به گزارش پارس نیوز، 

محمدجواد مرادی نیا مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی در سی و یکمین نمایشگاه کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فعالیت این کارگروه در نمایشگاه گفت: کارگروه نظارت بر نشر داخلی بر حسن اجرای مقررات عرضه کتابها در بخش داخلی نمایشگاه کتاب تهران، نظارت می کند.

وی گفت: از جمله وظایف این کارگروه، نظارت بر این مسئله است که کتابهای ارائه شده در نمایشگاه محدودیت زمانی تعیین شده برای عرضه را رعایت کرده باشند؛ به عبارتی دیگر کتابهای این بخش می بایست در ۵ سال اخیر منتشر شده باشند.

مرادی نیا ادامه داد: نکته دیگر که کارشناسان ما در کارگروه بر آن نظارت می کنند، این موضوع است که هر ناشری می بایست تنها کتابهای خودش را عرضه کند و نه کتابهای ناشران دیگر را. موضوع دیگر جلوگیری از عرضه کتابهای غیرمجاز و قاچاق و همچنین رسیدگی به اعتراضات و شکایات نویسندگان، مترجمان، ناشران و غرفه داران در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران است.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس گفت: درباره میزان رعایت ضوابط مربوطه از سوی ناشران هم گفت: در سه روز نخست نمایشگاه کتاب تهران، تخلفاتی درهر سه بند یاد شده از سوی کارشناسان کارگروه مشاهده شد اما تعداد آنها خیلی کم بوده است ودر مجموع می توان گفت که بیشتر ناشران به وظایف قانونی خود از این حیث آشنا و به آنها پایبند هستند و همکاری لازم را با کارگروه دارند.

مرادی نیا اضافه کرد: موارد جزئی از تخلفات مشاهده شده که با آنها نیزبه دو صورت برخورد شد؛ در درجه نخست، کارشناسان ما به متخلفین تذکر شفاهی داده اند تا تخلف یاد شده را اصلاح کند. در درجه دوم هم، موارد یاد شده برای بررسی و تصمیم گیری، به هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران ارجاه شده است.

به گفته رئیس کارگروه نظارت بر نشر داخلی نمایشگاه امسال کتاب تهران، تخلفات صورت گرفته در بخش ناشران داخلی نمایشگاه امسال تاکنون به منجر به صدور دو رای از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات شده و غرفه داران مذکور موظف به رفع و حل ایراد مذکور شده اند.

مرادی نیا با بیان اینکه ما سعی کرده ایم که این قبیل مشکلات را با گفتگو و دادن تذکر حل کنیم، ادامه داد: خوشبختانه تعامل ناشران با کارگروه خوب بوده است و به جز یکی دو مورد، پافشاری از سوی متخلفین مشاهده نشده است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا تخلفات نمایشگاهی در بخش ناشران داخلی تاکنون منجر به جمع آوری کتاب از غرفه های آنها نیز شده است یا خیر؟ گفت: کارشناسان ما به تعداد بسیار کمی از کتابهایی که بدون مجوز منتشر شده اند، در نمایشگاه برخورد کرده اند و در این زمینه به ناشران و غرفه داران، تذکرات لازم را داده اند.

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که چند ماهی عهده دار این مسئولیت شده است، همچنین از انجام برخی اصلاحات ساختاری در این دفتر با هدف تسهیل در صدور مجوز کتاب و جلوگیری از طولانی شدن معطلی ناشران خبر داد و گفت: نتایج این اصلاحات قابل مشاهده است و ما شاهد تسریع در صدور مجوز کتابها هستیم.

وی افزود: ما همچنین باب گفتگو با ناشران، نویسندگان و مترجمان را توسعه داده ایم تا این گونه نباشد که فقط ما یک طرفه حرف بزنیم و رأی صادر کنیم.

انتهای پیام/