خشک کردن گوشی خیس شده باید فورا و با دقت فراوان و قبل از آسیب رسیدن به اجزای داخلی گوشی انجام شود. به شما یاد می دهیم در صورتی که این اتقاق برایتان افتاد با موثر ترین ترفند ها آن را رفع کنید. با روش هایی که به گوشی تان آسیب می رساند آشنا شوید.

باز کردن گوشی - خشک کردن گوشی خیس شده

پس از افتادن دستگاه در آب چکار کنیم

پس از افتادن گوشی و تبلت در آب باید سرعت‌عمل به‌خرج دهید. آب و الکتریسیته با هم جور نیستند، یک دستگاه خیس‌شده ممکن است اتصال کوتاه شود و حتی به شما شوک الکتریکی بدهد. آب می‌تواند به صفحه‌نمایش آسیب بزند و به قاب و اسلات‌‌ها در زیر صفحه و به داخل حفره باتری نفوذ کند.

درنتیجه در ابتدا باید مراقب باشید که دستگاه هرگز خیس نشود ولی اگر خیس شد، باید به‌سرعت وارد عمل شوید.

پس از درآوردن دستگاه از آب سعی کنید آن را روشن نکنید و اگر می‌خواهید مطمئن شوید که دستگاه روشن می‌شود ابتدا صبر کنید تا خشک شود.

دستگاه را خاموش کنید برای خشک کردن گوشی خیس شده

اگر دستگاه به‌قدری وارد آب شده است که شما را نگران کرده، اولین کاری که باید انجام دهید خاموش کردن آن است. همچنین اگر امکان خارج کردن باتری از دستگاه را دارید، باتری را از آن خارج کنید.

به‌خاطر داشته باشید که به‌هیچ عنوان نباید سعی کنید برای بررسی کار کردن یک دستگاه در آب‌افتاده آن را روشن کنید. روشن کردن دستگاه تنها اوضاع را بدتر می‌کند.

هنگامی‌که دستگاه خیس می‌شود شما ممکن است خارج از خانه، در محل‌کار و یا در خانه باشید؛ در هرصورت برای خشک کردن گوشی خیس شده باید یک مکان خشک و صاف پیدا کنید. باید سریع باشید؛ عدم تکمیل سریع مراحل زیر موجب آسیب دیدن دائمی گوشی و تبلت شما خواهد شد!

به‌سرعت دستگاه و اجزای آن را خشک کنید

خوشبختانه، گوشی‌ها و تبلت‌ها به‌راحتی قابل جداشدن نیستند؛ اگر این‌طور بود، احتمالا هربار پس از افتادن تمام اجزا آن‌ها ازهم جدا می‌شد!

با این‌حال همراه باتری دو جز زیر قابل جداشدن هستند:

  • سیم‌کارت: آن را از دستگاه خارج نمایید و سپس خشک کنید‌ و در یک مکان امن نگه دارید.
  • کارت SD: کارت را از دستگاه خارج و خشک نمایید. به‌خاطر داشته باشید که تمام دستگاه‌ها دارای کارت SD قابل‌ جداشدن نیستند.

علت این‌که باید این اجزا را از دستگاه خارج کنید این است که آب به‌همه جا نفوذ می‌کند. با خارج کردن سیم‌کارت و کارت SD می‌توانید آب باقی‌مانده در اسلات‌های آن‌ها را با دستمال‌کاغذی خشک کنید.

تکان دادن بیش از حد موبایل ممنوع

سعی کنید قسمت هایی را که خیس شده با حوله خشک کنید فقط مواظب باشید که آب بیشتری با داخل آن نفوذ نکند و سعی کنید گوشی خود را زیاد تکان ندهید زیرا تکان دادن زیاد گوشی باعث می شود آب به همه مجاری گوشی شما سرایت کند.

فورا روشن نکنید

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که وقتی گوشی موبایل خود را خشک کردید فورا اقدام به روشن کردن آن نکنید. اندکی صبر کنید تا اطمینان خاطر پیدا کنید بدنه و احیانا داخل گوشی تان کاملا خشک شده و سپس آن را روشن نمایید.

