پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- یک: جریان روشنفکر نما  پس ساخت فیلم لاتاری به کارگردانی مهدویان و تهیه کنندگی رضوی حملاتی داشتند که شاید تا به امروز در جشنواره های فجر کم نظیر بلکه بی نظیر بود. تا پیش از این ادعای این جریان فیلم ساختنِ نفتی توسط رضوی بود. هر جا محمود رضوی حاضر می شد او را به دلیل وابستگی فکری اش به جریان مخالف اصلاحات با چوب نفتی بودن می راندن و کنار می زدند.

کسب جایزه در جشنواره فیلم فجر سال گذشته توسط رضوی برای این جریان سنگین تمام شد و از سال گذشته برای نرسیدن فیلم لاتاری به جشنواره از هر نوع تلاشی دریغ نکردند. از عقب انداختن مجوزات ساخت تا سنگ اندازی در تولید و رسیدن به جشنواره. نهایت امر فیلم لاتاری به تهیه کنندگی رضوی به جشنواره فیلم فجر رسید و با استقبال بی نظیر مخاطبان همراه بود.

دو: امسال محمود رضوی توانست با فیلم لاتاری به صدر خبرها و تحلیل های منتقدان بر گردد و بسیاری فیلم او را عصاره ای از «غیرت» و «شهامت» در نمایش آسیب های اجتماعی و مسئله قاچاق جنسی تلقی کنند. نشستِ محمود رضوی با اهالی رسانه حاشیه ساز شد و رشید پور در برنامه هفت با فشار به کارگردان این فیلم عملا ماجرای فیلم را افشا کرد تا به گیشه فروش فیلم پس از جشنواره آسیب بزند. منتقدین فیلم معتقد هستند این فیلم از ظرفیت هنری بالایی برای به نمایش در آوردن مسئله قاچاق جنسی و آسیب اجتماعی برخوردار است و در نوع و سبک جدیدی توانست موضوع را به نمایش در آورد .

 در حالی که روشنفکرنماها بدون توجه به تحلیل یا نقد علمی، فیلم را به باد تمسخر گرفتند و از آن به عنوان سیاه نمایی یاد کردند. هنوز فراموش نشده زمانی که فیلم « هیس! دخترها فریاد نمی زنند» به کارگردانی پوران درخشنده چه جنجالی پیدا کرد. این فیلم ماجرای تجاوز به کودکان خردسال است و روایت داستان نمایشی از آسیب به دختران خردسال در پرونده تجاوزهای جنسی است. هرچند همین فیلم در سال 92 جنجال فراوانی برپا کرد اما یک تن از این منتقدین در مورد این فیلم قلم مخالفت بر نداشتند و از ان به عنوان فیلمی برای مقابله با تجاوز یاد کردند.  طبق اطلاعات موجود در اینترنت، نشریه آمریکایی از این فیلم تمجید کرد و از آن به عنوان یک فیلم معتبر برای آموزش مقابله با خشونت نام برد.

هنوز صحنه های فیلم که هیچ نسبتی با فرهنگ جامعه ما ندارد فراموش نشده که به به و چه چه نویسندگان روشنفکر نما را به دنبال داشت اما فیلم لاتاری که به یکی از مشکلات، داستان های پر ماجرا می پردازد باید مکوم شود چون سید محمود رضوی منتقد جریان اصلاح طلب بوده و هست و توانسته با هنر خود و بدون لابی جایزه را در فجشنواره فیلم فجر با خود به منزل ببرد. دعواهای اصلاح طلب و اصولگرا متاسفانه وارد صنعت سینمای کشور شده و روشنفکرنماها تصورشان این است با دعواهای سیاسی می توانند فیلمی را سرکوب یا حذف کنند.

 در حالی که تا به امروز با نزدیک شدن به پایان جشنواره فیلم فجر هنوز نقد هنری و سینمایی به اثر لاتاری دیده نمی شود و منتقدین هنری بیش از آنکه لاتاری را نقد هنری کنند، نقد سیاسی و حزبی کردند. معلوم نیست این افت کی و از کجا و به چه طریقی از سینما خارج می شود.