اما در پرسپولیس زمانی که مدیرعامل باشگاه با اخراج علی دایی مخالفت کرد، سیاسی رئیس هیئت مدیره حکم اخراج مدیرعامل را نیز صادر کرد تا وضعیت سرخپوشان بغرنج تر شود. در ادامه کار نیز اعضای هیئت مدیره محمد پنجعلی را از سرپرستی سرخپوشان کنار گذاشتند و بهروز منتقمی به عنوان سرپرست جدید باشگاه و حمید درخشان به عنوان سرمربی کار خود را در این تیم آغاز کردند. 


 
این بود حاصل مدیریت دانشگاهی؟
 
بالاخره بعد از گذشت چند ماه از اختلافات به وجود آمده در پرسپولیس، اعضای هیئت مدیره این باشگاه توانستد حرف خود را کرسی نشانده و به قول رئیس هیئت مدیره، شوکی جدید به پرسپولیس وارد کنند. این در شرایطی است که شوک وارد کردن به یک تیم معمولا به تغییر یک یا دو بازیکن یا جابجایی سرمربی باشگاه مختص می شود. این در شرایطی است که عدم آشنایی اعضای هیئت مدیره پرسپولیس با فوتبال سبب شد تا شوک تبدیل به یک خانه تکانی اساسی در این باشگاه تبدیل شود.  
 
در این بین اما نمی توان از نقش وزارت ورزش در تغییرات به وجود آمده غافل ماند. این روزها معلوم نیست اهالی وزارت ورزش که تا همین چند ماه پیش به صورت مستقیم در روند تغییر و تحولات پرسپولیس دخالت داشتند، حالا چرا روزه سکوت گرفته و در بحران ایجاد شده خود را مبرا از هرنوع خطا و اشتباهی می دانند. مسئولان امروز ورزش در شرایطی با شعار مدیریت دانشگاهی، مدیریت ورزش کشور را به دست گرفتند که انتظار می رفت حاصل این مدیریت دانشگاهی منجر به تصمیم گیری های آگاهانه و جلوگیری از برخوردهای شتاب زده شود. اما عملکرد مسئولان ورزش کشور در یکسال گذشته نه تنها باری از دوش ورزش برنداشت، بلکه این روزها با حوادثی که برای پرسپولیس به وجود آمد به نظر می رسد که حاشیه و سروصداهای ورزش ورزش بیشتر و بیشتر نیز شده است.