راهکار برای خشک کردن گوشی خیس شده

قبل از این که اقدامات لازم را برای خشک کردن تلفن همراه به کار گیرید، فراموش نکنید که تحت هیچ شرایطی نباید از تلفن مرطوب خود استفاده کنید.

ابتدا تلفن همراه را از آب بیرون بیاورید و بلافاصله آن را خاموش کنید. سپس قسمت‌های قابل دسترس همانند سیم کارت را بردارید و تا آن‌جا که امکان دارد دستگاه را روی حوله یا آستین خشک کنید و آب را از درگاه‌های آن به آرامی به منظور خارج شدن تکان دهید.

در این بخش از مقاله ما ۵ راهکار بسیار مفید و کاربردی را برای خشک کردن تلفن همراه مرطوب برایتان شرح خواهیم داد.

تمیز کردن گوشی - خشک کردن گوشی خیس شده

استفاده از دستمال بدون پرز برای خشک کردن گوشی خیس شده

گوشی را با دستمال بدون پُرزی پاک کنید. اگر دستمال میکروفیبر داشته باشید که چه‌ بهتر (مانند دستمال پاک‌کردن عینک یا دوربین عکاسی). اگر حوله یا دستمال در دسترستان نیست، دستمال کاغذی هم مفید است.

تمام گوشه‌کنارها و شیارهای گوشی را تا حد امکان با دستمال خشک کنید. هرچه آب بیشتری را خشک کنید، بهتر است. دقت کنید که آب را به داخل درگاه شارژ، جک هدفون یا اسلات کارت وارد نکنید.

به‌هیچ‌وجه برای خشک‌کردن گوشی از سشوار، فر، مایکروویو، خشک‌کن لباس یا وسایل دیگر استفاده نکنید، زیرا گرما به گوشی آسیب می‌رساند. از حرکت‌دادن گوشی پرهیز کنید، چون موجب جابه‌جایی آب در داخل آن می‌شود.

استفاده از جاروبرقی برای خشک کردن گوشی خیس شده

اگر جاروبرقی آب و خاک داشته باشید که عالی است! ولی از جاروبرقی معمولی هم می‌توانید استفاده کنید. سری گوشه‌گیر را به جاروبرقی متصل کنید، جاروبرقی را روی بیشترین قدرت بگذارید و سپس اطراف تمام منافذ و درگاه‌های گوشی را جاروبرقی بکشید. دنبال آب‌های محبوس‌شده بگردید و مکیدن آب را آن‌قدر ادامه بدهید که دیگر صدای آبی نشنوید و فقط صدای جریان هوا شنیده شود.

با دهان هم می‌توانید آب روی گوشی را بمکید. فقط مواظب باشید که آب مکیده‌شده با بازدم به گوشی برنگردد، چون موجب آسیب بیشتر می‌شود.

خارج‌کردن آب با هوای فشرده برای خشک کردن گوشی خیس شده

 

اگر پمپ باد دارید، آن را روی psi پایین قرار دهید و از آن برای خارج‌کردن آب باقی‌مانده استفاده کنید. البته از قوطی هوای فشرده هم می‌توانید استفاده کنید. هوا را در فواصل کوتاه در تمام قسمت‌های سطح گوشی و درگاه‌های آن بدمید.

استفاده از کیسه وکیوم

کیسه وکیوم می‌تواند رطوبت گوشی را به‌مرور زمان خارج کند. گوشی خیس شده را داخل کیسه وکیوم قرار دهید و هوای کیسه را خارج کنید تا آب درون گوشی خارج و وارد کیسه وکیوم شود.

استفاده از مواد جاذب آب برای خشک کردن گوشی خیس شده

بسته‌های سیلیکا‌ژل

سیلیکاژل از هر ماده خشک‌کننده دیگری مؤثرتر است. اگر بسته‌های سیلیکاژل موجود در قوطی قرص، جعبه کفش و بسته‌بندی وسایل الکترونیک را جمع‌ کرده باشید و آنها را دور نینداخته باشید، می‌توانید از آنها استفاده کنید.

البته می‌توانید سیلیکاژل را اینترنتی یا از فروشگاه‌ها نیز بخرید. گوشی و باتری آن را در کاسه بزرگی بگذارید و رویش چند بسته سیلیکاژل قرار دهید. ۴۸ تا ۷۲ ساعت صبر کنید تا سیلیکاژل بتواند تمام رطوبت باقی‌مانده در گوشی را جذب کند.

