آسیبهای روانی برنامههای کنکوری تلویزیون
یک جامعه شناس فرهنگی اظهار کرد که برنامه های کنکوری آسیب های روانی برای مخاطب به بار می آورند.
محمد حیدرپور جامعه شناس فرهنگ درباره برنامه های کنکوری تلویزیون که با حمایت مالی موسسات آموزشی ساخته می شود، بیان کرد: این برنامه ها که در ساعات مختلف روز پخش می شود نه تنها جوان ۱۸ ساله بلکه نوجوانان را وارد فضای کنکوری می کند و به آنها هم استرس وارد می شود.
وی ادامه داد: توجه دادن نوجوانان به مساله کنکور لازم است اما اگر در ساخت برنامه های این چنینی افراط شود مدلی از ناهنجاری به خود می گیرد و اختلالات متعددی در افراد ایجاد می کند.
این جامعه شناس عنوان کرد: در هر خانواده ای تلویزیون وجود دارد و فضای استرس آمیز برنامه های کنکوری نه تنها به خود مخاطبان این برنامه ها بلکه به دیگر خانواده ها هم وارد می شود و آنها را هم تحت الشعاع نوعی فشار قرار می دهد.
حیدرپور تصریح کرد: هدف این برنامه ها باید آموزش و پرورش دانش آموز و آمادگی وی برای کنکور باشد نه اینکه آشفتگی فکری را به نوجوانان القا کنیم و از طرفی نوعی تجاری سازی در تلویزیون انجام شود.
این جامعه شناس یادآور شد: این رسانه ها هستند که باید با دعوت و گفتگوهای کارشناسی با نخبگان جامعه به آسیب شناسی این مساله بپرازند. باید در فضایی تحلیلی به این پرداخت که این برنامه ها چه فایده ها و چه ضررهایی دارند و این حجم از تبلیغات کلاس های کنکوری و آموزش های تست زنی چه آسیبی به کنکوری ها وارد می کند. قطعا باید برای شرکت در آزمون اصلی کنکور در چند آزمون قبلی و فاینال هم شرکت کرد اما نه اینکه دانش آموز را از سنین پایین درگیر استرس کنکور کنیم.
وی اضافه کرد: خوب است خود تلویزیون هم در کنار این برنامه های تجاری، روشنگری کند و از جامعه شناس و روانشناس بهره بگیرد تا اینکه برنامه ها فقط به نوعی دلالی و تجاری شدن نرسند.
حیدرپور در پایان اظهار کرد: البته اگر هم کسی انتقاد کند حرف او پخش نمی شود. این روزها عده ای به عنوان کارشناس و متخصص در تلویزیون حضور می یابند که سواد و تخصص ندارند و به آنها تریبون داده می شود و مردم به تدریج با انتقال پیام های غلط به صداقت تلویزیون شک می کنند. این اتفاق باعث می شود که این شبکه ها مخاطبان خود را از دست بدهند و از دست دادن مخاطب مهمترین آسیبی است که می تواند برای تلویزیون رخ دهد.
ارسال نظر