برای استفاده از سیلیکا‌ژل نیازی نیست که بسته‌های آن را باز کنید. فقط بسته‌های آن را روی گوشی‌تان بگذارید.

بستر گربه کریستالی

گوشی خود را با ۴ فنجان (حدود نیم کیلوگرم) بستر گربه کریستالی بپوشانید. بستر گربه کریستالی از سیلیکاژل ساخته شده که بهترین ماده برای جذب رطوبت گوشی خیس شده است. حتما از نوع کریستالی بستر گربه استفاده کنید نه از بستر گربه خاک رس یا مواد دیگر، چون باید سیلیس داشته باشد تا رطوبت را بیرون بکشد.

لایه‌ای از بستر گربه کریستالی را در ظرفی بریزید و گوشی بازشده و باتری آن را روی این لایه قرار دهید. سپس باقی‌مانده مواد را داخل ظرف بریزید تا گوشی را کاملا بپوشاند. باید ۴۸ تا ۷۲ ساعت صبر کنید تا رطوبت گوشی کاملا جذب شود.

خشک کردن گوشی با برنج - خشک کردن گوشی خیس شده

برنج خام برای خشک کردن گوشی خیس شده

گذاشتن گوشی در برنج روشی شناخته‌شده‌ برای نجات گوشی خیس شده است. این بهترین روش نیست، ولی اگر به هر دلیلی به چیز بهتری دسترسی ندارید، بهتر از هیچ است.

ابتدا گوشی را خاموش کنید و تا حد امکان تمام قسمت‌های آن را از هم جدا کنید و قسمت‌های بیرونی و درگاه شارژ را کاملا خشک کنید. بهتر است که از ظرف دردار استفاده کنید.

ظرف را با مقدار کافی برنج خام پر کنید، طوری که از تمام جهات گوشی را بپوشاند. سپس در ظرف را بگذارید. اگر باتری و قسمت‌های دیگری را جدا کرده‌اید، آنها را نیز داخل برنج بگذارید.

ظرف محتوی برنج و گوشی را زیر نور چراغ رومیزی یا منبع حرارت ملایم دیگری قرار دهید تا فرایند تبخیر سریع‌تر شود.

دست‌کم ۴۸ ساعت صبر کنید تا رطوبت گوشی کاملا جذب برنج شود. گوشی هرچه بیشتر در برنج بماند، بهتر است. قبل از متصل‌کردن قسمت‌های مختلف به هم، به‌دقت بررسی کنید که هیچ دانه برنجی داخل گوشی باقی نمانده باشد.

برای خارج‌کردن دانه‌های برنج از منافذ می‌توانید از خلال‌دندان استفاده کنید. از وسایل فلزی استفاده نکنید، چون ممکن است که به قطعات الکترونیکی آسیب برسانند.

خارج‌کردن رطوبت با جریان هوا

به‌گفته کارشناسان بهتر است که به‌جای برنج از جریان هوا برای خشک‌کردن گوشی استفاده کنید. زیرا قراردادن گوشی در برنج می‌تواند به آن آسیب برساند.

نشاسته موجود در برنج می‌تواند فرایند خوردگی داخل دستگاه را تسریع کند. این فرایند زمانی اتفاق می‌افتد که مایع به داخل دستگاه نفوذ می‌کند و موجب زنگ‌زدن قطعات آن می‌شود. به‌علاوه ذرات کوچک برنج می‌توانند در روزنه‌های درگاه شارژ گوشی گیر کنند و آن را خراب کنند.

وب‌سایت اپل به‌جای استفاده از جریان هوا را به‌جای گذاشتن گوشی در برنج توصیه می‌کند. به‌گفته اپل، باید گوشی را در جایی خشک در معرض جریان هوا قرار دهید.

البته تبخیر بر اثر جریان هوا ممکن است ۱ تا ۲ هفته طول بکشد. می‌توانید گوشی را مقابل پنکه بگذارید تا در معرض هوای خنک، سریع‌تر خشک شود. گوشی را روی حوله خشک یا سطح جاذب دیگری قرار دهید و پنکه را مقابلش بگذارید.

۴۸ تا ۷۲ ساعت صبر کنید تا گوشی کاملا خشک شود. گوشی هرچه بیشتر در معرض جریان هوا باشد، بهتر است.

خشک کردن گوشی موبایل - خشک کردن گوشی خیس شده

استفاده از الکل خالص برای خشک کردن گوشی خیس شده

اگر هیچ کدام از سه روش بالا برای خشک کردن تلفن مرطوبتان کارساز نبود، به احتمال زیاد استفاده از الکل خالص مفید واقع خواهد شد. توجه داشته باشید خسارتی که آب به تلفن همراه شما وارد کرده است نتیجه فیزیک پایه می‌باشد.

بنابراین خشک شدن دستگاه در حالت خاموش پس از فرو رفتن آن به درون الکل مالشی نیز نتیجه شیمی پایه به حساب می‌آید. از این رو از الکل به جای آب استفاده می‌شود و پس از خارج شدن تلفن همراه از مایع، بخار می‌شود.

مراجعه به تعمیرگاه برای خشک کردن گوشی خیس شده

در صورتی که هیچ کدام از روش‌های بالا منجر به خشک شدن تلفن مرطوب شما نشد، لازم است که به تعمیرگاه‌های گوشی موبایل مراجعه کنید تا با استفاده از دستگاه‌های مخصوص نسبت به خشک کردن تلفن همراهتان اقدامات لازم را انجام دهند.

ناگفته نماند که چنین روشی نیز ممکن است نتیجه صد در صد ندهد و استفاده از این روش برای مواقعی توصیه می‌شود که روند خشک کردن دستگاه در کمترین زمان ممکن آغاز شود و مراکز تعمیر گوشی‌های همراه در نزدیکی موقعیت شما باشد.

روشن‌کردن گوشی

برای خشک‌کردن گوشی خیس شده باید آن را دست‌کم ۲۴ ساعت و در حالت ایدئال ۴۸ ساعت یا بیشتر خاموش نگه دارید. قبل از این مدت برای امتحان‌کردن گوشی یا مشاهده نتیجه کار آن را روشن نکنید، چون اگر هنوز هم آبی داخل گوشی باشد، به‌راحتی می‌تواند الکتریسیته را به نقاطی از برد مدار منتقل کند که موجب خراب‌شدن گوشی می‌شود.

پس از خشک‌شدن گوشی، قطعات آن را به هم وصل و گوشی را روشن کنید. اگر روشن نشد، ناامید نشوید. ممکن است باتری با خیس‌شدن اتصال کوتاه کرده و تخلیه شده باشد.

اگر دستگاه شما شارژ بی‌سیم دارد، پس از اطمینان از خشک‌بودن پشت گوشی، یک ساعت آن را روی شارژر بی‌سیم قرار دهید و دوباره روشن کنید. (در این شرایط شارژ بی‌سیم ایمن‌تر است.) اگر امکان شارژ بی‌سیم وجود ندارد، ابتدا مطمئن شوید که رطوبتی در سوکت USB یا سوکت لایتنینگ وجود ندارد.

سپس گوشی را چند دقیقه شارژ کنید و دوباره روشن کنید. اگر گوشی روشن نشد، دوباره آن را داخل ماده جاذب قرار دهید و ۲ روز دیگر صبر کنید و سپس آن را روشن کنید. شاید لازم باشد چند بار این کار را تکرار کنید. اگر باز هم گوشی روشن نشد، باید برای تعمیر گوشی خیس شده به تعمیرگاه بروید.

اگر گوشی روشن شد، با آن کار کنید. در حین کارکردن با گوشی مدام پشت آن را بررسی کنید تا بیش از حد گرم نشود و گوشی خودبه‌خود خاموش نشود.

هر چند دقیقه (یا در صورت خاموش‌شدن گوشی) در صورت امکان قاب پشتی را بردارید تا قطرات آبی را که بیرون می‌ریزند پاک کنید. سپس قاب را سر جایش بگذارید و گوشی را روشن کنید و با آن کار کنید.

هر بار کارهای سخت‌تری مانند تماشای ویدئو انجام دهید تا تمام آب داخل گوشی تمام شود. (گرما خروج آب از بخش‌های الکترونیکی را تسهیل می‌کند. این کار بخشی از فرایند نجات گوشی خیس شده است.)

گوشی آب خورده - خشک کردن گوشی خیس شده

خارج‌کردن آب موجود در اسپیکر گوشی

حتی اگر گوشی شما ضدآب هم باشد، ورود آب به اسپیکر یا بلندگوی گوشی می‌تواند مشکل‌ساز شود، به‌ویژه وقتی که مدت زیادی در آن باقی بماند. کمترین مشکلی که پیش می‌آید، پایین‌آمدن کیفیت صدای خروجی و بدترین حالت نیز واردشدن آسیب دائمی به اسپیکر است.

با روش ساده‌ای می‌توان این مشکل را حل کرد. پس از انجام تمام مراحل بالا برای نجات گوشی و روشن‌کردن آن، به فروشگاه برنامه‌ها بروید.

برای گوشی‌های آیفون می‌توانید از برنامه Sonic V و برای گوشی‌های اندروید نیز می‌توانید از برنامه Sonic Sound Wave Generator استفاده کنید. اگر تمایلی به استفاده از برنامه‌ها ندارید، وب‌سایت‌هایی مانند Fix My Speakers نیز همین کار را برای شما انجام می‌دهند.

این ابزارها با پخش‌کردن صدایی بلند با فرکانس بالا کار می‌کنند که موجب ارتعاش سریع اسپیکرها و خارج‌شدن آب موجود در آنها می‌شود. فقط باید گوشی‌تان را روی سطحی صاف یا در حالت ایدئال با کمی زاویه به‌سمت پایین قرار دهید، صدای گوشی را تا ته بلند کنید و برنامه یا وب‌سایت را چند ثانیه فعال کنید.

اگر خوش‌شانس باشید، قطرات آب ریزی را می‌بینید که از اسپیکرها بیرون می‌ریزند و صدای آنها دوباره مانند گذشته شفاف و صاف خواهد شد. البته تضمینی وجود ندارد که این روش جواب دهد و حتی خطر آسیب بیشتر به اسپیکرها نیز وجود دارد.

آب خوردگی گوشی چه مشکلی برای گوشی ایجاد می کند؟

افتادن گوشی از جیب داخل جوی آب یا رودخانه، ریختن نوشابه یا سایر مایعات سر سفره، افتادن گوشی از دست داخل سوپ و غذا و … این‌ها فقط چند مورد از صدها اتفاقی است که گوشی شما توسط آب و سایر مایعات در معرض خطر قرار می‌گیرد.

خیس شدن گوشی ممکن است خسارت جبران‌ناپذیری به بار بیاورد. آب رفتن زیر ال سی دی آیفون و سامسونگ که ال سی دی را نابود می‌کند. باتری‌های لیتیوم یونی گوشی‌ها که خطر انفجار دارند. سوختن مادربرد که هزینه سنگینی روی دست‌تان می‌گذارد.

از کار افتادن باتری

آب به دلیل رسانا بودن، یعنی داشتن یون‌های مثبت و منفی مانع از انتقال جریان می‌شود. حالا تصور کنید با نفوذ آب روی مدارهای پیچیده گوشی چه اتفاقی خواهد افتاد. هزاران اتصال کوتاه در گوشی در حال کار رخ می‌دهد.

وقتی گوشی آب خورده را شارژ یا استفاده می‌کنید، مثل زمانی است که قسمت مثبت و منفی باتری را بهم وصل می‌کنید. جریان از قسمت منفی خارج، از آب عبور کرده و دوباره به قسمت مثبت آن بر می گردد.

برای همین خرابی باتری در اثر آب رفتن داخل گوشی دور از انتظار نیست. در این میان گوشی‌های قدیمی که باتری قابل جداسازی دارند، کمتر آسیب می‌بینند.

خرابی مادربرد

سنسورهای گوشی بسیار حساس هستند. در اثر آب خوردگی گوشی ممکن است این سنسورها از کار بیافتند. شاید در ابتدا این خرابی‌ها را مشاهده نکنیم.

حتی گوشی را استفاده کنیم. اما بعد از چند روز قسمت‌های مختلف گوشی از کار می‌افتد. وقتی آب روی مادربرد باقی می‌ماند، بعد از چند روز بخار می‌شود. این بخار باعث آسیب به قسمت‌های مختلف مادربرد گوشی می‌شود.

برای مثال ممکن است بلوک دوربین یا بلوتوث از کار بیافتد. برای همین حتماً باید به متخصص برای چک کردن گوشی مراجعه کنید. متخصص تعمیرات با تینر فوری یا بنزین، آب باقی‌مانده روی مادربرد را از بین می‌برد.

گوشی ضد آب - خشک کردن گوشی خیس شده

آب گرفتن ال سی دی گوشی ؛ خشک کردن گوشی خیس شده

آب گرفتن ال سی دی گوشی در اثر ماندن گوشی در آب رخ می‌دهد. آب رفتن زیر ال سی دی آیفون و سامسونگ می‌تواند برای شما گران تمام شود.

اگر آب گرفتگی زیاد باشد، ال سی دی به کل از کار می‌افتد یا قسمتی از آن مخدوش می‌شود. در این حالت چاره‌ای جز عوض کردن ال سی دی باقی نمی‌ماند.

گاهی اوقات هم گوشی بعد از خشک کردن از کار می‌کند. اما ناگهان یک حباب زیر ال سی دی گوشی می‌بینید. این حالت نشان می‌دهد شما در خشک کردن گوشی موفق عمل نکردید.

اگر حباب زیر ال سی دی گوشی دیدید، مجدداً یکی از روش‌های بالا را انجام دهید. گوشی را باید سریع خاموش کنید. فراموش نکنید گوشی را نباید تکان دهید. چون ممکن است آب به جاهای دیگر منتقل شود. در اولین فرصت برای جلوگیری از بین رفتن کلی ال سی دی به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

آسیب‌های دیگر مانند پرش نور، افت آنتن گوشی، از کار افتادن سوکت‌ها، خراب شدن آی سی گوشی و زنگ خوردگی پورت گوشی ممکن است به مرور زمان اتفاق بیافتد.

 متاسفانه آب خوردگی گوشی شامل گارانتی نمی‌شود. تعمیرکاران گوشی به راحتی می‌توانند از طریق LCI گوشی تشخیص دهند که خرابی گوشی‌تان بخاطر خیس شدنش است.

LCI یا نشانگر تماس مایعات یا لیبل وید برچسبی بی رنگ یا سفید داخل گوشی است. هنگام تماس گوشی با مایعات برچسب به رنگ قرمز درمی‌آید.

چون تعمیرات آب خوردگی گسترده و هزینه‌بر است، شرکت‌های سازنده گوشی آن را پوشش نمی‌دهند. اما این کمپانی‌ها راه کار بهتری ارائه دادند و آن سازگار کردن گوشی‌ها با آب است.

نکاتی که گوشی خیس شما را خشک نخواهد کرد

• تلفن آسیب دیده از آب را به هیچ عنوان در خشک کن قرار ندهید.

• تلفن خیس خود را تحت هیچ شرایطی با سشوار خشک نکنید. زیرا تراشه‌های درون موبایل به حرارت حساس هستند و به همین دلیل قطعا استفاده از وسیله گرمایشی به دستگاه آسیب خواهد زد.

• تلفن خیس خود را در فریزر قرار ندهید.

• تلفن خیس خود را بر روی رادیاتور نگذارید.

• به هیچ عنوان موبایل خود را در مایکروویو قرار ندهید زیرا این عمل برایتان بسیار گران تمام خواهد شد.

اقدامات لازم برای قبل از خیس شدن تلفن همراه

• سعی کنید تا جای ممکن از تلفن همراه خود در توالت و نزدیک سینک استفاده نکنید، زیرا هر گونه خیس شدن بیش از حد ممکن است تلفن شما را به طور کامل از کار بیندازد.

• تلفن همراه خود را به هیچ عنوان در حمام قرار ندهید، زیرا میعان بخار آب داغ نیز همانند خیس شدن کامل گوشی موبایل می‌تواند به دستگاه آسیب جدی وارد کند.

• از سخت افزار تلفن همراه خود با مراقبت کامل استفاده نمایید، زیرا هرگونه جایگزینی زمان و هزینه اضافی در برخواهد داشت.

تفاوت ضد آب بودن و مقاومت در برابر آب گوشی موبایل

درک اینکه بین ضد آب و مقاومت در آب تفاوت وجود دارد، ممکن است برای بسیاری از افراد خیلی دیر اتفاق بیفتد. بسیاری از تلفن‌های هوشمند مدرن حداقل برای مدتی در برابر نفوذ آب دارای گواهینامه محافظت هستند.

در حالی که بسیاری دیگر نمی‌توانند در برابر پاشش آب مقاومت کنند و استفاده از آن در حمام یا استخر می‌تواند حکم اعدام را برای این دستگاه‌ها داشته باشد و به راحتی از کار بیفتند.

از این رو حتما قبل از اینکه تلفن همراه یا سایر فناوری‌های شما در محلی نزدیک به آب قرار گیرد، میزان مقاومت آن در برابر آب را مورد بررسی قرار دهید تا به آگاهی کامل دست یابید.

IPXX از جمله مشخصات بسیار مهم تلفن همراه می‌باشد که با بررسی آن شما می‌توانید از میزان مقاومت دستگاه خود در برابر آب و ذرات جامد مطلع شوید.

انداختن گوشی در آب - خشک کردن گوشی خیس شده

به این صورت که X اول در این عبارت (IPXX) مربوط به ذرات جامد همانند گرد و غبار است و تا 6 می‌رسد. X دوم نیز برای مقاومت در برابر آب می‌باشد و از مقیاس 0 تا 9 می‌رود. هنگامی که X دوم 0 باشد یعنی محافظت صفر و 9 کاملترین حفاظت ممکن در برابر آب است.

رایج‌ترین آن (IPXX) برای گوشی‌های هوشمند شاید IP67 باشد که 7 در اینجا به این معنی است که دستگاه توانایی غوطه‌ور شدن در آب تا عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه را دارد.

IP68 نیز به این معنی است که گوشی همراه می‌تواند عمق حداکثر 1 و نیم متری آب را به مدت 30 دقیقه تحمل کند. اما رتبه برتر به IP69K می‌رسد و به این معنی است که دستگاه می‌تواند در جت‌های آب با درجه حرارت بالا یا قدرتمند نیز جان سالم به در ببرد.

توجه داشته باشید که در هر یک از این موارد، مقاومت در برابر آب فقط تا عمق مشخص و برای مدت زمان مشخص تضمین می‌شود. اما این بدان معنا نیست که اگر گوشی همراه شما بیشتر از 30 دقیقه در زیر آب قرار گرفت و یا تا دو متر زیر آب رفت دچار تزلزل می‌شود و کاملا از کار می‌افتد.

در این مرحله است که بدون شک شما به توصیه‌های مفید و کاربردی تکنولایف برای خشک کردن تلفن مرطوب یا خیس نیاز پیدا خواهید کرد.

اقدامات قبل از خیس شدن ؛ خشک کردن گوشی خیس شده

باز هم تاکید می‌کنیم، اجازه ندهید دستگاه‌تان خیس شود، چند قطره باران مشکلی ایجاد نمی‌کند اما هرگونه خیس شدن بیشتر از این حد ممکن است مصیبت‌بار باشد.

برای جلوگیری از وقوع این حادثه سعی کنید:

  • از گوشی و تبلت خود در توالت، حمام و نزدیک سینک استفاده نکنید.
  • دستگاه خود را در حمام نگذارید. میعان بخار آب داغ می‌تواند همان آسیبی را که آب به دستگاه وارد می‌کند، ایجاد نماید.
  • صرف نظر از قیمت، از سخت‌افزار دستگاه خود بامراقبت استفاده کنید. هرگونه جایگزینی به صرف هزینه و زمان نیاز دارد.
  • یک گوشی ضدآب بخرید. درحال حاضر چندین مدل وجود دارند که می‌توانند تا مدت کوتاهی در عمق معینی از آب دوام بیاورند. گوشی‌های اخیر آی‌فون و سامسونگ ضدآب هستند.

بهترین راه این است که دستگاه خود را از آب دور نگه دارید. اگر هم این کار برای شما مقدور نیست، بهتر است به فکر بیمه کردن گوشی خود برای خرابی ناشی از آب باشید.